reklama

Wrześniówkowe mamy

Ty szłaś w trzeciej kalsie? Ja w drugiej. Nie pamietam, żeby się chodziło w trzeciej, ale moze dlatego, ze jako dziecko nie zajmowałam się takimi rzeczami.
Nie żartuję. P. kuzyni mają synka w 1szej klasie teraz i ksiądz obwieścił, że niedawno w maju wyszło jakieś kościelne rozporządzenie, że w przyszłym roku nie ma komuniii, tylko dopieor w 3-ciej klasie. Niby to po to, żeby 5-latki, które juz od września pójdą do zerówki nie miały za wcześnie komuni. O.K., tylko po co robia to juz teraz, jeśli to nie dotyczy rocznika, a o który im chodzi? Kuzynka P. miala juz zamówiona salę i musieli odwołać.

Kobietki, miłego weekendu! Dużo słonka!!

reklama
jejku!! takie wypasione telefony mają dzieciaki! wcześniej, to się dawało dzieciom stare w spadku a teraz rodzic ma zwykły telefon bez bajerów, a dziecko nówkę...Takie czasy.....będzie nosiła do szkoły? Nie boicie się?
Kolegi córka ma z komunii fajny różowawy z Hello Kitty- słodko wygląda.

Wiecie, że za rok nie ma komunii? Dopieor w 3ciej klasie dzieci bedą miały. nasze też.

Objadłam się i dopchałam pączkiem i 2 małymi gniazdkami- nie pamiętam, kiedy jadłam takie niezdrowości:szok::zawstydzona/y:
co to są te gniazdka?
Donuś na razie Maja nie nosi i nie będzie nosiła do szkoły, no chyba że się coś zmieni tzn ja pójde do roboty:sorry2: . ciesze się że taki wybrała a nie jak jej koleżanka za 1000zł:szok: Majuska widziała to Z Kitty i mówi, że obciachowe w tym wieku:eek:
Ty szłaś w trzeciej kalsie? Ja w drugiej. Nie pamietam, żeby się chodziło w trzeciej, ale moze dlatego, ze jako dziecko nie zajmowałam się takimi rzeczami.
Nie żartuję. P. kuzyni mają synka w 1szej klasie teraz i ksiądz obwieścił, że niedawno w maju wyszło jakieś kościelne rozporządzenie, że w przyszłym roku nie ma komuniii, tylko dopieor w 3-ciej klasie. Niby to po to, żeby 5-latki, które juz od września pójdą do zerówki nie miały za wcześnie komuni. O.K., tylko po co robia to juz teraz, jeśli to nie dotyczy rocznika, a o który im chodzi? Kuzynka P. miala juz zamówiona salę i musieli odwołać.

Kobietki, miłego weekendu! Dużo słonka!!

Dzieci będa mieszane dlatego.......... do Komunii idzie się w wieku 9 lat ( przypadki się zdarzają że wcześniej, ale to sporadycznie) a dzieci te ktore poszły/pójdą wcześniej to 9 lat będą miały własnie w 3 klasie

Auto odebrane a ja lżejsza o 500zł:wściekła/y: no ale chłodzi, więc podróż niekomfortowa w upaly nam nie grozi:-)

Młoda przyszła ze szkoły i sie pyta czy telefon już jest:sorry2: a rano dopiero go wybrała hihihihi

Pogody też Wam i sobie życze, bo nie wyobrażam sobie Pielgrzymki w deszcz................ no niby pilegrzymka, te dzieci co jadą z innych Kościołów jutro to mają cały dzien modlitw a my w niedizle tylko mamy w południe Mszę a potem jedziemy do pobliskiego Ośrodka caritas a tam ognisko i zabawy na świeżym powietrzu z rodzinami:tak:

No ja szłam w trzeciej klasie, ale pamietam, ze wtedy to wszystko zależało od parafii, bo moja kuzynka mieszkała w Bardzie i ona szła z drugiej klasy rok przede mna i strasznie byłam nieszczęśliwa, że Ewa już może przyjmować komunie a ja nie;-):-D

Witam:-)
Nie mialam dzis Zosi a Mati w przedszkolu na 10 wiec korzystajac ze mam wolne wybralysmy sie z kolezanka do innej kolezanki na kawe :-) no i jak juz musielismy jechac do domu zeby odebrac dziewczyny ze szkoły wsiadamy do auta i nie odpaliło wrrrrr stacyjka wogole nie reagowala buuu dobrze ze kolezanka miala auto wiec swoje zostawilam u niej na podworku amona nas zawiozla i czekam az D przyjedziez pracy aby jechac po auto.....
Majandra bardzo ładna laurka:-)
Donkat z tymi komuniami to chyba nie w całej Polsce....Ola ma miec w przyszlym roku komunie i nic mi nie wiadomo aby miala sie nie odbyc

U nas komunie beda:-):tak:
W Archidiecezji Katowickiej w 2014 r. wzorem poprzednich lat dzieci z klas II przystąpią do Komunii św. zasadniczo będą to dzieci w wieku 9 lub 8 lat, jeśli rozpoczęły swoją szkolną edukację jako sześciolatki, a znalazły klasach „mieszanych”, gdzie także rozpoczęły naukę dzieci 7 letnie. Ponadto do I komunii przystąpią siedmiolatki w ramach tzw. „ruchu wczesno – komunijnego”, który ma swoją tradycję w kościele katowickim od kilkudziesięciu lat. W kolejnych latach, obowiązywać będą te same zasady, aż to chwili kiedy wszystkie dzieci będą rozpoczynały edukację w wieku 6 lat. Wtedy to do Komunii św. będą ona przystępować w klasie trzeciej.

Monia, u Was zostały stare zasady. U nas już będą obowiązywać nowe i tłumaczyli mi, ze to na całą PL, ale widocznie niektóre dieciezje się wyłamały.

Aguś, Maja się nie może doczekać, nic dziwnego. Udanej wycieczki-pilegrzymki

Miałam jechac do Biedronki, ale najadłam sie soczewicy i odebrało mi siły:zawstydzona/y:

A i powiem Ci, Justyna, że dziwnie się poczułam, jak mnie tak z góry oceniłaś, nie znając sytuacji panującej u nas w przedszkolu.
Oczywiscie,ze to nie był strzal w "nasza" pania przedszkolanke,ale taka ogolna uwaga
Justka, jak tam poszukiwania pracy? Prace koło domu juz skończone? trawka posiana?

Głodna jestem...
trawka posiana, jakies kwiatki rosna,ale co z tego jak i tak trzeba bedzie rozkopac co nieco,bo musimy rynny pochowac do ziemi

Witam kobietki

Oj, poogda u nas jak jesienią. Zimno, ciemno i popaduje!!!

Wczoraj się bardzo dziwnie czułam. Cały dzień byłam taka śpiąca, że na siedząco bym spała. Wypiłam 2 kawy i bez efektu. Aż mi źle z tym było...

reklama
Witam i ja w słoneczny dzień, cieplutko tez zaczyna się robić, ale tfu tfu by nie zapeszyć;-)

Pielgrzymka się udała, mimo, że na początku było ZIMNO po po gorącej zupce i kiełbasce z ogniska było ciepełko, przestało wiac i nawet słoneczko sie przedzierało przez chmury. Do końca nie padało, dzieci uchachane, rodzice też, Pani katechetka tak zorganizowała czas, że dzieci z rodzicami się wspólnie bawiły i czas szybko minął.
Kopnął nas zaszczyt i proboszcz Skrzatusza wyjął różaniec i ta czapeczkę co nosił Jan Paweł II, z błogosławieństwem nakładał każdemu na głowę:tak:

W sobotę Majuśce kupiliśmy PS3 więc kasy sie pozbyła a ja szczęśliwa bo się sie rozpłyneła na pierdołki

Buziole Donuś

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry