reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam nową mamę wrześniową:-)

Atruviell, rzeczywiście w Biedronce kiepski wybór słoiczków, ale jak tam nie ma tego czego szukam to idę gdzie indziej, ale zawsze najpierw idę do Biedronki.
Podziwiam Cię za zapał do czytania naszego wątku od początku.:tak::szok:

Gabids, 220 ml mleczka:szok:. Szacuneczek. Choć podejrzewam, że gdybym tyle Maciusiowi dała to i on by pewnie tyle wtranżolił;-):-)

Doti, trzymam kciuki za pomyślność zabiegu i mam nadzieję, że laktacja Ci się dużo nie zmniejszy. Nie wiem jak słodkie jest Bebiko, bo nie próbowałam, ale jest tanie i Maciusiowi smakuje.

reklama
Dzień dobry koleżankom!
Widzę, że Atru przeszła na wyższy stopień uzależnienia i postanowiła się cofnąć w czasie:D:-):-)
Ja z ciekawości zajrzałam od kiedy sama tu jestem i wyszło mi że od 12 stycznia czyli też już ponad rok:szok::cool2:

Larcia - Witaj!! I szybko wpadaj w nałóg babyboomowy!!;-):-D

Doti80-u nas pediatrzy polecają Bebilon, z tego co wiem Bebiko jest dość słodkie
Larcia-witaj wśród wrześniówek, Amanda jest śliczniutka:-)
Aneczka-dużo zdrówka Ci życzę, obecność męża na pewno podziała dobroczynnie;-)
Atruviell-zdradź proszę sekret, jak Ty to robisz, ze masz tyle czasu przy dwójce dzieci???? podziwiam Cię!!

Dzis przyszła paczka z Hippa:jakiś tam słoiczek z dynią i ziemniakami (jeszcze nie dawałam),jakiś kremik i kupony rabatowe do Rossmanna z czego jestem bardzo zadowolona :-) I przyszedł mi ten spray do nosa dla małego z Nivea,Wy też wysłałyście po niego????
Kończę bo mały się budzi!!!!

Ja niestety nie zapisalam sie do testowania spreyu Nivea,ale paczuszke zBobo Vity dostalam.
Ale zaraz zaraz bo niedoczytalam chodzi o paczke z Hippa?A to nie mam.:no:

Dziś zaczęłam uczyć Maciusia zasypiać we własnym łóżeczku, a nie przy cycku czy na rękach. Pierwsze koty za płoty. :tak:O 14:20 dostał butelkę. Ponosiłam go chwilkę, żeby mu się ułożyło i odbiło i zaraz położyłam do łóżeczka. Zasnął przed chwilą. Oczywiście nie obyło się bez płaczu, ale bardzo pomógł smoczek, którego Maciuś do tej pory nie znosił. Nie wychodziłam z pokoju, cały czas byłam przy nim, śpiewałam mu, głaskałam go,a pod koniec trzymałam smoczek,żeby go nie wypluł. Jak zasnął smoczek delikatnie wyjęłam. Mam tylko nadzieję, że to się nie odbije na jego psychice.

majandra przeciez nie zostawilas dziecka,bylas caly czas blisko,a kiedy Macius zasypial to czul Twoja obecnosc.To niby co ma sie zle odbic na jego psychice?
Trzymam kcoiuki za powodzenie akcji.:tak:

Witajcie, babeczki!

Na początku chciałam powitać nową mamę w naszym wątku - Larcia - miło Cię poznać, mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej:tak:

Z tym czasem na BB to różnie bywa, niestety. Wczoraj wieczorem miałam luzy, bo Tymek zasnął ok. 19:00, a Kuba godzinę później. Jako że była niedziela, w telewizji nic ciekawego, postanowiłam zabić nudę siedząc na forum. Rzeczywiście, poczytałam sobie troszkę o naszych początkach ale nie za długo, bo ze zmęczenia padłam jak szmatka. No i to moje siedzenie przed kompem się na mnie zemściło, bo Tymek zrobił mi pobudkę o 4:30 nad ranem, przez godzinę grzecznie sobie gadał, przyglądał się cieniom na suficie, aż tu nagle o 5:30 zaczął tak strasznie płakać, że szok:szok:. Nie wiedziałam co się działo, mąż wychodził akurat do pracy. Wydawało mi się, że mały zasypiał i krzątanina tatusia go wybudziła. Ryczał przez godzinę, aż dziw, że Kuby nie obudził. Mnie aż roznosiło, bo byłam taka niewyspana, wkurzałam się, a mały jeszcze bardziej się nakręcał. Wkońcu przed siódmą ze zmęczenia zasnął. Pospał niecałą godzinę, bo oczywiście Kuba go zdążył obudzić, ale już w o niebo lepszym humorze. Od tej pory jest grzeczniutki. Właśnie sobie śpi, a ja zamiast zmywać gary po obiedzie, zajrzałam do was. A co tam, gary nie zając, nie uciekną:-D. I tak do południa odwaliłam kawał dobrej roboty, którą odkładałam już od tygodnia. A mianowicie poukładałam rzeczy we wszystkich szafkach w dużym pokoju. Kuba był z babcią na spacerze, a Tymek pospał trochę, więc się udało, nawet obiad zdążyłam upichcić zanim się obudził.

Doti - będzie dobrze z tą operacją, o żadnych komplikacjach nie myśl. Kup mleczko najlepiej hypoalergiczne, jeżeli wcześniej nie podawałaś żadnego mleka modyfikowanego. Ja na początku dawałam Tymkowi Nana HA, jest całkiem dobry w smaku, a jeśli chodzi o słodkość... Hm, wszystkie mleka są słodkie, bo zawierają naturalne cukry, które występują też w pokarmie kobiecym. Na pewno taka słodycz nie zaszkodzi maluchowi. Żeby tylko chciał pić z butelki.

Blimko - z tym wyższym stopniem uzależnienia to chyba coś w tym jest:tak::-D:szok: Akurat doszłam do momentu, w którym się pojawiłaś:tak:.

Shinead - ja naprawdę siedzę tylko wtedy, kiedy przynajmniej jedno ze szkrabów śpi, albo są wyjątkowo grzeczni a ja mam już zrobiony obiad. Na dłużej zaglądam dopiero wieczorem, kiedy już Tymek śpi, a mąż zajmie się starszym.

Etka - no właśnie, w jaki sposób skombinowałaś paczkę od Hipp'a?​

reklama
etka zdradz jak się załapałaś na gratisy z hipp, ja tez chcę, no i ten sprey nivea,

ja dzisija byłam na egzaminach w pracy i szaczuneczek mam dla swojej osoby bo zdałam 2 kombo egzaminy dośc dobrze co moi współpracownicy zdawali na raty w 3 terminach, i tylko wczoraj czytałam procedurki, hip hip hurra

od jutr już normalna praca
a w domciu dzeici nie ma są u mamy ale został bałagan po nich i musze się przebrać z gajera i zabrać do roboty
wiecie co tęskniłam za ludźmi i ekstra ciuchami, fakt przy swojej nadwadze nie wygladam tak super ale zawsze to lepsze ciuchy niż dres hhew no makijarz i fryz
jestem heapy
aha dla tych co lubią pieluszki heapy w biedronce kupiłam jubo pack za 29,99 76 sztuk w rozmiarze od 8 do 18 w sumie to wolałąbym mniejsze ale nie było a i te już niedługo będą dobre, bo ja wole takie pieluszki w przedizale których dziecko jest po środku wagowo i nigdy za wszybko nie przechodziłam na większy rozmiar
dobra ide realizować zamówienie na zupe pomidorową (była w sobote, niedziele i mało dla szymka0

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry