reklama

Wrześniówkowe mamy

ja nie jestem zaskoczona faktem, ze sa ksiazki, bo u nas byly w trzylatkach, w zeszlym roku panie same muislay sie produkowac. tylko chodzi mi o to, ze zawsze przedszkole kupowalo zbiorowo a teraz rodzice musza to zrobic indywidualnie.

Monia, tylko sie nie zapatrz na Zosie. chociaz w Twoim przypadku to bedzie bardzo trudne;-)

Iza, a moze jakies inne zajecia tansze i blizej wymyslicie dla Omarka?

ja z Julitka jeszcze nie rozmawialam na co chcialaby chodzic. Ang. maja darmowy i obowiazkowy. Pozostaja tance i teatralne. z tancow w zeszlym roku zrezygnowala. zobaczymy

Justka, ja tez w ten weekned robie Julitce urodzinki. poczatkowo planowalam imprezke dla duzej ilosci dzieci. jendak zmodyfikowlaam plany i beda tylko znajome dzieci, ktore sie nie przeraza naszego rozbebranego podworka. w sobote zrobimy dla dizadkow a w niedziele dla dzieci. kurcze, musze tort zamowic!!! jestem jakas niezorganizowana! Justka, Ty masz dobrze, bo na mijescu;-)

slyszalyscie o takich kolorowych oplatkach z roznymi postaciami z bajek, ktore sie naklada na tort? gdzie moge to kupic? tylko w cukierni, czy w spozywczaku tez?

reklama
Donuś te płatki można kupić na allegro, w zeszłym roku je oglądałam.
Z zajęć dla dzieciaków tańsze są tylko w przedszkolu ale nie ma tam wyboru (tańce, angielski i rytmika). Piłkę nożną Omar kocha (przynajmniej jak gra z tatkiem i kolegami). Są jeszcze szkoły tańca, studia tańca dla dzieci (drogie). Bardzo mi się podobały kursy tego typu Mały Odkrywca - Przygoda na bezludnej wyspie 5-6 lat ale nawet nie chce patrzeć na cenę.
A jeszcze musze dodać... dla mnie zajęcia dla Omara muszę dobierać pod kontem tatusia. Żeby i jego interesowała bo strzeli focha i nie będzie chciał wozić małego. A piłkę nożną obaj uwielbiają więc mam nadzieję że by się wciągnęli. Poza tym tatuś to też takie duże dziecko, jak się go chwali i głaszcze po główce to jest zadowolony.

Ostatnia edycja:
Donus pomylka! Niestety nie ma u nas obecnie cukiernika, ktory robi fajne torty dla dzieci,a Mateusz jeszcze mi powiedzial,ze nie chce torta z mojej pracy, wiec chciala,czy nie matka robi torta sama. A za oplatkami musisz popatrzec w sporzywczakach i cukierniach, czasami maja do kupienia

witam
Ola zachwycona szkołą:-)
mi pierwszy dzień z Zosią fajnie zleciał a miałam ją 8 godzin, Malutka grzeczna spokojna nie płakała ani razu ,ładnie usypia ,nie marudzi ogólnie super:tak:
jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe to ja Mateusza na żadne nie zapisuje bo w przedszkolu u nas nie ma nic dodatkowego a zeby gdzieś jeździc to czasu brak bo Mati w przedszkolu będzie od 13-18 a takie zajęcia dodatkowe to zazwyczaj popołudniu...

Hejka kobietki!!

znalazlam oplatki, kolezanka mi podpowiedizala, ze przeiez naszym klientem jest firma zaopatrujaca cukiernie i pikearnie. dzis sie tam wybieram. tylko coz z tego, ze pani mi nawyliczala piekne wzory dla dziewczynek, jak Julitka chce Zygzaka:-D:szok:
ja zrobie jakis sernik na zimno albo bananowca i bedzie sluzyl jako tort.

aaaaa, tak w ogole, to mi sie piekranik zepsul. gora kuchenki dziala,wiec na raize, z powodu nadmiaru wydatkow, nie kupujemy nowej

Monia, to dziecko to aniol! 8 godzin i zero placzu!!!!:szok::szok:powodzenia!

Julitka niby zadowolona z przedszkola,tylko jakas taka jednka podenerwowana jest. chyba emocje z niej wychodza. a jaki problem ze wstawaniem!

rozmawialam z niunka o zajeciach dodatkowych i nie chce chodzic ani an taniec ani an teatralne. na sile jej nie bede zapisywac.

kurde, na wyprawke mamy sie skladac po 100zl!!! szok! takie tam sa rzeczy na tej liscie, ze mysle, ze polowa to nie jest dla dzieci, tylko do dekoracji przedszkola!:baffled::angry:

Witam się o poranku z pracy z kawką oczywiście;-) jakaś zalatana ostatnio jestem, a teraz pewnie będzie znacznie gorzej bo Aga na urlopie:baffled: wczoraj rano byłam na grzybach, ale lipa ledwie na jajecznice nazbierałam:crazy: co do przedszkola to ja jeszcze w czerwcu płaciłam za podręczniki 112zł:szok: teraz komitet 50zł, na kredki itp kolejne 50zł i nie wiem jeszcze ile za ubezpieczenie:cool: takze muszę mocno sie za portfel trzymać, a jeszcze ostatnio nie wytrzymałam, bo już mnie to okno raziło i zamówiłam firanki:zawstydzona/y: a przeciez jeszcze urodziny Tuśki za pasem:baffled: chyba przyjdzie wziąć kredyt w prowidencie:-D:szok::baffled:
Monia to super, ze taki aniołek Ci się trafił:-)
Donuś co do piekarników to ja wczoraj wreszcie swój przetestowałam piekąc ciasto;-) te nasze gwiazdy są do siebie bardzo podobno, bo moja nie chce słyszeć o zajeciach dodatkowych, bo jej czasu szkoda popołudniu:szok:

Witam.
Justa odpowiedziałam juz na GG:tak:

My na wyprawke tez sporo wydajemy, bo to kredki, farby, bloki , wycinanki..........itp a za książki 90zł
Na zajęcia dodatkowe zapisuję młodego na karate, w piątek jest spotkanie a we wtorek pierwsze zajęcia więc zobaczymy czy mu sie spodoba i czy będzie chciał chodzić;-)
Monia super że mała jest taka super;-)

Agus, Wy bedziecie mieli w tym roku szkolnym komunie???? ojej, ale ten czas leci!

Anetka, u nas te zajecia dodatkowe sa w trkcie godzin przedszkolnych, ale Julitka i tak nie chce. dla mnie to i lepiej, bo kasy mniej, chociaz chcialabym ja gdzies zapisac na cos. jak an razie ona sie nie kwapi. ja bym chciala na jakis sport albo zajecia plastyczne, bo to bardzo lubi. zaczekam, az moje dziecko dojrzeje do takiej decyzji.

Agus, Wy bedziecie mieli w tym roku szkolnym komunie???? ojej, ale ten czas leci!

Anetka, u nas te zajecia dodatkowe sa w trkcie godzin przedszkolnych, ale Julitka i tak nie chce. dla mnie to i lepiej, bo kasy mniej, chociaz chcialabym ja gdzies zapisac na cos. jak an razie ona sie nie kwapi. ja bym chciala na jakis sport albo zajecia plastyczne, bo to bardzo lubi. zaczekam, az moje dziecko dojrzeje do takiej decyzji.

Tak Donuś Maja będzie szła do komuni, moja chrzesnica też a chrześniak mojego J będzie miał 18tkę a J 40tkę:szok: i to wszystko w 2013roku:szok::szok::szok: i to wszystko w ciągu 2 mcy:wściekła/y:

U nas zajęć dodatkowych płatnych w przedszkolu to tylko jest angielski...... za to Majuska chciałaby chodzić na kosza( za młoda bo dopiero od IV klasy, na karate, na teatr, na kółko sportowe w szkole, na tańce( chodzi i dzis są zajęcia), na basen, konie i jeszcze dodatkowo angielski.............. no ale czasu jej brakuje .............hihihihi no i kasy:-D

reklama
Dzieki Agus,zaraz obczaje za ile u nich mi wyjdzie i jakie maja warunki dostawy.

U nas z zajec dodatkowych w przedszkolu jest angielski(bezplatny w zeszlym roku) i rytmika (10zl za miesiac) Jest tez szkolka pilkarska,ale Mateusz nie chce chodzic,bo kiedys wpadl "pod pilke" wystrzelona przez starszego kolege i dostal mocno w brzuch i wystraszyl sie,lae na podworku lubi grac. oze jak bedzie starszy to sie skusi,bo Orlika i hale sportowa pod nosem bedziemy mieli. Wiem,ze z checia na konie by chodzil,ale o tym pomyslimy za rok, moze 2, jak bedzie troche starszy.

Czekam az kobitka z banku zadzwoni na podpisanie umowy. Do pracy sie spoznie:oo2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry