reklama

Wrześniówkowe mamy

hruda no wlasnie napisz czy sama wybralas sie na basen czy to byla jakas grupa mam z niemowletami.
Dziewczyny - na basenie bylam sama, bez instruktora. Byl to specjalny plytki basenik przeznaczony dla maluszkow z cieplutka woda. Nie balam sie z nim 'plywac' bo przeciez woda to naturalne 'dawne' srodowisko naszych skrzatow i uwazam bardzo bezpieczne. Ale w Gdansku wybiore sie na lekcje z intruktorami bo to zawsze jest ciekawsze dla bobasa i mamy.
Aneczka - zdrowiej kobieto...czem predzej!

reklama
Witam. Wróciłam. :-DWidzę, że jednak ktoś za mną tęsknił.:-);-) Jestem wykończona, poczytałam tylko część Waszych postów, bo inaczej nici by były z tego pseudo-odwyku.

Dziewczyny ja tylko na chwile wylac zale:-( Otoz z przeziebienia zrobilo sie zapalenie tchawicy,gadac nie potrafie goraczka 40 stopni z.... mi sie chce,akurat teraz gdy M przylatuje...Bylam dzis w jakies przychodni otwartej w dni wolne,baba przepisala mi antybiotyk,dala zwolnienie (sesja w trakcie) i kazala unikac kontaktow z mala:dry::wściekła/y: Ciekawe jak...Dzis caly dzien 'meczyli' ja rodzice,przynosili tylko do karmienia...kurcze zupelnie jak w szpitalu:baffled: Szlag mnie trafia...nie mam juz sil czy to musialo stac sie akurat teraz:crazy: A mialo byc romantycznie.....z czerwonym jak mikolaj nosem,stosm chusteczek,szlafrokiem i geba jak rak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aaaaaaaaaaaaaaa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wybaczcie za moja forme wyrazania emocji ale najchetniej rozwalilabym klawiature:sorry2:

Aneczka strasznie Ci współczuję:( zdrowiej szybko kochana, a mąż jak kocha to i gęba jak rak nie będzie dla niego straszna;)

Gabids - ceny słoiczków w Polsce rzeczywiście masakryczne. Ponad 3 zł kosztuje słoiczek 125-gramowy Bobo-Vity! Dlatego zwykle szukam promocji, a jak takich akurat nie ma w żadnym z naszych marketów, to idę na zakupy za Brudną Rzekę (tzn. do niemieckiej części miasta;-)). W DrogerieMarkt albo niemieckim Kauflandzie za duży słoiczek (190 g) owoców lub obiadek płacę ok. 70 eurocentów, czyli jakieś 2,50 zł. 400-gramowa, duża puszka herbatki wieloowocowej kosztuje 2,35 Euro, czyli tyle, ile w Polsce puszka 200-gramowa i to w promocji.

Wiesz, aż sprawdzę paragon. Z wczorajszych zakupów w Carrefourze:
- zupka Hipp 125g 2,69zł
- owoce Hipp (jabłko) 125g 3,00 zł
- zupka Bobo-Vita (marchewka) 125g 3,25 zł
- marchewka Gerber 80g 1,95 g

A owoce z Bobo-Vity 125g kosztowały 3,60 zł za słoiczek, więc nie wzięłam. Natomiast w Eko ceny były następujące:
- trzypak słoiczków Bobo-Vity po 125g (jabłko, jabłko-marchew, jabłko-brzoskw.) 5,78 zł (to wychodzi 1,92 zł za słoiczek)
- trzypak słoiczków Bobo-Vita po 125g (obiadki warzywne + mięsko) 6,38 zł (wychodzi 2,12 zł za słoiczek).
Słoiczki pojedyncze poza promocją były już droższe, bo po 3,49 zł za każdy. Różnica w cenie spora.

Przejdę się do Biedronki, ale tam taki nędzny wybór słoiczków, że pewnie się nie obkupię za bardzo...

u mnie na wsi też słoiczki i mleko są drogie
fakt w biedronce są tanie słoiczki i mleko i pieluszki i husteczki mokre i dość dobrej jakości, chyba się przerzuce.
a ja mam dzieci pokąpane mała nakarmiona i próbje zasnąć, Szyma ogląda bajke nadvd u siebie ja gotuje zupke dla Wiki na kolejne 2 dni, cos w rodzaju krupniczku z mięskiem z kogucika
no i muszę zajrzeć do książek procedur bo przestudiowałam tylko 2 z 6, eh
co do pracy to mi się na razie podoba ja nie nadaje się na matke polkę siedząca w domku, gotwanie, sprzątanie mnie przytłacza o ból głowy i depresje, nie żebym zarastała brudem ale nie lubie tego a jak chodze do pracy to mam wieksze wsparcie w małżonku.
gotowac i piec lubie ale jak mam wymyślić menu na cały tydzień to mam dość,
a wczoraj mąz mnie pochwalił, stwierdził że umiem gotować i ze zrobiłam pyszną zupę grochową, fakt co jak co ale zupy mi wychodzą nawet takie wymyślny co robie po raz pierwszy, gorzej z mięskiem na sos czasem zjaram, hehehe

idę sobie garderobe na jutro zrychtować i wyczyścić kozaki bo uwalone w błotku,

Tygrysku - to miłe, kiedy małżonek chwali,nie? Od razu tak jakoś milej się czujemy:-):tak:

Wiecie co, dziewczyny, przegapiłyśmy ważną rocznicę. 5 stycznia 2007 Tolka założyła nasz wrześniowy wątek. Już rok i miesiąc (bez dwóch dni) spotykamy się na BB. Niektóre z nas od samego początku, inne dołączyły w trakcie 9 wspaniałych miesięcy ciąży, kilka zadomowiło się u nas już po porodzie. Fajnie, że nasz wrześniowy dział ciągle jeszcze tętni życiem. Oby jak najdłużej. I mam nadzieję, że przy okazji kolejnych ciąż nie uciekniecie na inne wątki, a przynajmniej będziecie nas dalej regularnie podczytywać, jak przystało na poprawne politycznie BB-holiczki. Bo Wrześniówkami 2007 będziecie już na zawsze!:-)
Z tego miejsca chciałabym pozdrowić naszą Matkę-Założycielkę Tolkę, za którą trzymam wielgaśne kciukasy, aby końcówka ciąży upłynęła jej w spokoju i radosnym oczekiwaniu, a majowy poród okazał się wspaniałym przeżyciem i początkiem Wielkiej Przygody z małym Patryczkiem w roli głównej.

Postanowiłam też powspominać trochę i przeczytać nasz wątek od początku... To może być ciekawe doświadczenie :)

reklama
Witam wieczorowa pora...
Dzieciaki juz spia, kuzynka prasuej, jej maz(bo anglik) oglada golf a ja? siuup na necik..i do was klikam:-)
Co do cen sloiczkow to zaluje ze gdzies posilam paragon z cenami Hippa, ale wydaje mi sie ze tansze niz u nas. Ale nawet jesli ceny sa zblizone to przeciez Oni zarabiaja kilka razy wiecej niz my wiec o czym tu deliberowac:baffled:
Klavell - na basenie bylam w klubie fitness Aspria. Nie wiem w jakiej to jest dzielnicy. Kuzynka mieszka w Popenbutell ale na spacerek mozemy sie umowic w ciagu tygodnia. Postaram, moze jutro, dac ci cynk co i jak bo musze to obgadac z Magda...ja bardzo chetnie:-)
Nie wiem czy Staskowi odpowida tutejszy klimat ale jest tak pogodny, taki wesoly i je znienawidzona w Bolandii ( pozdrowieni dla Cariocci:-)) lyzeczka jak stary, Dumna jestem z niego ze szok...i juz sie podnosi...ale to na innym watku.
Atru - ja dolaczylam do was dopiero w listopadzie i o 11 miesiecy za pozno. Bardzo sie ciesze ...ze was mam:-D:-D:-D!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry