reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Z OM 9+1, USG 9+0. Ciśnienie mam w normie, waga, ok. Panie w rejestracji miały dziś zły dzień, i nawet mierząc ciśnienie mi podnosiły ciśnienie. ;O Najpierw badanie na samolocie, wszytsko pięknie, jak stwierdził doktor : ciąża w pełni bezpieczna od tej strony;P -ha-ha dowcipie;) później USG dopochwowe; Dzidziuś 2.42cm, tętno 172. Widziałam rączki i nóżki i to jak dziecko się rusza (kilka skoków jakby nie było zadowolone z podglądania) doktor pokazał mi pępowinę, mózg, kręgosłup. Dostałam skierowanie na prenatalne, oraz nakaz wykonania badania wątroby, żółci i innych parametrów. Oglądnął nogi, kazał się trzymać diety i zrobić wszytskie dziwne badania w miarę szybko bo tam na wyniki się długo czeka. A kolejna wizyta za miesiąc, chyba że wysypka lub swędzenie zacznie przemarsz. Obiecał, że mnie z tym nie zostawi i miał już takie pacjentki więc mam się nie martwić bo nie pozwoli żeby coś się stało dziecku. A jutro dzwonię do szpitala zapytać kiedy mogę wpaść na prenatalne, aczkolwiek wiem, że kolejka jest długa. Mam nadzieję, że uda wie wcisnąć tak na końcówkę lutego;) tyle, że tam każda kobieta w ciąży ładnie świeci oczami i prosi o termin;) tak czy inaczej myślę, że jest dobrze! ;)
Dzidziuś jaki duży już jest🥺!Cudownie ❤️ale fajnie , że wizyty się udały, ja prenatalne mam już umówione na 2.03 a niewiem jak rośnie..😔 byle do czwartku..i będę spokojniejsza.

reklama
A i że mam infekcje dostałam Nystatynę VP - na ulotce napisane że nie należy stosować w ciąży chyba że na polecenie lekarza... Czy ten lek może zaszkodzić? Któraś z Was w ciąży brałam jakieś leki na infekcje?
I mam brać luteinę doustnie przez tydzień jak będę brać te globulki.

Dziewczyny bardzo się cieszę że u Was ok! Ja mam dziś wizytę na 18, nie wiem jak dotrwam tego czasu, niby nic się nie dzieje ale bardzo się stresuje czy wszystko ok 🥹

Dziewczyny bardzo się cieszę że u Was ok! Ja mam dziś wizytę na 18, nie wiem jak dotrwam tego czasu, niby nic się nie dzieje ale bardzo się stresuje czy wszystko ok 🥹
Teraz trzymamy kciuki za Ciebie! Spokojnie, wszytsko jest ok. Tak, wiem, łatwo się mówi, a sama wczoraj mało na zawał nie padłam w poczekalni;) ale teraz już jestem mądrzejsza;) hihihi .. a tak serio musisz się czymś zająć bo oszalejesz.

Ja dopiero będę miała 02.03 więc trochę czasu jeszcze..może będziesz miała nawet szybciej 😏a w czwartek się dowiem czy wszystko oki tam u dzidziusia.. dziś niby z OM 8+6
Usg8+2.
Oh, ja zrozumiałam że 3 lutego;p hihihi.. a to drugiego marca, to szybciutko się umowilas, ja dopiero wczoraj dostałam papier uprawiający do ustawienia się w kolejkę. Ale już w czwartek idziesz na wizytę więc za chwilę nam napiszesz, jak dzidziuś się miewa;)

reklama
Teraz trzymamy kciuki za Ciebie! Spokojnie, wszytsko jest ok. Tak, wiem, łatwo się mówi, a sama wczoraj mało na zawał nie padłam w poczekalni;) ale teraz już jestem mądrzejsza;) hihihi .. a tak serio musisz się czymś zająć bo oszalejesz.
Najpierw popracuje, potem pojadę do architekta załatwić sprawy z budową ale wiem że ciągle z tyłu głowy będę miała tylko jedno 🥲 no cóż chyba tak to już będzie że do końca ciąży ten stresik nie puści

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry