reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się i ja:-) juz po kawce ale chyba walnę jeszcze jedną:baffled:;-)
Carioca super wieści ze Stasiem:tak: co do lipomalu to ja tak samo jak Justyna uważam go za lajcikowy lek:sorry: też bym dała coś na ibufenie + witaminkę C i wapno:tak:
Monia jesli chodzi o szkołę to ja na twoim miejscu też bym zostawiła Olę jeszcze w przedszkolu:sorry: wiem, że później może być trudniej z dostaniem się do szkoły itp itd, ale zwyczajnie jestem za tym żeby dziecku nie skracać dzieciństwa i gdybym mogła to też bym Tuśki nie posyłała w wieku 6 lat:no: ale my już nie będziemy mieć wyboru:baffled: decyzja oczywiście należy do Was, a to tylko moje zdanie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam!!

my drugi dzien an przymusowych feriach. mroz za duzy na moj samochod;-)
dzis to przewidzialam i nawet sie nie zrywalam z ranca. w dodatku niunka w nocy sie czesto budzila, az wyladowala u mnie w lozku i pospalysmy do 8.30:szok:

czekam an listonosza, bo musze dostarczyc do wydzialu komuniakcji poprawne dokumenty do naczepy.
okolo poludnia wiec planuej ejchac do miasta, zalatwic, co mam w planie i jeszcze do kolezanki na ploteczki skoczyc:tak:

P sie rozkatarzyl. jak byl w domu, to przez kilka dni roboty na tym zimnie zmarzl, ale dopieor zaczelo do rozkladac, jak pojechal w trase. po prostu brakuje mu cieplych herbatek zonki, obiadkow i czulosci....;-)

Agulka 450 zł to bardzo dużo ja tyle płacę w niepublicznym i wszystkie dodatkowe zajęcia mam już w tej cenie nie ma też żadnych komitetow itp

no wlasnie, jak za publiczne przedszkole to ogromnie duzo!

Zuzka dzisiaj powiedziala mi co ona i jej siostra będą robić w przyszłości : Mamusiu wiesz Helenka będzie kosmonautą a ja będę gwiazdą ;)))

gwiazda na niebie, pasujaca do kosmonauty, czy taka na estradzie?;-)
Julitka tez lubi tematy kosmiczne

u nas od 1 marca są zapisy do przedszkola i mam zamiar zapisac Mateusza bo tak jak Nuśka pisała Mati jeszcze nie chodzi:no:a 2 marca mamy w przedszkolu spotkanie rodziców rocznika 2005 czyli Oli dotyczącej czy posłac dziecko do szkoły czy jeszcze nie.....

ja to sie gubie. czyli jak to jest? w jednej klasie beda szesciolatki i siedmiolatki?

ja chyba wybrałabym się chyba do poradni psychologiczno-pedagogicznej żeby zbadali gotowość dziecka do nauki w szkole i jeżeli opinia będzie pozytywna to bym poslała wcześniej

ja uwazam, ze to jest podstawa. wiem, ze wczesniej, gdy rodzic chcial poslac o rok wczesniej dziecko do szkoly, to to bylo wymagane

jeszcze mi się przypomniało ze minusem może być to że Ola w wieku siedmiu lat będzie realizować program dla sześciolatków i najnormalniej może się nudzić moje ciocia która ma teraz pierwszą klasę powiedziała mi że np jedną literę poznaja przez tydzień dodawanie i odejmowanie w obrębie dziesięciu przez pierwsze pół roku trochę mnie to przeraża bo np Zuzka zna już wszystkie litery także :sz, rz ,ch itp i zaczyna czytać i nie wiem co ona będzie robila w tej szkole ...
w przedszkolu mają dość rozbudowany program i teraz np jadą do planetarium i żeby się przygotować uczą się o kosmosie Zuzka zna planety wie ile która ma księżycow itd innymi słowy obawiam się że w szkole przynajmniej na początku będzie się nudzić a wiadomo jak dziecko znudzone to i niegrzeczne ...

tak, tylko ze takie zdolne dziecko jak Zuzia trafia sie ejdno na 100

Bo my w koncu wylądopwalismy na zajęciach behawioralnych w poradni psychologicznej, przynoszą genialne efekty. Stas sie bardzo rozgadal, zaczynamy panowac nad jego zachowaniem a on nad swoim. Psycholog pracuje nad niepokojącymi zachowaniami, które można by wyciągnąc ze spectrum objawów autyzmu i ADHD, ale pod nic w pełni się nie kwalifikuje, bo tych objawów jest za mało i zgłosilismy sie na tyle wczesnie, a Stas swietnie reaguje na zajecia, że nie powinny się rozwinąć :) I to jest moja dobra wiadomosc na dzisiaj.

SUUUUPER!!!!!!! GRATULUJE I ZYCZE KOLEJNYCH POSTEPOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja w przypadku podziebienia dawlam niunce wit.C, wapno i jak bylo potrzeba, to nurofen

Ciagle pada nananana...nanana
Carioca u mnie zawsze sprawdza sie sanosvit calcium plus syrop z cebuli.A jesli dochodzi goraczka powyzej 38c to podaje cos na paracetamolu dla dzieci.A ze Stanislawem super wiesci!!!
Monia ja bym poslala wczesniej jakbym miala taka mozliwosc.balabym sie pozniejszych trudnosci z dostaniem sie do liceum no i tego ze moje dziecko chodzilo by do klasy z mlodszymi dziecmi.
Luandzia jestem pod wrazeniem.Zuzia jest niesamowita,napewno duzo w zyciu osiagnie.Zdrowka dla dziewczynek zycze.

reklama
Zaraz biore sie za obiad.Dzisiaj oszukane chilli con carne bo zamiast wolowiny beda pieczarki.A po obiedzie musze sie przejsc do kosciola porozmawiac z ksiedzem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry