reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny też macie wzdęte brzuszki???

Załączniki

• 1453646122148.jpg
    1453646122148.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 58
Wam się dziewczyny chociaż coś śni a mi się wydaje że ostatnio o niczym nie śnię albo tak szybko zapominam :confused2:
A który to tydzień ??
w piątek miałam 7 tydzień 1dzień:rofl2:

Dziewczyny , które mają kartę ciąży, mam takie pytanie. Jak gin Wam zakładał tą kartę, to pisał wymiary maluszka?
nie mam wpisanych wymiarów maluszka bo nie zrobił mi usg :baffled: mam wpisaną morfologię i badanie moczu (zleciła mi to jeszcze rodzinna jak byłam na wizycie 4.01 i w środę 20.01 poszłam w końcu te badania zrobić) dodatkowo wpisał mi grupę krwi (miałam ze sobą oznaczenie z poprzedniej ciąży) i datę cytologi no i ogóle dane ile porodów itp.
Na usg na nfz mam czekać do 29.02 :eek:

Ja na pierwszej ani drugiej wizycie nie miałam cytologii, bo moja gin jest zdania, że woli poczekać aż się kobieta oswoi z myślą o ciąży i dopiero wtedy robi cytologię, bo po cytologii często zdarzają się plamienia i może to zaniepokoić młodą mamę na początku. Mam mieć robioną cytologię 23 lutego, na następnej wizycie :)
Mój mnie uprzedził że mogą pojawić się plamienia po tym badaniu :sorry:

aluśka to w gabinecie nie ma usg ?
widziałam że sprzęt ma ale to była wizyta na NFZ i podobno ten lekarz nie jest skory do jego wykonywania...maksymalnie wykonuje je 3 razy w czasie całej ciąży:zawstydzona/y:
Z poprzednimi córkami chodziłam prywatnie do lekarza to mi na każdej wizycie robił usg.. a tego lekarza poleciła mi przyjaciółka:confused:

reklama
Do góry