reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam witam...
TYGRYSKU super wikusia jest swietna...
Ja o Majeczce nie czytam nawet bo serce by mi peklo sama wiadomosc o jej smierci mnie przybila i ryczalam jak bobr...
hih pogoda sie u nas poprawila zza chmur dzis leciutko wyglada sloneczko wiec pojdziemy na spacer jupi...hanifka troszke sie przewietrzy choc troche mi sie chyba przeziebila kicha non stop i w nosku jej tak charczy ktoras z was chyba Tygrysek pisala o wapnie w syropku mam takowy ale nie wiem kiedy go podawac czy moge normalnie dziennie czy tylko jak cos sie zacznie dziac...
a tu jeszcze troszke Hanifki do poogladania...
Hanifka probuje sie podnosic
Hanifka i grzechotka
Piszczalka
Hanifka i jej buteleczka ten filmik nagrany ponad miesiac temu...

Tygrysku Wikusia jest rozbrajająca. Filmik rewelacyjny.
Klavell Hanifka też jest super.

A ja mam dziś doła (kontynuacja wczorajszego). Wczoraj po całym dniu z marudnym Omkiem miałam wszystkiego dość. Mężulek po pracy przyjechał na 2 godzinki a potem pojechał na siatkówkę. Jak on się bawił z małym ja robiłam dopiero obiad - tyle se odpoczęłam :-(. Wrócił jak już mały oczywiście spał. Byłam tak wyczerpana fizycznie i psychicznie że biorąc małego na ręce wieczorem pękłam i się poryczałam. Omek chyba zrozumiał o co chodzi bo jak go zaraz odłożyłam do łóżeczka pogugał chwilkę a potem sam zasnął.
Dzis chyba też wie że ze mną nie lepiej bo jest grzeczny. Przed zaśnięciem grzecznie wysłuchał 3 bajek i 10 wierszyków. (nie marudził więc go katowałam wierszykami ;-)).

U nas za oknem koszmar. Wczoraj padał deszcz a dziś od rana śnieg. Jest biało. Przez tą pogodę chyba mam taki nastrój.
A dziś rano Omek zrobił tak wielką kupę że nie dałam rady jej zmyć i wsadziłam go do wanienki. Pierwszy raz go "posadziłam" a on zaczął się na głos śmiać. Za to jaki ryk był jak go wyjęłam z wanienki :sorry2:

Mam pytanie, czytacie swoim dzieciaczkom bajki? Jak myślicie, warto czytać w tak młodym wieku? Przeciez i tak bobaski chyba nic ie rozumieją.

OK idę poćwiczyć.

iza warto ja czytam szymkowi i już wciązy czytaam a mała też słucha i lubi to
a byłam dzisiaj w pracy i wyłapałam dołka czeka mnie niezła jazda i szef kobieta z dziećmi bez zrozuienia

Ruda-iza, ja to Cie podziwiam. Ja bym nie pozwolila mezowi wyjsc w takiej sytuacji. Owszem, niech sobie czasem wyjdzie,ale pod warunkiem,ze Ty tez wychodzisz. Tobie sie nie nalezy????????????

Jesli chodzi o bajki, to ja czytam Maciusiowi Kubusia Puchatka po angielsku, a maz po polsku. Na razie nie mamy innych bajek i wierszykow,ale niedlugo zakupimy, na pewno,bo warto czytac od najmlodszego,zeby dziecko sie oswoilo i wiedzialo,ze to przyjemnosc.

a klavell jeśli Hanife nic nie dolega to nie ma sensu ale jak zaczyna się katarek i pokasłuje to możesz spróbować ale nie dłużej niż 3 dni bez poprawy bo wtedy to do lekarza ja tak zawsze robie

no to narazie sie wstrzymam dostaje witamine C a do noska wpuszczam wode moska...
Hey dziewczyny gdzie te wasze pociechy sie pochowaly gdzie ich foteczki czeu nasz watek zamkniety taki pusty jet???
aha pomalu zaczynam gotowac hanifce sama w zwiazku z tym mam pytania do tych bardziej doswiadczonych mam do tych ktore gotuja same np Tygryska:))) ale to na innym watku przeznaczonym do tego celu...

Ruda-iza, ja to Cie podziwiam. Ja bym nie pozwolila mezowi wyjsc w takiej sytuacji. Owszem, niech sobie czasem wyjdzie,ale pod warunkiem,ze Ty tez wychodzisz. Tobie sie nie nalezy????????????

Ja niestety jestem taka że mu nie zabronie. Sam powinien zdecydować co jest dla nas lepsze. Niestety sytuacja powtarza się co tydzień i za każdym razem on zastanawia się nad rezygnacją z tej siatkówki. Niestety na zastanawianiu si ekończy.
Jeśli chodzi o moje wychodzenie to też z tym kiepsko. Jakoś ostatnio pogubiłam wszystkie koleżanki. Zapomniały o mnie, nie odzywają się do mnie, ech szkoda gadać.
Za to jutro przychodzi do mnie koleżanka która ma termin na jutro :-D dziś jej powiedzieli że nie prędko urodzi i raczej zrobią jej cesarkę. Ma sytuacje podobną do mojej. Bobas też na USG wyglądał na wielkoludka (4kg).

Klavel, ja ostatnio zaieściłam wszystkie fotki Omka na blogu bo mam problem z dodawaniem ich na forum. Denerwuje mnie że one sa gdzieś w sieci i ja nie mam nad nimi kontroli a dodawanie przez fotosika zajmuej mi za dużo czasu. Wiec zapraszam na :
http://omarp.blog.onet.pl/

reklama
Klavell Hipp ma herbatkę na przeziębienie można podawać od 1 miesiąca życia spróbuj na pewno nie zaszkodzi a może pomoże. A Hippa to wy tam w sklepach na pewno macie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry