reklama

Wrześniówkowe mamy

My juz po spacerze.Nachodzilam sie dzisiaj za zaslonami i nic nie wybralam,moze wroce jeszcze do tematu w sobote bo cos ciezko u mnie z wyborem ostatnio.Ale za to kupilam sobie krem:-)

Zaszalejesz ze sciaganiem!! Gabids pakuj manatki i na ferie do mamy przylatujcie. U nas snieg, -14stopni i slonko. A jak Twoja mama sie trzyma? Zebrala sie jakos?

Dzień dobry

Justyna Gabids pewnie by się wybrała do mamy gdyby nie remont a właśnie Gabids jak tam mama sobie radzi???

.
No wlasnie teraz ciezko by bylo wydawac na bilety jak remont w domu.Ale bardzo bym chciala!!!!!
A mama.... coz tak naprawde to nie wiem bo nie widzialysmy sie od zeszlej wiosny a przez telefon to trudno cos wywnioskowac.Romawiamy srednio 2 razy na tydzien i z tych rozmow wiem ze mama trzyma sie dobrze.Juz wkrotce sie zobaczymy bo mama przyjezdza do nas.
Nuska wachalam dzisiaj Alien i ....sa piekne i jaaakieee trwaaaaaaaale.Wpisuje je na liste zyczen:-)Womanity musza poczekac:-D

Monia nie jestes zadowolona z fryzurki?

reklama
witam,

dzis caly dzien z niunka w domu, bo samochod nie zapalil. te mrozy mnie wykoncza:wściekła/y:

wlasnie sie poklocilam z Julitka, juz chyba jej sie nudzi w domu z mama

jakas gruba sie znow zrobilam:szok:

Nuska, u nas sa zapisy do przedszkola od 01,03. place ok.220zl m-cznie, jak niunka chodzi prawie caly m-c.
Ty masz szanse duze, ze Igorek sie dostanie, bo oboje pracujecie
ciekawe, jak bedzie u nas, bo ja nadal nie pracuje. mysle, ze te dzieci, ktroe chodzily w tym roku bede brane w pierwszej kolejnosci :sorry:

Monia, zobaczymy fryzurke?

cos mialam jeszcze odpisac i zapomniaalm...

jakos mam tak że ja sama sobie się nie podobam więc fryzurka też nie bardzo chociaż na pewno lepiej niż przed obcięciem bo już miałam okropne te włosy..........ale jakos się przyzwyczaję
zdjęcia są na zamkniętym
głowa mnie coś boli kawy nie piłam więc zrobiłam jakoś ostatnio kawa mi nie bardzo smakuje

Ostatnia edycja:
Witam wieczorem
Monia a Ola nadal często łapie Ci oskrzela czy już powoli z tego wyrasta?
widziałam nową fryzurę bardzo mi się podoba ;)
Donkat Zuzka była przez ostatnie dwa tygodnie w domu i pod koniec tak się nudziła że już nie można z nią było wytrzymać
Agulka 450 zł to bardzo dużo ja tyle płacę w niepublicznym i wszystkie dodatkowe zajęcia mam już w tej cenie nie ma też żadnych komitetow itp
Zuzka dzisiaj powiedziala mi co ona i jej siostra będą robić w przyszłości : Mamusiu wiesz Helenka będzie kosmonautą a ja będę gwiazdą ;)))
poza tym u nas wszystko w miarę dobrze tyle że helenka była jakaś marudna dzisiaj poszła drugi raz spać o 17.30 i nadal śpi...zazwyczaj takie zmęczenie oznacza jakąś zbliżającą się chorobę oby nie...
w czwartek Zuzka ma zaległy bal przebierańcow przesunięty ze względu na epidemię ospy w przedszkolu a w piątek zaległy kulig przesunięty przez odwilż więc mam nadzieję że już w tum tygodniu zadne choroby nas nie dopadną

Ostatnia edycja:
fajnie będziesz miec kosmonautkę i gwiazdę :-Dmoja Ola mówi że będzie budowac domy i pytała sie dziś czy Mateusz pójdzie na takie same studia bo wkońcu jest z tej samej rodziny:-D
Luandzia Ola w sumie nigdy nie miała zapalenia oskrzeli:no:raz miała zapalenie płuc to było wtedy jak jej astma miała swoje początki a tak ogólnie to ona dużo nie choruje jak coś to jakiś wirus tak jak teraz albo zwykłe przeziębienie......
życzę zdrówka dla dziewczynek żeby Zuzie żadne zaplanowane atrakcje nie mineły

u nas od 1 marca są zapisy do przedszkola i mam zamiar zapisac Mateusza bo tak jak Nuśka pisała Mati jeszcze nie chodzi:no:a 2 marca mamy w przedszkolu spotkanie rodziców rocznika 2005 czyli Oli dotyczącej czy posłac dziecko do szkoły czy jeszcze nie.....

i co już postanowiłaś co zrobić w kwestii szkoły ? powiem Ci szczerze że ja nie wiem co bym zrobiła bo jak poslesz ja w wieku siedmiu lat to akurat będzie ten najgorszy rocznik wszystkie szesciolatki no i pewnie bardzo dużo siedmiolatków praktycznie dwa roczniki wydaje mi się że klasy będą przepełnione i zawsze będzie trudniej dostac się do szkoły średniej czy na studia bo większa konkurencja ...ja chyba wybrałabym się chyba do poradni psychologiczno-pedagogicznej żeby zbadali gotowość dziecka do nauki w szkole i jeżeli opinia będzie pozytywna to bym poslała wcześniej

ja raczej jestem na nie... wiem własnie że to będzie przepełniony rocznik ,że później może byc trudno tak jak piszesz dostac się do szkoły średniej ,na studia -przeraża mnie to trochę ale jednak nie jestam za tym żeby posłac ją do szkoły ona wogóle nie chce słyszec o szkole mówi że nie chce tam iśc ,że nie chce się uczyc nie wiem jakos od początku byłam na NIE i widzę jedynie plusy pozostawienia jej jeszcze w przedszkolu

Monia Ty najlepiej znasz swoje dziecko i to oczywiście twoja decyzja u nas bardzo namawiają żeby dzieci z tego rocznika posłać od tego roku i w przedszkolu i samorząd bo chyba właśnie boją się że za rok będzie straszne zamieszanie
Zuzka za to chodzi na te zajęcia z integracji sensorycznej właśnie do szkoły i jakby mogła to by się tam przeniosła ;)))

jeszcze mi się przypomniało ze minusem może być to że Ola w wieku siedmiu lat będzie realizować program dla sześciolatków i najnormalniej może się nudzić moje ciocia która ma teraz pierwszą klasę powiedziała mi że np jedną literę poznaja przez tydzień dodawanie i odejmowanie w obrębie dziesięciu przez pierwsze pół roku trochę mnie to przeraża bo np Zuzka zna już wszystkie litery także :sz, rz ,ch itp i zaczyna czytać i nie wiem co ona będzie robila w tej szkole ...
w przedszkolu mają dość rozbudowany program i teraz np jadą do planetarium i żeby się przygotować uczą się o kosmosie Zuzka zna planety wie ile która ma księżycow itd innymi słowy obawiam się że w szkole przynajmniej na początku będzie się nudzić a wiadomo jak dziecko znudzone to i niegrzeczne ... i z tego co mówiła mi ciocia tak to własnie wygąda dzieci się nudzą przez to są nieznośne i nie mają motywacji do nauki
ale z drugiej strony co innego wiedza a co innego gotowość psychiczna bo to nie zawsze idzie w parze dlatego ja poszłabym zrobić te testy na szczęście ja nie mam już wyboru bo mialaby niemały problem

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi co macie sprawdzonego na stany chorobowe u dzieci? Sabi poszla spać wczoraj zdrowa, a obudzila sie w nocy z goraczka i kaszelkiem :( Wiec mysle, ze to jakis wirus i dzis do pediatry nie pojde, mysle kupic jej Lipomal.
Monia - a w przedszkolu dzieci nie maja czasem oceny gotowosci pojscia do szkoly? Bo w naszym jest psycholog na wizycie i pomaga rodzicom w decyzji.
Luandzia - moja siostrzenica byla taka mega zdolna dziewczynka, czytala proste zdania juz po 3cim roku zycia, cala podstawowke faktycznie sie nudzila, ale to akurat grzeczny egzemplarz. Teraz jest w ostatniej klasie podstawowki, a siostra nie poscila jej wczesniej do szkoly mimo wszystko, bo psycholog poradzil jej jednak nie, ponoc nie byla gotowa emocjonalnie. Teraz ma same szóstki, po angielsku mowi lepiej ode mnie i juz wie ze chce zostac architektem. Rany jaka ja z niej jestem dumna :)
Co robi Zuzia na zajeciach z integracji sensorycznej? Bo my w koncu wylądopwalismy na zajęciach behawioralnych w poradni psychologicznej, przynoszą genialne efekty. Stas sie bardzo rozgadal, zaczynamy panowac nad jego zachowaniem a on nad swoim. Psycholog pracuje nad niepokojącymi zachowaniami, które można by wyciągnąc ze spectrum objawów autyzmu i ADHD, ale pod nic w pełni się nie kwalifikuje, bo tych objawów jest za mało i zgłosilismy sie na tyle wczesnie, a Stas swietnie reaguje na zajecia, że nie powinny się rozwinąć :) I to jest moja dobra wiadomosc na dzisiaj.

reklama
Carioca super wiesci ze Stasiem. Powiem Ci,ze dla mnie dziwne jest to,ze dziecko, ktore ma tyle uwagi, milosci moze az tak zamknac sie we wlasnym swiecie. No ale to juz chyba dziecko rodzi sie tak "zaprogramowane" i to nie dzieje sie z czasem.
A jesi chodzi o Lipomal to jak dla mnie to marny lek. On jest taki lajcikowy,a nie po to zeby zatrzymac jakas infekcje. Ja podalabym Nurofen, cos na ibuprofenie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry