reklama

Wrześniówkowe mamy

witam kobietki!!

wczorajsza ciężką pogodę i niekorzystne ciesnienie przegonila burza. od rau mi sie polepszylo samopoczucie i bol glowy zniknal.

dzis po pracy lecena zlot do kolezanki, ciesze sie jak dziecko, bo dawno sie nie widzialysmy:-)

jak wasze dzieci spia? spokojnie? Julitka niemalze co noc sie przebudza (gdy spi sama, bo spiac z kims to nie) twierdzac, ze jje sie cos zlego sni. dzis np. krzyknela tak an cale gardlo ze od razu zerwalam sie na rowne nogi. ten krzyk nie byl tez po raz pierwszy. wiem, ze dzieciom w tym wieku moga sie snic rozne rzeczy i nie ejst to zalezne od tego, czy ogladjaj jakies straszne bajki/filmy przed snem. Julitka nic takiego nie oglada. Ale juz kladac sie spac czasami mowi: mamus, a jak zamkne oczka to bede widziala ducha itp itd...

reklama
hejka11

bede miala troche stresa w tym tyg. w pracy, bo przeoczylam pwna rzecz i moga sie klienci na mnie wyzywac:szok::-(

i jak klienci byli wyzywac?
wczoraj zabralam Julitke i Małgosię do kina na poranek z bajkami. dziewczynki zadowolone i chca jeszcze. widzialam przejęcie w oczach Małgosi, bo byla pierwszy raz w kinie:-)

potem zajechala moja siostra. dzis zostali z Julitka w domku,a po poludniu wracaja juz. troszke odpoczne, bo jednka jak jest K. u mnie, to mam wiecej obowiazkow...

po poludniu poklocilam sie zP. nie lubie, jakw yjezdza, gdy jestesmy w stanie niezgody, ale coz...
pogodzeni już?

tak, moza sie zarazic:tak:

ooo, to nie zazdroszcze przezyc z samochodem. ja bardzo lubie kierowac

za duzo? pisz, pisz, pisz. w koncu to forum ozylo:-)

bedzie mamusi smutno:-(

widocznie poogda tez na gosci niekorzystnie dziala;-)

Monia, wyobrazam sobir, jak Ci sie oczy swieca, gdy myslisz/mowisz/piszesz o kobietach w ciazy/dzieciaczkach:-)
oj tak strasznie głupia jestem za dziecmi :blink:nawet jak w tv widzę małe dzieci to smieje sie do tv jak głupia:-D

moja Mama miala pyszne ciasto na pizze. i przepysznie ja robila. ja sie jeszcze nie odwazylam, zeby upiec, bo i tak nie doscigne ideału:-(:-(

Poza tym mały dzięki tatusiowi ogląda bajki typu ScoobyDoo, Ninjago i jakieś inne dla starszych chłopców. Nie słuchają mnie i nie mogę ich tego oduczyć.
A bajki typu Reksio zna tylko czytane z przedszkola.

.
moi bardzo lubią Scooby Doo ale bajki typu reksio , bolek i lolek też bardzo chętnie oglądają:tak:

tabliczka czekolady poprawiła mi nieco samopoczucie i po 17 ubrałam się (bo cały dzień chodziłam w koszuli nocnej). A teraz się nieźle uśmiałam...
Jako że pracuję w domu to przed kompem mam zwykle kartony z ubrankami do wystawienia. Właśnie poprosiłam mężulka żeby dzisiejszy karton wyniósł a jutrzejszy przyniósł. Omar wstał, podszedł do mnie i mówi "Ja sobie z tym poradzę". Karton jest wielki, bardzo wielki. Omar podszedł napiął się, wypiął brzuch i podniósł... samą pokrywkę! Mówi do mnie... "patrz mamo jak sobie poradziłem!!". Widok Dumy w jego oczach... bezcenny :-D:-D:-D

wyobrażam sobie ten widok jaki Omar był dumny :-D

witam kobietki!!

wczorajsza ciężką pogodę i niekorzystne ciesnienie przegonila burza. od rau mi sie polepszylo samopoczucie i bol glowy zniknal.

dzis po pracy lecena zlot do kolezanki, ciesze sie jak dziecko, bo dawno sie nie widzialysmy:-)

udanego spotkanka

jak wasze dzieci spia? spokojnie? Julitka niemalze co noc sie przebudza (gdy spi sama, bo spiac z kims to nie) twierdzac, ze jje sie cos zlego sni. dzis np. krzyknela tak an cale gardlo ze od razu zerwalam sie na rowne nogi. ten krzyk nie byl tez po raz pierwszy. wiem, ze dzieciom w tym wieku moga sie snic rozne rzeczy i nie ejst to zalezne od tego, czy ogladjaj jakies straszne bajki/filmy przed snem. Julitka nic takiego nie oglada. Ale juz kladac sie spac czasami mowi: mamus, a jak zamkne oczka to bede widziala ducha itp itd...
u nas nie ma problemów ze snem i nocnym budzeniem:no:
Anny, Anie, Anki, Aneczki...wszystkiego najlepszego!!!!

i haneczki!!!!!
i ja również życzę wszystkim tyk kobietkom wszystkiego najlepszego

my zaraz musimy się zbierac na szczypienie z Mateuszem bo cały rocznik 2007 ma sie dzis zgłosic

a nawet nie wiem co to za szczypienia:sorry2:wiem że Ola w wieku 5 lat też to miała no ale Matusia dziś nie zaszczepili bo miał tą anginę i mamy przyjśc dopiero za 2 tygodnie:tak:

reklama
Witajcie kobitki.
Dołączam się do życzeń dla świętujących dzisiaj :-D

Burzliwe nocki mamy co jakiś czas. Przychodzi taka faza, kiedy Omar budzi się w nocy z krzykiem lub płaczem, później mi opowiada co mu się śniło. Ostatnio były to chodzące bałwany! :baffled:

Szczepienia? Jakie szczepienia?

Widziałam dziś fajną scenkę przez okno. Dwaj starsi chłopcy bujali na huśtawkach swoje młodsze rodzeństwo. Tylko że starszaki były ubrane w krótkie rękawki i krótkie spodenki a maluchy w spodnie i grube bluzy :sorry2: hmmm zaczęłam się zastanawiać czy dobrze małego ubrałam (totalnie na letniaka) a tu słońca brak ale raczej ciepło jest. A potem starszaki pobrały te maluchy na kolana i bujali sie razem. Słodki obrazek. Ciekawe czy Omar też będzie takim bratem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry