reklama

Wrześniówkowe mamy

iza co nałóg to nałóg heheh ja też coś nie moge się roztać z BB
co do tej kożeżanki luandzia to u mnie w pracy jest dziewczyna w ciąży i ona tez mówi że brzydzi ja jak ktoś karmi piersią i że nie lubi teraz swoich piersi bo te żyłki itp. ale ni emówi nic że nie będzie karmić ale jestem przekonana że jak pojawią siępierwsze schody to zarzuci na rzecz butli,
a u mnie powoli robi się sachara w cycach od połowy stycznia Wiki tylko pierść dostaje nad ranem a i teraz ssie coraz krócej i wypija potem coraz więcej mleka z butli ale ja uważam że przy moi trybie życia to i tak długo mam pokarm bo za pierwszym razem mi się ni eudało

reklama
luandzia ja nie ukrywam... NIGDY mnie nie ciagnelo do karmienia piersia i odrazu wiedzialam, ze nie bede tego robic. Poprostu tego nie czulam i tego nie chcialam i tego nie robilam. Ja przekonana zawsze bylam do butelki, a mamy karmiace piersia podziwiam. Kazdy ma wlasne zdanie. I to nie jest tak, ze sie tego brzydze, bo mam kolezanki, ktore karmia i zawsze powtarzam, ze podziwiam to, co robia. Bo ja poprostu tego nie czuje.

Ja nie jestem jakims ortodoksem kazdy robi jak uwaza ale zeby karmienie piersia bylo dla dziewczyny ktora za pare dni rodzi czyms odrazajacym to mnie jednak dziwi i to tyle w tym temacie z mojej strony dobrej nocki

Doti tak sobie mysle ze moge nakrecic Ci film ale nie wiem jak Ci go przeslac moze wy wiecie?

Ja korzystam z google video

luandzia ja nie ukrywam... NIGDY mnie nie ciagnelo do karmienia piersia i odrazu wiedzialam, ze nie bede tego robic. Poprostu tego nie czulam i tego nie chcialam i tego nie robilam. Ja przekonana zawsze bylam do butelki, a mamy karmiace piersia podziwiam. Kazdy ma wlasne zdanie. I to nie jest tak, ze sie tego brzydze, bo mam kolezanki, ktore karmia i zawsze powtarzam, ze podziwiam to, co robia. Bo ja poprostu tego nie czuje.

Ja też,ani jedno dziecko nie karmiłam piersią....tylko w szpitalu:zawstydzona/y:Zresztą całe życie miałam bzika na punkcie piersi że są za duże i po Bartku mam jeszcze większe :szok::szok::szok::szok::szok:

Aneczko jak tam kusr photoshopa???? Dla mnie narazie czarna magia,ale wydaje mi się że Corel jest łatwiejszy albo ja przyzwyczajona do niego:eek:

Co do karmienia, to jak w ciąży czytałam Pierwszy rok życia dziecka, to byłam przekonana, że nie będę karmić, bo tam namalowali to jako jedne źródło cierpień. Ale jednak się udało. Choć wiem, że moje nastawienie miało duże znaczenie dla rozpoczęcia wczesnego dokarmiania. Nigdy się tego nie brzydziłam, może trochę krępowałam w szpitalu, jak musiałam małego nakarmić, a w pokoju był tłum odwiedzających. Nadal karmię małego, ale podobnie już jak Tygrysek, 3 razy na dobę: rano, wieczorem przed snem i raz w nocy.

ahhhh.. Klavell.. i co, dalas rade otworzyc? bo jakby co, to tam nizej sa testy... ja sie wczoraj naglowilam, bo klikalam i klikalam..a tam nic nie wyskakiwalo..
tak tak dalam rade mialam ten sam problem co ty:)))
Klavell a może próbujesz małej dać łyżeczke tego jogurtu z HiPP-a i poobserwujesz czy jest ok czy nie ma alergii.

Ja też przez chwile nie kumałam o co chodzi z tymi testami, ale przewinełam na dół a tam a ku ku testy :-);-)
Ech narazie rezygnuje z tych produktow na mleku

Ja na chwilke wpadlam poczytac co tam naklikalyscie i zaraz uciekam z mala na spacerek zakupy wieksze zrobic musze bo od piatku u nas juz sklepy pozamykane

Doti tak sobie mysle ze moge nakrecic Ci film ale nie wiem jak Ci go przeslac moze wy wiecie?

Ania, to może mi prześlij mailem? dorya@op.pl
A tak wogóle to może byśmy się kiedyś spotkały na jakąś kawkę? Ja zapraszam, tylko jak wyzdrowieję. :-)

Izabela Zuzka zaczela od baba glownie dzieki determinacji mojej mamy

Wcale się nie zdziwię jeśli u Oskara będzie tak samo. Moja mama bardzo intensywnie uczy małego mówić baba :-) Przez ostatnie półtorej tygodnia była chora i nie mogła z nim mieć kontaktu. Nadal nie powinna wychodzić z domu, ale nie wytrzymała i dzisiaj tutaj ma zamiar wpaść "na kilka godzin" mi pomóc się zająć Oskarkiem żebym mogła spokojnie poleżeć. Ah, stęskniona babcia, nie ma większego żywiołu ;-)

Kochane wpadlam sie was cos spytac...caly czas czekamy na pierwszy zabek. Ostatnio, od jakis 3 dni Nastka ma wypieki na policzkach - dodam ze napewno nie jest jej goraco) - i jak sie dotknie jej glowki to jest ciepla , ale jak mierze jej temp to jej nie ma bo albo wychodzi 36,7 czasem 37. Ale temp jej ciala napewno nie siega 37 bo caly czas jest zbyt "aktywna" a zeby temp byla zmierzona prawidlowo dziecko powinno byc lekko "wyciszone" . Powiedzcie mi czy to uczucie cieplej glowki i czerwone policzki moga byc od zabkow..moze w koncu ida, co ?
Oczywiscie gdy tylko sie uspokoi uczucie cieplej glowki znika....nigdy tego nie miala i sie martwie ze moze jest naziebiona :-(

Jak Oskarkowi wychodził pierwszy ząbek, też miał takie dziwne czerwone policzki, jakby rozpalone. Trochę się bałam że to reakcja na podanie mu po raz pierwszy mleka modyfikowanego, ale po kilku dniach mu to zeszło.

ja jestem:-)
Ale mam pytanie do kolezanek z UK...sorki ze mecze ptaka:zawstydzona/y: ale licze na wasze doswiadczenie...tym razem o oliwke do masazu. Jaka polecacie? bo ja widzialam tylko kosmetyki Johnsona a z tego co wiem one uczulaja..liczylam na Hippa ale tego tez brak:-(..wiec jaka polecacie? qrcze mimo stosowania tego mleka dla skazowcow ( za 34£!!!!!:szok:;-)) Stas ma dalje te czerwone policzki...choc daje mu kaszke a on juz jest z jakims tam mlekiem bo bezmlecznych nie widzialam...oj jak nie urok to...
A moj J ma dzis urodziny i zaraz bedziemy swietowac - winko juz przygotowane wiec bedzie...przytulasnie:-p:-)
Hruda idz do sklepu gdzie sprzedaja Pakistanczycy u nich kupisz prawdziwy olej kokosowy a wiem ze tym olejem masujesz Stasia.

Kochane ja mam do was pytanie co sadzicie o kapaniu sie razem z dziecmi a mianowicie czy uwazacie ze kapac z dzieckiem powinno sie np w bikini zeby sie przed nim nie obnazac czy normalnie bez wstydu nago...sa rozne zdania n ten temat i chcialabym poznac wasze...j osobiscie uwazam ze nie ma co sie wstydzic i krepowac ze jak od malego bedziemy pokazywac dziecku ze nagosc to rzecz naturalna to wprzyszlosci taka osoba nie bedzie miala kompleksow, strsze dziecko bedzie wiedzialo czym sie rozni mezczyzna od kobiety no i nie bedzie dla niego zadnym szokiem gdy zobaczy np przypadkiem w tv lub lazience naga osobe bedzie to cos zupelnie naturalnego...A wy jak myslicie???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry