reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Byłam na usg, wszystko git, usg już przez brzuch, kruszona urosła do 4,3 i serce 164. Z USG wychodzi 11 plus 1, OM 11, więc praktycznie się pokrywa.

Plamienie było pewnie związanie z tym wysiłkiem i treningiem i wrażliwa szyjka teraz…

Teraz czekam na prenatalne, też jestem ciekawa, czy będzie już płeć

Byłam na usg, wszystko git, usg już przez brzuch, kruszona urosła do 4,3 i serce 164. Z USG wychodzi 11 plus 1, OM 11, więc praktycznie się pokrywa.

Plamienie było pewnie związanie z tym wysiłkiem i treningiem i wrażliwa szyjka teraz…

Super. Najważniejsze że głowa spokojna że wszystko ok.
U mnie z OM napewno nie nadrobi musiałam mieć poprostu później owu.

4.3cm to już sporo 🤗 mój we wtorek miał 2cm.

Ja póki co nie planuje kupować ciuchów ciążowych, czas pokaże jak będę rosnąć. Plus mam taki że schudłam przed ciążą więc wszystkie ciuchy są ok

Hej dziewczyny. Mam nadzieję że wasze maluszki pięknie rosną. Ja TSH już mam super 1,4 za to mam bardzo niski progesteron 0,32 jestem kilka dni po owulacji. W poniedziałek idę powtórzyć wynik jeśli nadal będzie niski to będę mieć bezpośrednia przyczynę poronienia. W pierwszej ciąży też miałam plamienia później nawet musiałam brać po 3 tabletki dziennie i dopiero ustało. Czekam na miesiączkę i jeszcze sprawdzę prolaktynę

Od którego robią przez brzuch? Mam w środę chyba 10+6 i ciekawa jestem jak mi zrobi.. 4,3 cm. ładnie rośnie,❤️ zdjęcia pewnie też wyrażniejsze?zaraz będziemy mówiły ile mają miejwiecej gram jeszcze hehe bo pamiętam,że kiedyś podawali taka informacje..

Od którego robią przez brzuch? Mam w środę chyba 10+6 i ciekawa jestem jak mi zrobi.. 4,3 cm. ładnie rośnie,❤️ zdjęcia pewnie też wyrażniejsze?zaraz będziemy mówiły ile mają miejwiecej gram jeszcze hehe bo pamiętam,że kiedyś podawali taka informacje..
I prenatalne zwykle już robią przez brzuch , chociaż czasem jak czegoś niewidac to sprawdzają też dopochwowo ( przynajmniej ja tak miałam ). Ale głównie też zależy od lekarza - jeden w 11 tygodniu będzie robił przez brzuch a drugi dopochwowo ( a i od warunków typu tkanka tluszczowa )
Mam cały czas ochotę na coś kwaśnego - otworzyłam słoik z ogórkami - myślałam że kwaszone a to jakieś w occie 🤢 jutro na obiad gotuję kapuśniak. Jak się czujecie dziewczyny ? Co robicie w ten piątkowy wieczór ? Mam nadzieję że mdłości dają żyć , ja dziś uraczę się kocykiem i herbatką 😍

Szczerze to ja się dziś czuję beznadziejnie, osłabienie level ekspert. I ta pogoda dołująca na maska. Dziś dużo dziwnych stresujących myśli nie do końca związanych z ciążą bardziej z tymi wszystkimi przygotowaniami. Trochę mnie to przytłacza 🥺😔

reklama
Szczerze to ja się dziś czuję beznadziejnie, osłabienie level ekspert. I ta pogoda dołująca na maska. Dziś dużo dziwnych stresujących myśli nie do końca związanych z ciążą bardziej z tymi wszystkimi przygotowaniami. Trochę mnie to przytłacza 🥺😔
Jakie przygotowania? Do czego? Myślisz o badaniach? Czy przyjściu na świat maluszka. Narazie to spokój i musisz to robić; bardziej zadaniowo- dziś to badanie, jutro to itp.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry