reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
***<3An_eczka<3*** wszystkiego naj........ z okazji 1 rocznicy ślubu, pamiętam naszą ...... a to było tak dawno temu.

Witam z rańca. Ale wczoraj nocką nastukałyście. Ja osobiście też tak myślałam, że od razu drugie dziecko, ale jakoś się przeciągnęło i różnica wyszła trochę większa niż planowałam między dzieciaczkami. Teraz jestem pewna, że to doskonały moment, Maja dorosła do bycia starszą siostrą, jest wspaniała, odrobinkę zazdrosna, bardzo dużo pomaga, bo wszystko robimy razem żeby nie czuła sie odosobniona.
Wiadomo czasami jest gorzej, np. kilka dni temu powiedziała, że nie jestem już jej przyjaciółką, bo nie mogłam iśc z nią na rower na ulicę , bo mały spał w łóżeczku. No to sie obraziła, ale zaraz przybiegła i o wszystkim zapomniała.
Adaś jak będzie miał 3 latka pójdzie do przedszkola a ja w końcu będę mogła zając się sobą zawodowo. Taki mam plan a trzeciego dzidziusia nie planuję, chyba że w niebiosach zechcą inaczej.

U nas szaro i ponuro...:wściekła/y:
Co z dzieciakami w domu robić?????
Dziś na szczepienie,mam nadzieję że baba mi numeru znowu nie zrobi,bo to ostatnie szczepienie a do przychodni ścieżkę mam już wydeptaną:tak:

Wysłałam już listę do Administrator,jak znajdzie chwilę to Was wpisze na listę

Mi się wydaje,ze dodaje się wtedy napis "wrześniówkowe mamy"

Justyna napis sobie sama piszesz, Moderator i Administrator tego nie pisze,ustawiasz sobie co chcesz"Szczęśliwa Mamusia"itp.

A być może i dziś już będziecie,bo lista poszła wczoraj wieczorkiem.Chciałam zdążyć przed długim wekeendem,mam nadzieję że mi się to uda.Poinformuję Was na głównym że macie dostęp:tak:

Dobra mały zasnął,poczytałam i lecę mieszkanie ogarnąć;-):tak:

A dlaczego ? Nie lubisz ich? Chyba że to osobiste problemy to nie odpowiadaj.
Nie, nawet lubie ale dokladnie posprzaatac musze ugotowac cos specjalnego no i z mezem myslalam ze sami pobedziemy bo w czwartek akurat ma wolne...:-(:-(:-(

Tak wiec dzis na neta czasu nie mam ale zapewne wpadac co chwilke bede poczytac...
aaa wlasnie od przedwczoraj ucze hanifke spania w lozeczku i tak wczorajsza noc przespala do 24:00 potem sie obudzila i do siebie ja wzialam bo zasnac nie umialam dzisiejsze noc lepsza byla spala do 3:00 po czym sie obudzila i nie plakala nic tylko sobie lezala bawila sie i gadala co mnie obudzilono i tez do siebie obok na lezaczek i hustalam ja bo inaczej do rana by nie zasla ale i tak sie ciesze
dobra sprzatac uciekam

ja juz tez jestem. nadrobilam inne watki, piotrek na balkonie sobie spi juz pol godziny i teraz nadrabiam glowny watek. jak sie maly obudzi to lecimy na zakupy bo jutro mamy miec gosci. robimy ognisko i prazuchy (prazone badz duszonki- jak kto woli).

Hej ja niewiem kiedy wy macie czas żeby tyle pisać??????:szok::szok::szok:
ja tylko mogę jak Mati śpi albo się sam bawi a ostatnio malo się to zdarza- wiekszość czasu spędzamy na podwórku:tak:a pózniej mam spore zaleglości:-(
teraz Mati śpi więc mam chwilkę żeby do was zajrzeć i poczytać co nastukalyście:tak:

Mateusz ostatnio budzi się w nocy z placzem a potem ma problemy z zaśnięciem, uśnie dopiero po wypiciu mleczka i to nie zawsze:no:
Dziś rano się uśmialam zostawilam malego na sekundke z D bo on coś potrzebowal a akurat przebieralam malemu pampersika no i zostawilam go na tą chwilkę z golą dupcią no i gdy wrócilam to patrze a D ma ogromną plame na spodniach:-Da Mati się śmial bo obsikal tatusia:-D:-D:-D
OK zmykam poczytać:tak:

Matko dziewczyny zostawić Was na jeden dzień to potem zaległości!!!!

Kuba dziś z Nami spał, ale o 00.00 przeniosłam go do łóżeczka bo wszystko mnie bolało :dry: R rozwalił się na połowie łóżka, Kuba też się fajnie walnoł, a mama przy ścianie ściśnięta jak makrela :baffled:

Larcia, ale to romantyczne :-) też chciałam tak powiadomić R o dwóch kreseczkach, ale byliśmy tak zdesperowani i głodni ciąży i dziecka, że razem robiliśmy wszystkie 6 testów, aż wyszedł pozytywnie.

A ja sama nie wiem czy jestem nadwrażliwa. Najlepiej Wy to ocenicie wg mnie nie jestem, ale zaś z drugiej strony latam jak mrówka z okresem jak coś było tak a jest inaczej :dry:

Oka miałam popisać, ale nie popisze bo potomek domaga się uwagi :laugh2: tak więc narka, może mały uśnie to wpadne

reklama
Ło Matko ile Wy naprodukowalyscie przez te kilka wieczornych godzin!!!! Szacuneczek kochane ;-), ja nie mam sily wieczorem siedziec przy kompie.

Pociesze się, że ja teraz też będę mieć gorzej niż przed macierzyńskim. Trzeba będzie pracować normalnie bez [przywilejów ciężarnej hehe
Wcześniej sobie siedziałam tylko przed komputerem i robiłam jakieś bzdety przez cały dzień a teraz trzeba będzie się wykazywać:baffled:
mam nadzieję że mnie nie przeniosą do innego działu bo już się do tamtych ludzi przyzwyczaiłam.

Blimka trzymam mocno kciuki za pierwszy dzien w pracy. POWODZENIA!!!!

Mi jest teskno za ciażą. Tak sobie dzisiaj myslałam,co było rok temu. Z końcem kwietnia poszłąm na chorobowe i była laba, lenistwo i czekanie na malutką;-) a później na malutkiego. Brakuje mi brzuszka, ruchów w brzuszku. Cudownie czułam sie w ciąży. Porzyczyłam kuzynce S sukienki ciążowe,a wcześnie je przymierzyłam:tak: Zmieściły by się w nich 2obecne Justyny:-D:-D

Ja tez tesknie za brzuszkiem. Co prawda nie przechodzilam ciazy jakos super, bo i wymiotowalam do 5 miesiaca i mialam zapalenie miesni i rwe kulszowa ale juz o tym nie pamietam :tak::tak::tak: i znowu chcialabym miec malenstwo w brzuszku.

jeszcze jestem :) oj tak...drugi dzidzius...zrobic i miec juz z glowy robienie i chowanie :) a jak zrobie za dluga przerwe, to nie bedzie juz mi sie potem chcialo na nowo bawic w pieluszki. A drugi dzidzius...ojoj

Tez chcialabym w miare plynnie przejsc z jednych pieluch na drugie :tak:. Po doswiadczeniach moich kolezanek widze, ze im wieksza roznica miedzy dziecmi tym trudniej podjac decyzje o kolejnym dzidziusiu. Ale moze to kwestia podejscia i osoby. My w kazdym badz razie myslelimy o tym zeby na przelomie tego i przyszlego roku postarac sie o rodzenstwo dla Patryka.

Larcia cudnie powiadomilas meza o dzidziusiu!!! To musialo byc mega romantyczne.

Hruda gratuluje dziennikarskich poczatkow ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry