Nuśka po porodzie będziesz się zamartwiać tak samo albo jeszcze bardziej ;-)
ja tez już chciałam urodzić żeby sie nie martwic tym ze cośmoże małemu jest i mu źle tam w środku a teraz się martwie ze albo za biały jest albo że ma krzywą nózkę, albo że ma oczko ropiejące albo tysiąc innych rzeczy w większości urojonych, tak ze lepiej się przyzwyczaić do tego ze już bedziemy się martwić o nasze dziatki do końca naszych dni![]()
No jakbym ja sama to napisała
Jest taka super książka, która rozwiewa wile wątpliwości "Pierwszy rok życia dziecka", naprawdę polecam na allegro za 30 zł mozna dostac, mimo ze w ksiegarnaich po 60 zl są.Nuśka - ja Ci radzę wyśpij się na maksa teraz
Ja jeszcze nie odespałam szpitala, bo jak naświetlali Małego, to miałam go w pokoju i sama go nadzorowałam i bałam się że mu te okularki spadną, skończyło się na tym że nie spałam dwie noce z rzedu, a potem najwyzej po 3-6 godzin dziennie. Teraz mam problem w nocy do Małego wstawać.Harsh - jaki ładny ten Twój Omarek, ale ci się trafiło uśmiech uchwycić, superowe zdjęcie.
Xeone - Przeciwciałą mogą być, ale mogą się nie zdażyć namnożyć tyle, żeby zagrozić maluszkowi. U mnie też było konfliktowe zestawienie, ale okazało się że Mały ma moją krew A Rh- i tego Tobie też życzę. Nie trzeba się chociaż o to matrwić.
Atru - dzięki za radę. Wczoraj wziełam mu patyczkiem posmarowałam spirytusem i chyba za mocno przetarłam, poleciała kropelka krwi. Teraz po prostu zakraplam tam kroplę rywanolu i już nie dotykam. Podrażnienia nie ma. W poniedziałek lub wtorek będę miała wizytę patronażową, to się upewnię co i jak.
Ciekawe czy Cię w końcu wezmą pod nóż
Po porodzie do domu się zdziwiłam, że tylko 10 kg mniej po porodzie. Ale od środy kolejne 3 w dół, chociaż jem zupełnie normalnie (ale zero słodyczy i badziewia). Może uda się na wiosnę wrócić do rozmiaru 38

:-) Jak ktoras jest z Warszawy i kupila dzis Wyborcza to moze go poszukac, rodzilam na Inflanckiej.
Najgorsze to pakowac ja w te pieluszki z powodu tego bioderka,mam wrazenie ze jest jej strasznie nie wygodnie.Na szczescie im szybciej zaczne tym szybciej skoncze.Wczoraj kupilismy wozek i kolejne ciuszki 56 ktore i tak wisza na malej
Pozostalo mi czekac do kolejnej kupki bo sprawdze czego sie dzis nauczylam w kwestii pieluszkowania
Dziewczyny czy sa jakies mniejsze rozmiary pieluszek a la pampers??? bo te najmniejsze ktore ma siegaja jej prawie pod cycuszki