reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam.

U nas upał.

Miałam wczoraj wieczorkiem z Wami posiedzieć, ale zasnęłam z Maciusiem :zawstydzona/y::-p:sorry2:

Czy orientujecie się po jakim czasie od rozpoczęcia cesarki można się czegoś dowiedzieć o matki?

Czy orientujecie się po jakim czasie od rozpoczęcia cesarki można się czegoś dowiedzieć o matki?
ja nie wiem:no:
miałam jechac rano do mamy ale muszę czekac na kuriera i na listonoszkę więc pojadę po obiadku.Już mama planowała żebym zostawiła Ole na kilka dni......ale na weekend nie bardzo nam pasuje bo to są dni w których D jest w domu więc ugadałam się z nią że może od poniedziałku jej ja na kilka dni przywiozę:tak:

Witam i ja...upal nie do wytrzymania...wstyd przyznac ale jeszcze nie wyszlam z domu, tu jest przynajmniej chlodno, musze sie wybrac do sklepu po jakies wody i inne zapasy pomagajace wytrzymac w takie dni jak ten.
Monia, swietnie ze Oli sie podoba i tak szybko zawarla nowe znajomosci. Czy dzieci znaja sie tam juz dluzej ze soba, czy sa to nowo tworzone grupy 5 latkow? Tak jak pisalam, w tym roku nieszczgolnie rozgladalam sie za przedszkolem ale mysle ze w wieku 4 lat mala moglaby spokojnie isc, chyba ze bedzie miala nieodparta ochote pojscia wczesniej :) Boje sie jednak tego ze bedzie ciezko zaznajomisc sie z kism w grupie ktora zna sie juz od x czasu bo chodza do niej dzieci od 3 r.z.

asiek Tu i tak udaje mi sie odpoczac wiecej niz w miescie, nei musze pokonywac tych wszystkich ulic zeby dojsc do parku lub innego miejsca w ktorym Nel moze spokojnie pobiegac. Staram sie odiwedzac znajomych z dziecmi z tym ze sa to dzieci w wieku 16mc i Nel czasami zapomina ze maly nie nadaza za nia ciagnac go za reke, czy przytulajac go taka sila ze maly reaguje zazwyczaj placzem....

Witam się i ja :-) po ciężkim i upalnym dniu we Wrocławiu. Już sobie siedzę wykąpana bo normalnie cała się kleiłam:sorry: zwłaszcza że w sali konferencyjnej po obiedzie wysiadła klima i się gotowałyśmy:wściekła/y: ale ogólnie szkolenie super:tak: wiele się dowiedziałam i wiele rzeczy mi uświadomiono o których nie miałam pojęcia:szok: zwłaszcza w kwestii metod sprzedazy tzn sprytnego podejścia do klienta żeby nam kupił jak najwięcej;-) zobaczymy jak w praktyce sprawdzi się ta wiedza;-) no i fajne przpisy dostałam np na majonez bez jajek;-) który robi się dosłownie w 2 minuty:szok::-) także napewno już nie sięgnę po gotowca z półki skoro sama mogę sobie zrobić w domku i o ile zdrowszy bez żadnych konserwantów;-)no i fajne prezenty dostałyśmy także się opłacało:-) lecę kompać małą i chyba dziś zasnę jak niemowlak:zawstydzona/y:

witam i ja widze ze upal rzeczywiscie doskwiera bo cos malo piszecie
my dzisiaj tez mialysmy pracowity dzien
rano bylismy z Zuzka w poradni w zwiazku z przedszkolem -bite dwie godziny zaliczylismy psychologa pedagoga i logopede
ale wszysto ok tj prawie bo mamy isc do laryngologa zeby sprawdzic czy Zuzia nie ma trzeciego migdala bo czesto ma otwarta buzie no i sa prpblemy z tym chodzeniem na palcach ale to juz wiedzialam wczesniej nawet mamy juz umowiana wizyte u neurologa i rehabilitantki bo teraz mozna to jeszcze wyczwiczyc zeby potem uniknac problemow z rownowaga orientacja w przestrzeni czy dyslekcja wiec wole tego dopilnowac
potem bylam na zakonczeniu roku przedszkolnego bo Zuzia wystepowala
a na koniec pojechalismy do rodzicow i W poszedl z Zuzka na czerwcowke bo oczywiscie musiala sypac kwiaty za co dostala od ksiedza czekolade batona i jakies cukiery wiec oczywiscie byla zachwycona...
Majandra przepraszam ze tu ale za dwa tygodnie bede w Wa-wie
w ten weekend jedziemy sami z W bez dzieci troche sie boje bo Zuzia jest juz zaprawiona w bojach ale z Helenka rozstaje sie pierwszy raz mam nadzieja ze moja mama przy wsparciu niani jakos sobie poradzi na szczescie zostaje u nas w domu zeby Helence bylo latwiej
nie pamietam kiedy mielismy W takie dwa dni tylko dla siebie bez dzieci

Ostatnia edycja:
Witam w kolejny upalny dzień:-) szkoda tylko, że w pracy ale co tam zaraz wolny wekend;-) zapomniałam Wam sie wczoraj podzielić rewelacjami z przedszkola;-) młoda będzie chodziła jednak do nowo otwartego przedszkola:-) będą tam narazie tylko 2 grupy maluszków:-) już dostaliśmy wykaz opłat:sorry2: i do końca czerwca mam zapłacić za książki a do września szerego dodatkowych opłat:baffled:

witam w ten cudowny cieplutki i słoneczny dzień:-)jejciu jak ja uwielbiam lato dla mnie mogło by byc cały rok:tak:
Luandzia Mateusz też własnie często ma otwartą buzię ale do tego jeszcze się ślini....
Aneczka u nas w przedszkolu chyba będą 2 grupy 5latków bo w tym roku jest ich dośc dużo i pewnie niektóre dzieci będą już się znały z poprzednich lat a niektóre będa miały okazje dopiero się poznac:tak:
Aneta zdradź przepisz na pyszny i zdrowy majonezik;-)a co do przedszkola to ile będziecie płacic?nam nic jeszcze nie mówili tzn wiem że miesięcznie na 5 godzin koszt wynosi ok 100zl z wyżywieniem a książek nie będą mieli...

idę dziś do dentysty i już się boję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Czesc ;)
Anetasa a co to za przedszkole ? musicie kupowac jakies ksiazki dla maluchow?
Ja zawiozlam dzisiaj Zuzie wczesniej do przedszkola bo jada na zalegla wycieczke na dzien dziecka do zoo mam tylko nadzieje ze sie tam nie ugotuja...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry