reklama

Wrześniówkowe mamy

Dzień dobry
Mam jakiś ciężki poranek, obudzić się nie mogę i zabrać do jakiejś pracy. Wczoraj Omar zakomunikował w przedszkolu, że jego urodziny będa w Fikolandzie (największy i najdroższy park rozrywki w Białymstoku). Byłam wściekła, bo mężuś potwierdził to dla jednej z mam nie mówiąc że mały na wszystkie tego typu miejsca mówi fikoland a najprawdopodobniej zrobimy w mniejszym.
Z zajęć dodatkowym wczoraj się dowiedzieliśmy ze szkółki piłkarskie sa dwie, jedna 50 zł miesięcznie a druga 150 zł. W tej tańszej zajęcia się już zaczęły, ale mój leniwy mąż zastanawia się czy będzie woził małego, czy mu się będzie chciało (masakra!!). Omar jeszcze nic nie wie, bo wiem że się bardzo ucieszy, ale muszę to najpierw z mężem ustalić żeby nie było rozczarowania że dziecko chce tylko nie ma komu go zawieźć.
Aga faktycznie zrobił ci się bardzo bogaty ten następny rok. Tylko za portfel się łapać.
Co do wyprawki... 120 zł wyprawka, 35 zł ubezpieczenie, dodatkowo panie zapowiedziały że będą książki, dodatkowa rytmika ale dla dzieci co chodza 8-9 godz będzie obowiązkowa. Poza tym jutro zebranie i rodzice muszą przyjść z wypchanymi portfelami (słowa pani).

reklama
Iza, ta sprawa z fikolandia jest do wytlumaczenia, ze wlasnie Omar mila co innego na mysli i juz.

oj, u nas ciezko teraz z kasa a na prawo i lewo trzeba stowki wydawac.:szok:

Wrzesień własnie taki wydatkowy jest:wściekła/y:
Iza ja myślę jak Donuś, spokojnie możesz sie wykręcić mówiąc, że Omar miał coś innego na myśli:tak: a co do szanownego małżonka to bez komentarza:sorry:

Macie rację, z tego się wykręcę, pozostało dowiedzieć się kogo Omar zaprosił :-D ale do urodzin jeszcze duuużo czasu więc może jakoś się ułoży :-D
Pochwalę się... Omar widząc jak ja lubię rozwiązywać sudoku tez się do mnie dosiadał. Wydrukowałam mu znalezione w internecie wersje dla dzieci i wczoraj zaczął rozwiązywać. Ku mojemu zaskoczeniu nawet sprawnie mu to szło i był bardzo zadowolony.

Ja wczoraj oglądałam, niestety na reklamach zadrzemałam. Mi wtorek pasuje bo TV jest wtedy mój :-D mamy w mieszkaniu 1 TV i ja jestem przeciwna kupieniu drugiego więc czasami musze ustępować :-D

Donus ja oglądam, ale strasznie nie lubię tycg godzin emisji 21:30 jakichkolwiek seriali, bo jak wypada mi dyżur w pracy to mam tzw"stosunek przerywany":szok:;-):-D bo w trakcie pędze jak najszybciej do domu:-D

stosunek przerywany, dobre :-D:-D:-D

A u mnie rok szkolny zaczął sie na dobre. Trzeci dzień w przedszkolu i pierwsza rozmowa z nauczycielką. Pani kazała dzieciom narysować wspomnienia z wakacji. Wszystkie dzieci zrozumiały temat, ładnie rysowały gdzie były na wakacjach. A Omar narysował więzienie i mówił, że razem z mama siedział w więzieniu :baffled::crazy::baffled:
Sama nie wiem co mam o tym myślec i co mam z tym zrobić. Póki co Omar ma szlaban na komputer, w TV będzie mógł oglądać tylko bajki z MiniMini, a w ogóle to TV nie będziemy włączać. Przez wakacje jakoś przestaliśmy czytać bajki więc wracamy od dzis do naszego zwyczaju.
Mało tego, ostatnio podczas zabawy słyszałam u niego takie zwroty jak "zabiję cie", wiem, że bylo to w zabawie, zwracałam mu uwagę ale nic nie poskutkowało i pewnie nadal tak mówi.
Nie wiem co mu się stało, skąd się wzięło i co mam teraz robić.
Gdzie się podział mój aniołeczek?:angry::angry::angry:

Witam wrześniowo:-)

Widzę że temat wydatków przedszkolnych u Nas za książki podobnie jak u Agi 95 zł na materiały pomocnicze (kredki, bloki itp bo dzieci mają wspólne) jest 30 zł na pól roku, ubezpieczenie 35 zł no i oczywiście tak jak w zeszłym roku młody chce chodzić na tańce (też 30zł m-cznie) chyba u Aneci w przedszkolu najdrożej bo tak w sumie to podobnie wszędzie .
Co do zajęć dodatkowo po przedszkolu zapisaliśmy młodego na naukę pływania bo chciał ale nie wiem jak z tym będzie bo wiadomo chcieć to jedno a jaki będzie zapał po pierwszych zajęciach to sie okaże ale nic na siłę najwyżej spróbuje w przyszłym roku.

Aga
nie zazdroszczę tych wszystkich imprez fajnie by było gdyby to chociaż w czasie było oddalone a tak wszystko naraz , a Maja nie ma za duzo tych zajęć dodatkowych jak ona daje radę :rofl2: podziwiam

Anecia a kiedy my zobaczymy zdjęcia mieszkanka ja jestem taka ciekawa no i jak juz o zdjęciach mowa to wciąż nie wiem dlaczego nie widzieliśmy ani jednego z Twojej "18-nastki"

reklama
Brawo dla Omarka-mądrej główki!

ogladacie "prawo Agaty"? zmienili czas emisji i wcale mi nie pasuje ta pozna godzina we wtorek!!:baffled:

właśnie wczoraj się zdziwiłam a tak w ogóle to w zeszłym tygodniu byłam na szkoleniu w Bydgoszczy i właśnie przy ratuszu na starym mieście kręcili jakiś odcinek widziałam ekipę i tego aktora co gra aplikanta w kancelarii niestety "wielkich" gwiazd nie widziałam

stosunek przerywany, dobre :-D:-D:-D

A u mnie rok szkolny zaczął sie na dobre. Trzeci dzień w przedszkolu i pierwsza rozmowa z nauczycielką. Pani kazała dzieciom narysować wspomnienia z wakacji. Wszystkie dzieci zrozumiały temat, ładnie rysowały gdzie były na wakacjach. A Omar narysował więzienie i mówił, że razem z mama siedział w więzieniu :baffled::crazy::baffled:
Sama nie wiem co mam o tym myślec i co mam z tym zrobić. Póki co Omar ma szlaban na komputer, w TV będzie mógł oglądać tylko bajki z MiniMini, a w ogóle to TV nie będziemy włączać. Przez wakacje jakoś przestaliśmy czytać bajki więc wracamy od dzis do naszego zwyczaju.
Mało tego, ostatnio podczas zabawy słyszałam u niego takie zwroty jak "zabiję cie", wiem, że bylo to w zabawie, zwracałam mu uwagę ale nic nie poskutkowało i pewnie nadal tak mówi.
Nie wiem co mu się stało, skąd się wzięło i co mam teraz robić.
Gdzie się podział mój aniołeczek?:angry::angry::angry:

We więzieniu:rofl2: co za fantazja
Co do tekstów zabijania i strzelania to u Nas już widać też że przedszkole się zaczęło :baffled::angry: młody zafascynowany wrócił z przedszkola i ciągle mi opowiadał jak sie super bawił z kolegami ................... i było by całkiem fajnie tylko zę to jakaś zabawa we "wojnę klonów" i biega z wieszakiem i udaje że strzela wrrrr musiałam sprawdzić w necie co to jest:confused: bo młody w żadne gry nie gra a co do bajek to też wiem co ogląda i sprawdziałm oczywiście jakaś "strzelanka" i co to da że nie gra i nie ogląda jak po dwóch dniach wiedział o co tam biega :crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry