reklama

Wrześniówkowe mamy

No wlasnie taki mamy:tak:Jest swietny:tak:Ale tak jak pisalam u nas szybko poszedl w odstawke.

ja jestem happy, bo kolezanka mojej siostry ma niedlugo rodzic coreczke. zaproponowalam jej wiec ubranka po Julitce. ona sie zachwycila i powiedziala, zebym teraz odkladala wszelkie ciuszki, z ktorych niunia wyrasta dla niej. nie musze wiec wystawiac an Allegro:-)
Super masz.To juz interes na dluzsza mete sie szykuje.Ja tez musze posortowac ubrania dzieciakow i posprzedawac.Ale mi sie nie chceeeee.

reklama
fajny ten lapek Vtech, my mamy z biedronki, Stasiu tez lubi, chociaz mnie wzdryga jak slysze te melodyjki.
Sabi dostaje tez Nurofen wlasnie, wiec ciesze sie ze mowicie ze dobry, podam jej dzis tez ten Lipomal przed snem, a jutro tak czy owak to pediatry. Dzisiaj znowu 38,4 miała.

Dzień dobry :-) tak tak dzisiaj jeszcze dobry bo od jutra juz do pracy :-(

Widzę żeście się dzisiaj rozgadały :)

Carioco super wieści ze Stasiem extra no i naprawdę świetna z Ciebie mama że tak w porę wszystko wychwytujesz i zauważasz no i najważniejsze ze Stasiek tak świetnie sobie radzi .
Co do stanów przeziębieniowych my zaczynamy od zestawu Snosvit, vit C , i na kaszel syrop prawoślazowy bezpieczny i bardzo dobry przy drobnych infekcjach. A jak goraczka to to samo co wszyscy jakiś paracetamol albo coś na ibuprofenie.

Aneta my mamy laptopa dziecinnego ale leży na szafie w ogóle go nie interesuje za to mój laptop jak najbardziej to chętnie ale z Tuśką może być inaczej widziałam jak ona pięknie układa puzzle a np Igor nie lubi. Więc każde dziecko jest inne moze ona akurat będzie korzystać.
edit: takiego laptop

Luandzia
widzę że dziewczyny już zaplanowały przyszłość :-) ale chociaż mają jakieś ambitne plany.
No i najważniejsze gratuluję takiej zdolnej córci naprawdę jestem pod wrażeniem Zuzi, ona na początku na pewno będzie się nudzić w szkole bo ona ma już dużą wiedzę i zaczyna czytać . Oj Helanka będzie miała wysoką poprzeczkę jak ma taką zdolną siostrę .

Gabids powodzenia w rozmowach z księdzem.

Agulka
czekamy razem z tobą na to łoże a właściwie na zdjęcia z sypialni ;-)Co do przedszkola to super ten układ z ceną za dwoje. A co do normalnej ceny to u nas podobnie

Donkat zdrówka dla męża i udanych ploteczek z koleżanką

My idziemy na spacerek wymrozić buziaczki

Ostatnia edycja:
No to chyba zostanę przy tym z linka;-) ten co Nuśka pokazała Tuśka wczoraj wyśmiała, ze to do żłobka dla małych dzidziusiów:sorry: podstawą dla niej jest, że musi być z myszką inne odrazu z miejsca ją nie interesowały:no: co do tego czy go będzie używała to nie mam pewności:baffled: niby bardzo chce no i sama nazbierała na niego więc co jej będę żałować;-)

Carioca Zuzi zajęcia glównie polegają na ćwiczeniach na rożnych sprzętach :równoważniach, trampolinach itp chodzi też np po takich "kamieniach" zrobionych z różnych faktur Zuzia jest sama na tych zajęciach więc trudno mi dokladnie opisać jak to wygląda wiem że pani bardzo dba żeby wszystko robiła zgodnie z planem i była jak najbardziej samodzielna sama się przebiera w strój do ćwiczen ubiera /ściąga buty składa ubrania itd
Nuśka co do tego że Helenka będzie miała wysoką poprzeczkę to chyba tak nie działa wiem że jest inna niż Zuzia i nie przeszkadza mi to jest np bardzo sprawna fizycznie ale nie chce mówić tylko parę słów nawet mama nie chce zbytnio mówić ale to jeszcze wszystko jest norma i nie myślę o niej że będzie mniej zdolna bo Zuzka w tym wieku mówila już wszystko ba swój czas
Donkat też się zastanawiałam o jaką "gwiazdę" jej chodziło ;)))
Co do fascynacji kosmosem to wynika ona z tego że akurat teraz przerabiają ten temat w przedszkolu (w marcu jada do planetarium i muszą się przygotować;)) ) nie uważam żeby znajomość planet była czymś niezwykłym np wczoraj Zuzka z W wycinali z kolorowego papieru kółka różnych wielkości i potem na bristolu przyklejali słońce i poszczególne planety potem rysowali rakietę (którą wysłali mamę w kosmos...) , gwiazdy itd i w ten sposób się nauczyła
co do wcześniejszego posylania do szkoły to ja gdybym miała posłać jeszcze pare lat temu swoje dziecko wcześniej pewnie bym tego nie zrobiła ale w tym roku to jest troche inna sytuacja bo z tego co nam mówili w przedszkolu każde dziecko które osiągnie gotowość szkolną powinno iść od tego roku żeby uniknąć przeciążenie w roku 2012 które i tak na pewno będzie

No to chyba zostanę przy tym z linka;-) ten co Nuśka pokazała Tuśka wczoraj wyśmiała, ze to do żłobka dla małych dzidziusiów:sorry: podstawą dla niej jest, że musi być z myszką inne odrazu z miejsca ją nie interesowały:no: co do tego czy go będzie używała to nie mam pewności:baffled: niby bardzo chce no i sama nazbierała na niego więc co jej będę żałować;-)
No i może tu jest "pies pogrzebany" bo młody woli mój laptop:-D

Luandzia to dobrze że to wiesz bo czasami jest tak że po prostu porównujemy dzieci tak jakoś odruchowo a tak naprawdę każdy z nas jest oddzielną jednostką i ma prawo być inny zresztą o to chodzi bo jakby było nudno gdybyśmy wszyscy byli jednakowi ;-). ,Pozdrawiam i jeszcze raz wielki podziw dla zdolności Zuzi.

reklama
Witam

Aneta Tusia powinna być zadowolona, moi tez mają taki za 50zł ale z myszką i Adaś po Mai go odziedziczył i bardzo chętnie sie nim bawi.

łóżko juz stoi w sypialni i jest gotowe do pierwszej nocy:-)

Nuska cześć;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry