reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Stoi w miejscu, taka tarka raczej, ale swędzenie troszkę się rozlało już na stopy w kierunku palców. Narazie najgorzej mnie męczy między 2-4w nocy ale pomaga smarowanie. A Ty kiedy będziesz walczyła z krzywą? Współczuję Ci tych mdłości, bo mnie męczyły tylko kilka tygodni ale miałam ich po dziurki w nosie. Od kilku dni tylko męczą mnie rano, ale szybki zwrot śniadania, tabletka z imbiru i już jest dobrze.
Planuję w tę sobotę i mam nadzieję, że się uda, bo już mi się kończy czas, muszę mieć wyniki przed kolejną wizytą.
Ja nie wymiotuję, więc o tyle dobrze, no ale mdłości mam praktycznie cały dzień, chociaż było kilka lepszych dni. Jak mijają to wcale nie jest lepiej, bo mam wtedy wilczy apetyt 🤣 I od tygodnia strasznie ciągnie mnie do słodkiego. Właśnie przed chwilą zjadłam 2 naleśniki i 2 pomarańcze. Dla mnie te mdłości są do przeżycia jeśli mogę jeść to, na co mam ochotę. A i tak od początku ciąży staram się w miarę możliwości jeść zdrowo, ciemny chleb, dużo warzyw itp chociaż wiadomo jak jest
I ja sie podpinam, jak sie z tym czujesz?:)
Mi mąż nawkręcał ze czuje ze to beda bliźniaki. Potem po nocach mi sie śniło usg ze serio bliźniaki i zaczęłam sie stresować ze nie damy rady przy małym biegającym dziecku juz 🙈.
Usg nie pokazało bliźniaków chociaż zawsze o tym marzyłam gdyby to byla 1wsza ciaza hehe
My z mężem też sobie wkręcaliśmy, że będą bliźniaki 🙈 Głównie dlatego że w tej ciąży szybko miałam objawy i to dość mocne, a z synem to w sumie mogłabym nie wiedzieć, że jestem w ciąży. No ale u mnie była podstawa, bo miałam 2 pęcherzyki dominujące. Okazało się, że jeden nie pękł i jest pojedyncza ciąża, co mnie w sumie cieszy 🤪

reklama
No i mamy prawie pierwsza w nocy, już nie śpię bo swędzą mnie nogi, poprostu bajecznie. Nałożyłam balsam i czekam. Oczywscie nie dotykając swędzących miejsc.... Będzie to cudowny dzień, znów niewyspana do pracy .. eh

Przy pierwszej ciąży przy innym lekarzu również brałam heparynę zalecenia przy wysokim BMI później jeszcze acard. Przy tej również poszłam bardzo wcześnie i także mi Pani doktor przepisała Clexan-mniej boli niż Neoparin. Aktualnie nie widzę dużej różnicy między pierwszą pojedynczą ciążą niż bliźniaczą. Z USG wychodzi aktualnie 7+6. Także na pierwszych prenatalnych będzie 11+3 w ciąży +. Preglife pokazuje chyba skończone tygodnie i to już 12 tydzień. Moja druga ciążan ale jak liczą te tygodnie to się nadal gubię 😂. Szok bliźniaczy nadal jest chyba jak zacznę mówić rodzinie i kompletować wyprawkę to do mnie dojdzie.

reklama
Jestem po wizycie. Mamy zarodek i serduszko 😭❤️!
Wspaniale ❤️
Przy pierwszej ciąży przy innym lekarzu również brałam heparynę zalecenia przy wysokim BMI później jeszcze acard. Przy tej również poszłam bardzo wcześnie i także mi Pani doktor przepisała Clexan-mniej boli niż Neoparin. Aktualnie nie widzę dużej różnicy między pierwszą pojedynczą ciążą niż bliźniaczą. Z USG wychodzi aktualnie 7+6. Także na pierwszych prenatalnych będzie 11+3 w ciąży +. Preglife pokazuje chyba skończone tygodnie i to już 12 tydzień. Moja druga ciążan ale jak liczą te tygodnie to się nadal gubię 😂. Szok bliźniaczy nadal jest chyba jak zacznę mówić rodzinie i kompletować wyprawkę to do mnie dojdzie.
Aaa czyli heparyna po prostu. Ale to dziwne, nie słyszałam, żeby ją dawali przy wyższej wadze. Ja teraz mam neoparin i chyba poproszę o zmianę, bo brzuch cały w siniakach i wkłuciach. Jednak clexane ma chyba cieńszą igłę.
Co do prenatalnych to moim zdaniem za wcześnie, ale może przy bliźniakach jest jakoś inaczej? Nie wiem. Najwyżej tak jak mówię każą Ci wrócić za kilka dni.
Dzień dobry dziewczęta; kawa, herbata, woda, sok? ;) swoją drogą, moje oczy tęsknią za kawa ale żołądek ja odrazu odrzuca.
Ja już nie wiem co pić, najlepiej chyba wchodzi zimna woda gazowana z cytryną, ale przez ilości tej cytryny i kiszonek, które zajadam, jest później wesoło w brzuszku 🤡 O wiem, wczoraj mi wybitnie dobrze weszła iced latte matcha, ale tego się nie powinno za dużo pić w ciąży. Podobno kawy też się już w ogóle nie powinno pić, więc z tej strony dobrze, że nas tak odrzuca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry