*Kasia*
Mama Kubusia 07.09.2007r.
Kasia daj przepis na ciacha!!!! Kapuste parze tak jak Twoja mama, a ryz gotuje tak nie do konca,bo przeciez dojdzie jak beda sie gotowaly golabki, nie mam proporcji
Justynka proszę bardzo
ja troszkę zmodyfikowałam przepis dodałam do tego dwie łyżki śmietany i troszkę więcej mąki 
[FONT=book antiqua,palatino] Przepis:[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino][/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]12,5 dag masła[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino] 7,5 dag cukru pudru[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1 jajko [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 ml olejku migdałowego - ja dałam zwykły i równie sa dobre[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]20 dag mąki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1/2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 dag mąki ziemniaczanej[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]3 łyżki kakao[/FONT]
ja od siebie dodałam zapach migdałowy
[FONT=book antiqua,palatino]Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dodajemy jajko i aromat. Ucieramy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kakao.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]2/3 powstałego proszku stopniowo dodajemy do masy tłuszczowej.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dosypujemy resztę mąki i zagniatamy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na min. 30 minut.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wałkujemy. Wycinamy ciasteczka.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem: 8-10 minut w temp. 175 st. C [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Po wystudzeniu można nałożyć polewę lub lukier[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]12,5 dag masła[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino] 7,5 dag cukru pudru[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1 jajko [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 ml olejku migdałowego - ja dałam zwykły i równie sa dobre[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]20 dag mąki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1/2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 dag mąki ziemniaczanej[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]3 łyżki kakao[/FONT]
ja od siebie dodałam zapach migdałowy
[FONT=book antiqua,palatino]Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dodajemy jajko i aromat. Ucieramy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kakao.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]2/3 powstałego proszku stopniowo dodajemy do masy tłuszczowej.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dosypujemy resztę mąki i zagniatamy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na min. 30 minut.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wałkujemy. Wycinamy ciasteczka.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem: 8-10 minut w temp. 175 st. C [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Po wystudzeniu można nałożyć polewę lub lukier[/FONT]

bo do tej pory ich nie ma tzn siedzą sobie u babci bo podobno młoada chciała do dziadzia;-) już widzę że brakuje im małej i nie powiem że sie cieszę tylko ze ja głupia zamiast sie relaksować to wzięłam sie za sprzątanie i wyprałam dywan w pokoju i chodnik na przedpokoju bo już straszyły
teraz czekam na efekt bo piwrwszy raz prałam tym vaniszem co reklamują
znów musiałam balkon odśnieżać a na drogach kongo zablokowane Kłodzko od strony Kudowy, Wrocławia i Nysy tzn że jesteśmy odcięci od świata

.