reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Moja dwulatka jeszcze nie wie . Czekam z niecierpliwością na wizytę 23.02 3 tygodnie to wieczność . Dzisiaj moja córcia wróciła ze żłobka z gorączką i kichaniem boję się że to grypa A . Jutro już zostaje ze mną w domu. Co do przeczucia to myślę że będzie chłopak i dziewczynka 😜

U mnie synek (3.5 roku) tez nie wie, czekam na badania Sanco :)
Mam nadzieje ze nie grypa:( Ja wlasnie wczoraj poszlam do apteki sie zaszczepic, bo juz mnie to stresuje.

Na tych pierwszych prenatalnych to raczej nic nie będzie widać. Dopiero na polowkowych

A chyba dosc czesto widac, szczegolnie jesli lekarz dysponuje dobrym sprzetem usg :) w poprzedniej ciazy na prenatalnych juz mialam potwierdzona plec.
A dziewczyny, czy wy też czujecie zapachu których nikt inny nie czuje? A co mi pachnie orzeszkami, a to czuję jakieś słodkie migdały totalnie bez źródła zapachu. Niestety te brzydkie też czuję mocniej albo wogole tam gdzie ich nie ma. Tęsknię za czasem kiedy nie miałam węchu.

Oooo tak czuje rozne rzeczy! Szczegolnie takie rzeczy jak tabletki do zmywarki, plyny do mycia itp. okropne :D

reklama
A dziewczyny, czy wy też czujecie zapachu których nikt inny nie czuje? A co mi pachnie orzeszkami, a to czuję jakieś słodkie migdały totalnie bez źródła zapachu. Niestety te brzydkie też czuję mocniej albo wogole tam gdzie ich nie ma. Tęsknię za czasem kiedy nie miałam węchu.
O matko tak. I zastanawiałam się co jest grane bo zazwyczaj to są brzydkie zapachy i szukam ich źródła którego nie mogę znaleźć 😅

Mi w ciąży z synem na prenatalnych Pani powiedziała że widzi raczej dziewczynkę a na połówkowych się okazało że to chłop jak dąb.

Mnie od nocy pobolewa brzuch ale bez żadnych plamien czy krwawień. Więc dziś zalegam napewno cały dzień w łóżku.
Zrobiłam nawet zamówienie z osiedlowego warzywniaka bo w piątki mają genialne kanapki że śledziem 🤤

Jak w poniedziałek okaże się że jest wszystko w porządku zamówię sobie poduszkę ciążowa bo w tym momencie podkładam sobie poduszki między nogi i pod nogi co skutkuje tym że w nocy lądują poza łóżkiem 🤦🏼‍♀️
W połowie spodni jeszcze się mieszczę chociaż powoli zaczynają cisnąć.

Ja juz wlasnie na resztkach wyprzedaży z Zary zamawiam spodnie bombery na gumce, sa turbo wygodne i to bedzie moj glowny outfit :D

Wczoraj kupiłam młodemu książeczkę Pucia której nie ma, “pucio umie opowiadać”. W domu okazało się, że to książeczka o tym, jak Pucio opowiada jak jego braciszek był w brzuchu i jak się urodził. Był fragment jak mama urodziła i ciocia płakała, dzidek z babacia płakał i wytłumaczone, że to ze szczęścia. Nagle mój 3,5 latek patrz na mnie i mówi “mama, jak nam się urodzi to ja też będę płakał ze szczęścia” 🫠🫠
Pomijam fakt, że praktycznie calą książkę musiałam zaciskać zęby bo chciało mi się płakać, hormony mocno dają się we znaki 😅😅

Robiłam jej test combo rano i nic nie wyszło. Chyba to górne 5 może idą. Może ja też pójdę się zaszczepić :/ ja na prenatalne idę do szpitala ciekawe jaki mają sprzęt . Zapachy to masakra mi mdłości trochę przeszły za to zapachy chyba się wzmocniły.

Wczoraj kupiłam młodemu książeczkę Pucia której nie ma, “pucio umie opowiadać”. W domu okazało się, że to książeczka o tym, jak Pucio opowiada jak jego braciszek był w brzuchu i jak się urodził. Był fragment jak mama urodziła i ciocia płakała, dzidek z babacia płakał i wytłumaczone, że to ze szczęścia. Nagle mój 3,5 latek patrz na mnie i mówi “mama, jak nam się urodzi to ja też będę płakał ze szczęścia” 🫠🫠
Pomijam fakt, że praktycznie calą książkę musiałam zaciskać zęby bo chciało mi się płakać, hormony mocno dają się we znaki 😅😅
Ooooo.... Jaki słodziak, ja bym wyła jak głupia. Wszytsko mnie wzrusza. ;)

reklama
Dziewczyny, co do wczorajszych książek, zanim je dam mężowi to przeczytałam pół jednej i drugiej. (Nie mogę spać w nocy więc czytam) ,,ciąża u facetów" lekka, przystępna i napewno coś rozjaśni mężczyźnie o tym co przechodzimy. Ja kupiłam moja używana i naprawdę jak chcecie takiemu ,,zielonemu" tacie coś kupić to jest ok. ,,dziecko od a do z" to spoko książka ale nie jako pierwsza i ucząca o dziecku. Alfabetycznie są spisane różne zagadnienia ale jak dla mnie, porostu ciekawostki a nie wiedzą właściwą. Także jeśli chodzi o opiekę nad maluchem która byłaby łatwo przystępna dla świeżego taty dalej będę szukała. Rozważam kupić ,,pierwszy rok życia dziecka", ,,zdrowy maluszek" i jeszcze coś poszukam. Jak macie coś ciekawego dajcie znać, chętnie przeczytam zanim dan swojemu mężowi, nie chcę go wystraszyć ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry