reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Haha o buncie 13 latka nawet nie myślę - to musi być hardcore !
My właśnie z myślą o kolejnym bobo przenieśliśmy małą do swojego pokoju , śpi sama w łóżeczku ( wcześniej pół nocy spała z nami a pól w swoim , ale ciekawa jestem jak urodzi się bobo jak to będzie ) .
Macie jakieś przeczucia co do płci ? We wszystkich moich ciążach jakoś miałam przeczucie a teraz mam totalnie mieszane uczucia ! ( oczywiście uważam że to nie jest ważne , najważniejsze żeby dziecko bylo zdrowe ) ale może macie porównanie jak było w poprzednich ciążach i czy sprawdziły wam się przesądy ? Mi w mojej ciąży donoszonej dużo rzeczy się sprawdzało : brzydka cera na dziewczynkę , okrągły brzuch , słodkie non stop , moja intuicja też mi mówiła że to córeczka ❤️
Mój na roczek też ładnie spał u siebie praktycznie bez pobudek, a później były takie cyrki, że nawet mi się o tym myśleć nie chce 🤡 Chociaż u nas naprawdę trudniejszy przypadek z tym spaniem.
Co do płci to jeszcze ostatnio pisałam, że ja jakoś emocjonalnie jestem odklejona od tego dziecka (w takim sensie, że głowa się broni po tych wszystkich stratach) a wczoraj tak sobie myślałam i nagle uderzyło mnie takie mocne przekonanie, że to dziewczynka. Jak myślałam o tym, jak to będzie jak się urodzi, to zupełnie nie widziałam chłopca tylko właśnie dziewczynkę, inaczej nie umiałam sobie wyobrazić. No i objawy też są inne niż przy synu, więc może może 🤭 Chciałabym córkę, bo możliwe, że więcej dzieci mieć nie będziemy, ale z drugiej strony ja się świetnie czuję w roli mamy chłopca i jak urodziłam syna to zachciało mi się mieć trójkę chłopaków 🤣

reklama
Haha o buncie 13 latka nawet nie myślę - to musi być hardcore !
My właśnie z myślą o kolejnym bobo przenieśliśmy małą do swojego pokoju , śpi sama w łóżeczku ( wcześniej pół nocy spała z nami a pól w swoim , ale ciekawa jestem jak urodzi się bobo jak to będzie ) .
Macie jakieś przeczucia co do płci ? We wszystkich moich ciążach jakoś miałam przeczucie a teraz mam totalnie mieszane uczucia ! ( oczywiście uważam że to nie jest ważne , najważniejsze żeby dziecko bylo zdrowe ) ale może macie porównanie jak było w poprzednich ciążach i czy sprawdziły wam się przesądy ? Mi w mojej ciąży donoszonej dużo rzeczy się sprawdzało : brzydka cera na dziewczynkę , okrągły brzuch , słodkie non stop , moja intuicja też mi mówiła że to córeczka ❤️
Ja bym chciała i myślę, że córeczka też słodycze,brzydka cera i nawet ten sam termin porodu co miałam z córką tylko ,że były mega wymioty ( a teraz nic) tak jak z synem więc może będzie syn hmm. Ale najważniejsze byle zdrowe.❤️.ale jakieś takie przeczucie,że dziewczynka a wszyscy dookoła ,że chłopiec 😂☺️ zobaczymy już niedługo dziewczyny się dowiemy,myślę że na prenatalnych coś będzie widać😏

Ja bym chciała i myślę, że córeczka też słodycze,brzydka cera i nawet ten sam termin porodu co miałam z córką tylko ,że były mega wymioty ( a teraz nic) tak jak z synem więc może będzie syn hmm. Ale najważniejsze byle zdrowe.❤️.ale jakieś takie przeczucie,że dziewczynka a wszyscy dookoła ,że chłopiec 😂☺️ zobaczymy już niedługo dziewczyny się dowiemy,myślę że na prenatalnych coś będzie widać😏
Na tych pierwszych prenatalnych to raczej nic nie będzie widać. Dopiero na polowkowych

Kolejna noc z głowy. Swędzą -aż pieką mnie stopy i dłonie. To jakiś dramat. Narazie po badaniach wiemy, że nic nie wiemy. Chwilowa ulgę daje kremowanie ale to dosłownie 2-3minuty ulgi, w poniedziałek alergolog może coś mądrzejszego powie ale coś czuję, że mam przechlapane. Fakt, dziś bym jakoś super i tak nie pospala, bo mdłości mnie koło 3dopadly ale chociaż do 3 chciałabym pospać.

U mnie na wadze od początku ciąży -2,5kg a brzuszek już wystaje 😬 Więc wzięłam się w końcu za przeglądanie ciążowych ubrań, szczególnie mam potrzebę zamówić nowe staniki. No i tak dodałam sobie jeden do koszyka na allegro i w proponowanych wyskoczyły mi koszule do porodu. Ale mnie w tym momencie zmroziło 😂 Tak jakoś dotarło do mnie, że to się na serio dzieje

Kolejna noc z głowy. Swędzą -aż pieką mnie stopy i dłonie. To jakiś dramat. Narazie po badaniach wiemy, że nic nie wiemy. Chwilowa ulgę daje kremowanie ale to dosłownie 2-3minuty ulgi, w poniedziałek alergolog może coś mądrzejszego powie ale coś czuję, że mam przechlapane. Fakt, dziś bym jakoś super i tak nie pospala, bo mdłości mnie koło 3dopadly ale chociaż do 3 chciałabym pospać.
Ale Cię męczy :( Oby alergolog coś mądrzejszego powiedział i znalazł przyczynę.
A co do mdłości w nocy w ciąży to nie wiedziałam, że to w ogóle jest możliwe, dopóki mnie samą to nie spotkało. Nie dadzą odpocząć 🥴 Zastanawiam się, czy w poniedziałek na wizycie nie poprosić o jakiś lek na te mdłości.
Na tych pierwszych prenatalnych to raczej nic nie będzie widać. Dopiero na polowkowych
U nas w rodzinie jest teraz kilka ciąż i jestem w szoku, bo właśnie każdej dziewczynie potwierdziła się później ta płeć, którą lekarz podał na pierwszych prenatalnych. Ja z synem się dowiedziałam dopiero na połówkowych, bo ciągle układał się tak, że nic nie było widać ;)

U mnie na wadze od początku ciąży -2,5kg a brzuszek już wystaje 😬 Więc wzięłam się w końcu za przeglądanie ciążowych ubrań, szczególnie mam potrzebę zamówić nowe staniki. No i tak dodałam sobie jeden do koszyka na allegro i w proponowanych wyskoczyły mi koszule do porodu. Ale mnie w tym momencie zmroziło 😂 Tak jakoś dotarło do mnie, że to się na serio dzieje
Dzieje, dzieje. Ja mam tylko -1.5kg ale już spodnie ciążowe kupiłam bo brzuch mi mocno wystaje względem poprzedniej figury;) a stanik to już dawno zmieniłam i powiem Ci jest absolutnie wygodny, ale nie dla ciężarnych tylko normalny jedynie rozmiar wzięłam większy w obwodzie i miseczce więc jeszcze nie mam podpowiedzi dla ciężarnych, chociaż, co ciekawe ciągle mi się gdzieś w tle odpalają reklamy wózków i laktatorow.

A dziewczyny, czy wy też czujecie zapachu których nikt inny nie czuje? A co mi pachnie orzeszkami, a to czuję jakieś słodkie migdały totalnie bez źródła zapachu. Niestety te brzydkie też czuję mocniej albo wogole tam gdzie ich nie ma. Tęsknię za czasem kiedy nie miałam węchu.

reklama
Mi w ciąży z synem na prenatalnych Pani powiedziała że widzi raczej dziewczynkę a na połówkowych się okazało że to chłop jak dąb.

Mnie od nocy pobolewa brzuch ale bez żadnych plamien czy krwawień. Więc dziś zalegam napewno cały dzień w łóżku.
Zrobiłam nawet zamówienie z osiedlowego warzywniaka bo w piątki mają genialne kanapki że śledziem 🤤

Jak w poniedziałek okaże się że jest wszystko w porządku zamówię sobie poduszkę ciążowa bo w tym momencie podkładam sobie poduszki między nogi i pod nogi co skutkuje tym że w nocy lądują poza łóżkiem 🤦🏼‍♀️
W połowie spodni jeszcze się mieszczę chociaż powoli zaczynają cisnąć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry