reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się z kawką:-) dziś mamy z Tuśką wizyte u okulisty i prawdopodobnie czeka nas zmiana szkiełka:tak:, jutro jade do Piławy rozliczyć się za pomnik, a pojutrze na pogrzeb do Nysy, także zamiast odpoczywać na urlopie to ja w ciągłym biegu;-)
Iza gartaki dla małej Gryzeldy:-)
Majnadra wyluzuj trochę i pisz:tak: a że czasem nie jest miło no to co? Nie może być zawsze słodkopierdząco;-):-D
Monia, Nuśka hop hop

reklama
Witam i ja
na szybko
teściowa z Aśką na spacerze (dziś wezwałam posiłki) a ja już odkurzyłam, wstawiłam ciasto do piekarnika, zaraz łazienkę sprzątać i jak się wyrobię biorę się za księgowość. Czas zamknąć firmę i ruszyć na podbój świata :-D

Majandra, miło jest miło, co u ciebie?

Witam
u nas wczoraj było gradobicie grad wielkości piłeczek pinpongowych. Ja osobiście tego nie widziałam bo akurat byłam u mamy ale grad dużo szkód wyrządził w naszym regionie.Ja zapomnialam zamknąc drzwi balkonowych w sypialni i deszcz z gradem wszystko leciał mi do pokoju na i pod panele ciekawe czy ich nie dźwignie:dry:Darek w firmowym aucie ma na dachu wgniecenia a na domu na steropianie zaciągniętym klejem mamy białe dziury jak po strzelaninie jakiejs no i w ogródku wszystko połamane...ale my to w porównaniu do innych to pikuś bo ludziom dziury w dachach zrobiło, szyby w oknach dachowych potrzaskane,trampoliny po podwórkach fruwały,drzewa połamane i auta całe potrzaskane niektórzy mają normalnie szyby i wgniecenia w karoseri:crazy:
Majandra pisz co tam u Was? :tak::-)i udzielaj sie tak jak dawniej czyli jak najwięcej;-)
Aneta jak tam po okuliście? a na pogrzeb do kogo idziesz?
Iza gratki ząbka gwiazdeczki:)
Agulka jak tam w pracy?
Donkat siuśki złapane ? badania zrobione?;-)

Hej kobietki!!

U nas do południa lało jak z cebra! a teraz zimno! czy aby na pewno już jutro ma być lato?

Jutro niuńka ma spartakiadę w przedszkolu na dworze, więc dobrze, żeby ju nie padało. Julitka bardzo przeżywa, bo została wybrana do zawodów.

Truskawki nie są słodkie, nawet moje z działki, a obawiam się, ze nici z moich planów, żeby jechac do cioci na słodziutkie truskawki i porobić dżemy...

Iza, gratuluję ząbka!
A włochatych latających stworów to i ja bym się bała, mimo że bojaźliwa nie jestem.

Monia, jak opisujesz wczorajsze gradobicie, to koajrzy mi się z tym, co nawiedziło ze 2tyg. temu okoliczną gminę. Też takie ogormne straty ludzie ponieśli.
Jutro się wybieram na badania, postawię pojemniczek przy sedesie, żebym rano nie zapomniała:-D

Anetka, szkiełko będzie zmienione na mniejsze? Polepsza się wzrok?

My już po okuliście i jestem głupia i nic już nie rozumiem z tym astygmatyzmem:baffled: szkła zmieniamy ale jak ona o tym gada co jest z Tuśką to mam wrażenie, ze bez okularów Natala powinna mieć problemy ze wzrokiem, a ona naprawdę ich nie ma:no: szkła zmieniamy bo się wszystko pozmieniało ale będą dopiero po 20 czerwca. Dziewczyny wiem że chyba Majandra i Donuśka pisały, ze mają astygmatyzm oświećcie mnie bo ja już nic nie kumam:no: kiedy to u Was stwierdzono? Nosiłyście okulary? Zasłaniali Wam jedno oko?
Monia współczuje zawirowań atmosferycznych. A na pogrzeb jade mojej mamy kuzyna, jedynego z którym utrzymujemy stały kontakt i z jego dziećmi. Zmarł nagle sam w domu, syn go znalazł w sobote:-(

Iza gratuluje zabka, moja siostra nie moze sie doczekac:-D
Aneta moja szwagierka ma astygmatyzm i z tego co kajaze tego sie nie leczy, wiem,ze mowila,ze szkoda,ze ma tak mala wade,bo inaczej laserowo by to skorygowala,ale okulary ma pod tym kontem zrobione,zeby widziec to,czego przy astygmatyzmie oko nie obejmuje

U nas sliczne slonce. Rano bylam w PUP, 1 oferta nieaktualna, 2 uszykowana specjanie pod kogos,a 3 zamiast biurowa to okazaly sie ubezpieczenia. Ale zaliczylam kawke na deptaku z kumpela;-)

Anetka ja mam astygmatyzm i bardzo małą wadę 0,5, okulary mam zrobione pod kątem astygmatyzmu. A dowiedziałam się o tym na rutynowym badaniu. Z tego co mi lekarz mówił to poprawy nie będzie a z wiekiem będzie gorzej. Nie wiem czy to dotyczyło astygmatyzmu czy tej wady.
Jeśli masz wątpliwości idź jeszcze do innego okulisty. Upewnisz się i wypytaj o wszystko co wzbudza wątpliwości.

Miło mi, że mnie nie przekreśliłyście. Ja bym bardzo chciała pisać jak dawniej, ale mam bardzo trudny okres w pracy (jestem sama, gdyż moja pomoc na zwolnieniu, jest w ciąży i mam nadciśnienie), jestem więc przemęczona no i na ogół wieczorem coś tak muszę przygotować na kolejny dzień. Poza tym mam problemy ze zdrowiem (jelita) i siedzę w necie w poszukiwaniu info i jakiejś diety, bo jest coraz gorzej.
A z przyjemnych rzeczy to byłam wczoraj na zebraniu w szkole Maciusia (idzie do szkoły taty) i już ma podręczniki :-). Interesuje się bardzo piłką nożną, byliśmy na testach do szkółki Barcelony i czekamy na wyniki Aktualności FCB Escola Varsovia (Ciekawe czy znajdziecie Maćka). Zainteresował się też szachami :szok:

Postaram się pisać i czytać więcej.

reklama
Majandra Maćka znalazłam:tak::-)jejciu jak patrzę na zdjęciach to zazdroszczę:zawstydzona/y:bo moim marzeniem było żeby miec syna piłkarza a Mateusza nie bardzo ciągnie do piłki...
Maciuś idzie do 1 klasy? A jeśli chodzi o zdrówko to współczuję problemów zdrowotnych i oby szybko problemy z jelitami się skończyły:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry