reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Jak założyła kartę ciąży to chyba było serduszko 🤔 Zobacz sobie czy masz gdzieś napisane fhr + albo coś w tym stylu

Kurczę, wydawało mi się, że cholestaza to się pojawia pod koniec ciąży. Dla swojego spokoju może idź to zbadaj?
No właśnie nic tu nie ma takiego,a że stresu zapomniałam się pytać a teraz aż wizyta 18.02,więc trochę się martwię,

Załączniki

• IMG_20260125_191531.jpg
    IMG_20260125_191531.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 43
  • IMG_20260125_191612.jpg
    IMG_20260125_191612.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 42
Badania z funkcją Doppler, służące do uzyskania efektu dźwiękowego, mogą emitować falę ultradźwiękową o większym natężeniu niż zwykłe USG, co w okresie intensywnej organogenezy (do ok. 10. tyg.) może być ryzykowne.
Dlatego do 11 tygodnia nie jest wskazane słuchanie serduszka.

Dziewczyny rozumiem Wasz strach, mam podobnie. Szczególnie, że miałam dwa poprzednie poronienia, gdzie ciąża zatrzymywała się tak 7-9 tydzień… dlatego teraz sama ciągle się zamartwiam.
Umówiłam się w środę na wizytę żeby zobaczyć, i trochę się uspokoić. To będzie 8+6.

Dziś to mam taką huśtawkę że to dramat raz chce mi się płakać raz chętnie bym kogoś uderzyła z nerwów a raz jestem zupełnie spokojna. Kompletnie nie wiem co się ze mną dzieje

Niestety lekarz do którego chciałam się jeszcze umówić w tym tyg którego znam ale niestety nie mogę u niego prowadzić ciąży z tego względu że u niego w szpitalu zamknęli porodówkę chciałam iść się skonsultować to cały tydzień na urlopie... 🤦🏼‍♀️

Więc zadzwoniłam do jeszcze jednego z dobrymi opiniami (nie będę mu ściemniać powiem że chce żeby spojrzał swoim okiem i zrobił USG bo ma też najlepszy sprzęt w moim mieście) dla swojego spokoju bo mam źle przeczucia. Wizyta na 16.15.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry