reklama

Wrześniówkowe mamy

wiecie co wy już zmieniacie foteliki a ja pomiomo tego że Wiki jest taka duża jeszcze nie muszę bo mam stary model maxi cosi i jak porównywałam z tymi nowymi fotelikami tego typu to ten jest większy i mieści większe dziecko no a jak mała była maluśka to pomimo tego wkładu i jej gabarytów bałam się ją wozić w nim.
a większy też mam po Szymku ale tak jakoś nie pasuje mi bo ma zajechaną tapicerkę ale to nic jakoś prześmigamy
a tak wogóle to gdzie jesteście??

My mamy w planach kupić po chrzcinach fotelik 9-18 :-D już sama widzę, że najwyższy czas bo Kuba się po pierwsze się już ledwo ledwo mieści a po drugie bardzo chce już siedzieć i wszystko widzieć. Zrobiłam mu jak na razie spacerówke z głębokiego. Ale również za tydzień kupujemy spacerówke i nie tą do której wklejałam linka, ale inną jest droższa kosztuje 270zł ale rewelacja!!!!

Jestem w szoku Zuzka taka nieruchawa byla a teraz to chyba postanowila przed polowkowymi urodzinkami(ma czas do cztartku:) )dogonic rowiesnikow. Gada jak najeta i piszczy (niestety) tak ze czasem nawet lezka jej poplynie.Kupilismy jej takie puzzle piankowe na podloge i jak ja na nie dajemy to kreci sie dookola jak szalona aaaa i zaczyna przyjmowac pozycje czworacza ,moja dziewczynka kochana....................................a tak sie o nia martwilam

Wg mnie dziecko rozwija sie we własnym tempie i nie ma co patrzeć na inne dzieci czy podręczniki z etapami rozwoju. Kuba niby jeszcze nie powinien w 5 miesiącu trzymać dwóch zabawek w obu rączkach a trzymał :tak:

Harsh - mnie to nie dziwi bo przeciez moj proboszcz - jak rozmawialam z nim na temat chrztu Stasia - odrzekl: ( uwaga cytat) 'ze skoro nie chodze do kosciola nie moge sie spodziewac pogrzebu koscielnego, od tego sa grabarze - bo jak my dla Kosciola tak Kosciol dla nas'...no coments:wściekła/y:

Ja na temat księży wolę sie nie wypowiadać bo mnie krew zalewa!!!! :wściekła/y: Nienawidzę tej bandy chołoty!!! Mało kiedy spotyka się księdza z prawdziwego zdarzenia, z powołania. Przynajmniej to sa moje doświadczenia.

hruda ja uzywalam oliwki Johnsona, ale znienawidzilam ta konsystencje, wiec przezucilam sie na normalne kremiki. Ale Amanda dobrze znosila ta oliweczke, pierwsze slysze, ze moga uczulac?! Wybor tu nie za duzy oliwek, szczerze to oprocz tej firmy nie znam innych. Ale kremow masz mnooooostwo, co sklep to jakas nowosc :)

Ja od samego poczatku uzywam balsamu do ciała dla Kubusia :-D z Nivea Baby.Konsystencja rewelacja i fajnie pachnie, Z poczatku kapalismy go w płynie i żelu Jonson aroma terapy czy jakos tak :-p lawendy zapach super, ale czy ja wiem czy tak to działa na sen dzieci :confused2:

Ja korzystam z google video

Ja też,ani jedno dziecko nie karmiłam piersią....tylko w szpitalu:zawstydzona/y:Zresztą całe życie miałam bzika na punkcie piersi że są za duże i po Bartku mam jeszcze większe :szok:

Przed porodem bardzo chciałam karmić piersią :sorry: piersi przygotowane na dzidziusia po porodzie oklapły :confused2: tzn sutki zrobiły się takie jakby mi je ktoś żelazkiem przeprasował mały nie miał się jak złapać, nakładki sylikonowe rónież nie zdały rezulatatu :no: więc w nierwach podjełam decyzje o karmieniu małego mlekiem modyfikowanym.

A piersi mam jak dwie donice :crazy: przed ciążą nosiłam 75 D, a teraz 80 E :sorry:

Kochane ja mam do was pytanie co sadzicie o kapaniu sie razem z dziecmi a mianowicie czy uwazacie ze kapac z dzieckiem powinno sie np w bikini zeby sie przed nim nie obnazac czy normalnie bez wstydu nago...sa rozne zdania n ten temat i chcialabym poznac wasze...j osobiscie uwazam ze nie ma co sie wstydzic i krepowac ze jak od malego bedziemy pokazywac dziecku ze nagosc to rzecz naturalna to wprzyszlosci taka osoba nie bedzie miala kompleksow, strsze dziecko bedzie wiedzialo czym sie rozni mezczyzna od kobiety no i nie bedzie dla niego zadnym szokiem gdy zobaczy np przypadkiem w tv lub lazience naga osobe bedzie to cos zupelnie naturalnego...A wy jak myslicie???

Wg mnie nagość rodzica i tak małego dziecka jak Kuba czy Wasze dzieciaczki to norma :-D i nie ma co się tym przejmować. Oglądałam kiedyś na TVN Style chyba w :mamo to ja", że nawet trzeba się kapać z dzieckiem, aby ono czuło się jako odrębna osoba. Widzi, że mama jest inaczej zbudowana a on inaczej. Poza tym to takie wspaniałe uczucie przytulic się do golutkiego ciałka swojego dziecka :confused2: nie mam tu na mysli nic sprosnego :sorry:

O matko..ale sie stracha najadlam...sprztaam sobie chalupke a tu patrze:szok: - moj Stasiek zajada w najlepsze kabla od kompa...jakos sie przeturlal/przepelzal do kabli i mietoli w buzce...dobrze ze zeby jeszcze za slabe..o rrraaanyyy! wasze báble spadaja a moj (po tatusiu) woli kabelki!:rofl2:

Kuba też co dorwie to zaraz do buzi bierze :sorry: :tak: mały urwis z niego :tak:

KAMILA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!! STO LAT!!!!!

reklama
no nie wysililyscie sie dzisiaj popoludniu moje panie zanadto :no:. ale to dobrze- przynajmniej nie musialam dlugo czytac.
czy ktos wie co z maraniko?
nuska- trzymam kciuki za maluszka!

reklama
Dostał antybiotyk mleczko i śpi troszkę lepiej bo zmniejszył się katarek ale niestety zeszło na oskrzela, no ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje że leki szybko pomogą.

Od jutra biorę się za przygotowania do świąt mam już długą listę zakupów i zacznę powoli jutro robić zakupy potem od piatku szykowanie a w niedziele goście no niestety przypadło na mnie szykowanie tych świąt.

Właśnie zasadziłam drzewko dla Igorka na stronie hippa :-) czekam na aktywację.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry