reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Jestem już po, wszystko dobrze ☺️ Dziś 7+6 i dzidziuś ma 1,15 cm, widać już fajnego gumisia 😄 Ciąża jest 4 dni do tyłu, ale ostatnio też było 3 dni opóźnienia (miałam późniejszą owulację) no i tutaj jednak inny lekarz, więc wszystko jest w normie. Słyszałam serduszko 🥹 Wolałabym nie słuchać, no ale piękne przeżycie. Czuję się już naprawdę spokojniejsza i wierzę, że do końca już będzie dobrze
Serduszko najważniejsze ❤️super, że odetchnełaś, będzie już dobrze😊 ja jutro na 11:30 i marzą mi się takie same dobre wieści i to serducho..

Z jednej strony bardzo mnie cieszy, że kolejna wizyta za miesiąc, ale z drugiej cięgle rozmyślań, a co jeśli coś będzie nie tak i ciąża się zatrzyma, a ja będę sobie tak nieświadoma chodzić i życie planować. Byłoby łatwiej jakby były jakiekolwiek ruchy. Rozważałam też monitor tętna płodu ale to są szybko i nie wiem czy w domowych warunkach to nie jest przesada. Hm...

Z jednej strony bardzo mnie cieszy, że kolejna wizyta za miesiąc, ale z drugiej cięgle rozmyślań, a co jeśli coś będzie nie tak i ciąża się zatrzyma, a ja będę sobie tak nieświadoma chodzić i życie planować. Byłoby łatwiej jakby były jakiekolwiek ruchy. Rozważałam też monitor tętna płodu ale to są szybko i nie wiem czy w domowych warunkach to nie jest przesada. Hm...
Uwierz nie jesteś sama z takimi myślami, ja też cały czas mimo wszystko w stresie. Początki są najgorsze. Ale jak zawsze musimy myśleć pozytywnie 🥰❤️

reklama
Ja chyba właśnie nawet specjalnie będę celować w ostatni tydzień na prenatalne. Z pierwszym synem miałam na koniec 13tc i nawet płeć już poznaliśmy, z drugim na początku 12tc i jeszcze o płci cisza była. Także tu upatruję nadzieję w późniejszym badaniu ;)
Kurczę to chyba też zależy dużo od tego jak ta dzidzia się pokaże . Ja miałam prenatalne w 12 tyg. u dwóch lekarzy i obu powiedziało że na 90% dziewczynka ( byłam przekonana że chłopiec skoro tak wcześnie mowia o płci ) , sanco tylko potwierdziło

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry