• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

Kasia daj przepis na ciacha!!!! Kapuste parze tak jak Twoja mama, a ryz gotuje tak nie do konca,bo przeciez dojdzie jak beda sie gotowaly golabki, nie mam proporcji

Justynka proszę bardzo :tak: ja troszkę zmodyfikowałam przepis dodałam do tego dwie łyżki śmietany i troszkę więcej mąki :-D

[FONT=book antiqua,palatino] Przepis:[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino][/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]12,5 dag masła[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino] 7,5 dag cukru pudru[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1 jajko [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 ml olejku migdałowego - ja dałam zwykły i równie sa dobre[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]20 dag mąki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]1/2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]5 dag mąki ziemniaczanej[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]3 łyżki kakao[/FONT]
ja od siebie dodałam zapach migdałowy
[FONT=book antiqua,palatino][/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dodajemy jajko i aromat. Ucieramy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kakao.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]2/3 powstałego proszku stopniowo dodajemy do masy tłuszczowej.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Dosypujemy resztę mąki i zagniatamy.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na min. 30 minut.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Wałkujemy. Wycinamy ciasteczka.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem: 8-10 minut w temp. 175 st. C [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Po wystudzeniu można nałożyć polewę lub lukier[/FONT]​

reklama
Witam się wreszcie i ja:-) dziś moja mama przyszła i zabrała małą o 11 na spacer i uprowdziła mi dziecko:szok: bo do tej pory ich nie ma tzn siedzą sobie u babci bo podobno młoada chciała do dziadzia;-) już widzę że brakuje im małej i nie powiem że sie cieszę tylko ze ja głupia zamiast sie relaksować to wzięłam sie za sprzątanie i wyprałam dywan w pokoju i chodnik na przedpokoju bo już straszyły:baffled: teraz czekam na efekt bo piwrwszy raz prałam tym vaniszem co reklamują:dry:
zaraz idę odkurzać dywan w pokoju:tak:

Anetko no to rzeczywiście zima troszkę przygniotła Was :tak: nawet dziś w TVN24 mówili to Kłodzku :tak::-D że zima na 102 i tyle sniegu przez noc napadało.

Nawet mi nic nie mów mam dość zimy:wściekła/y: znów musiałam balkon odśnieżać a na drogach kongo zablokowane Kłodzko od strony Kudowy, Wrocławia i Nysy tzn że jesteśmy odcięci od świata:szok::wściekła/y:

Agulka hop hop jak zdrówko?Odezwij sie bo sie martwię:-(

ja tez chce gołąbki:-p:-p:-p tylko nie ma nikogo chetnego do zrobienia:baffled:

a u nas masakta, ten gwałciciel co Wam juz o nim pisałam znów zaatakowa dokladnie wczoraj to juz jego 5 ofiara:-(:-( dziewczyna ma 16 lat i ma pocieta twarz dekolt i nogi żyletką.... az strach wychodzic z domu:-(:-(:-(:-(

No dziewczyny wielkie buźki za odpowiedź :tak::-D gołabki już zawiniete się duszą w sosiku pomidorowym :-D

Aneta ja też kazdą wolną chwilę bez kuby zamiast odpoczywać biorę się za porządki :cool2::tak:

Wlasnie AGULKA HOP HOP!!!!!

a u nas masakta, ten gwałciciel co Wam juz o nim pisałam znów zaatakowa dokladnie wczoraj to juz jego 5 ofiara:-(:-( dziewczyna ma 16 lat i ma pocieta twarz dekolt i nogi żyletką.... az strach wychodzic z domu:-(:-(:-(:-(

:szok::szok: Asiu zrób coś dla mnie nie wychodź sama z domu po zmierzchu!!!!!!

Władze jak to komentują jeżeli w ogóle komentują????Wiedzą już kto to???

Kasiu on juz raz napadł o godzinie 16 teraz wczoraj o 15 to noramlnie jest szok... niby maja portret pamieciowy ale co z tego... pierwsza jego ofiara byla prostytutka, pozostale 4 to chyba przypadkowe dziewczyny... Do pierwszego ataku doszlo 19 stycznia, co pare dni dowiadujemy sie o nowej dziewczynie, maskara....

Asiek masakra:szok: strach się ruszyć z domu:baffled: a ja jestem zła bo mama oreagowała swoje nerwy moim kosztem:wściekła/y: tzn zobaczyła ze tato stoi pod blokiem ze swqoim kolegą którego ona nie znosi i ubrała Tuśkę speowadziła do taty i oznajmiła ze ma odwieść małą:wściekła/y: pomimo że umówiłyśmy się że dopiero po 16 bo robię te dywany:wściekła/y: tato nie wiedział o co kaman i zwiózł małą do domu efekt taki ze musiałam szybko odkurzyć ten biały proszek bo przecież nie zamknę małej w jednym pokoju pozatym przy tym trzeba otwierac okna żeby był dobra wentylacja więc tylko zmarnowałam pudełko proszku:wściekła/y:

Agulka hop hop jak zdrówko?Odezwij sie bo sie martwię:-(

jestem, jestm, żyję i nawet dobrze isę czuję.
Nie mamz a bardzo czasu, bo podobnie jak Moania postanowiłam więcej go poświęcać dzieciom, a że Maja do jutra w domu to...............
Robiłam też porządek w szafach i wystawiam na allegro a same wiecie jak ciuchów duzo to dość czasu to zajmuje:sorry2:.

Pisałam Wasm, że mój małzonek wybiera się od marca do szkoły:szok::szok::szok::szok::szok:

Asiek strach................. ani się waż sama wychodzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A i jeszcze jedno, kumpel wybudowa się rok temu i dostałm łózko 200x200 z mateacami i szafkami od teściowej, teraz sprezentowali sobie nową sypialnie i łózko dostalismy w spadku:tak::-):-):-):-):-):-) Conajmniej 1200zł w kieszni:-):-):-):-):-):-)

Oki spadam, bo jedziemy doś do lodówki kupic bo tam nawet światła nie ma:szok::-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry