reklama

Wrześniówkowe mamy

Tygrysek gratuluję bystrości umysłu! :-)

Dziewczyny a używacie Bebiko Omneo 2? Bo właśnie przeczytałam w poradniku Nutricii że jest dobre dla dzieci które do tej pory były tylko na piersi. Atru, będzie pił z butelki, bo moje mleko wcina z butli od małego (tj od kiedy miał 2 tygodnie), bardzo to lubi. Jak je jedno, dwa karmienia z butli to na drugi dzień mi się denerwuje przy cycku bo mu za wolno leci, ale jestem twarda i go przystawiam.

A propos pieluch w promocji, to ja dzisiaj dorwałam w Carrefour Huggies (te lepsze) za 33 złote, 76 sztuk. To się chyba dosyć opłaca, już zrobiłam test czy mi się podobają i jutro pojadę dokupić. Pampersy od 3 mi śmierdzą, mają ten niby balsam i nie pasuje mi to. Testowałam też Tesco fioletowe, mogą być ale są raczej duże a Oskar ma malutki tyłeczek ;-)

Majandra, ja myślę że nie musisz się bać o psychikę Maciusia, nic mu nie grozi :-) Dobrze jest nauczyć dziecko samo zasypiać w łóżeczku, potem jak się przebudza w nocy to potrafi samo zasnąć ponownie i się nie stresuje. Mi na początku kariery znajoma psycholog dziecięca robiła szkolenie i zachęcała, żeby dziecko uczyć tego typu samodzielności. Ona nawet mówiła żeby zostawić jak płacze, ale to mnie nie przekonuje i wolę z nim być tak jak Ty. Teraz mały już zasypia w kilka minut, i najbardziej lubi w swoim łóżku, na rękach nie usypia - płacze tak długo aż sie go położy. :tak: Nie musi długo płakać.

reklama
Witajcie mamusie :)
Na rehabilitacji Oliwka tradycyjnie pokazała jak nie lubi tam chodzić :wściekła/y: Dobrze, że to tylko ok 30 min.

Przyłączam się do grupowego zapytania :D Jak dostać paczuszkę z Hipp'a

Powiedzcie czy 3,37 zł za szt. Gerberka to dużo czy mało? I jeszcze BoboVita 2,09zł szt? Bo takie ceny są w Selgrosie. Z tym, że Gerberki są pakowane po 6 szt a BoboVita i Hipp po 2 szt.

Dziewczyny z Hippa też powinnyście dostać te paczkę jak wypełniłyście coś tam ze szpitala :tak: A swoją drogą to powinnam jeszcze dostawać gazetę Twój Maluszek i nie wiem czemu nie dostaję. Przy Olce do 2 lat dostawałam a teraz :no: ???? Czy Wy dostajecie????
A z Nivea był taki link podany przez Administratora i jak się zakwalifikowało to przysłali nagrodę w postaci spreyu do noska.Sprawdźcie czy jest aktualny:

Nivea

No i co do ich odpowiedzi bo sprawdzałam żeby się zakwalifikować...wpisujcie zawsze że macie ich sporą ilość (chodzi o firmę Nivea) Przy zbyt małej ilości nie zakwalifikujecie się niestety. W razie pytań pytajcie. A jak cosik jeszcze znajdę...jakąś darmochę dam Wam znać!!!!

Oki bo Bartek wstał a przyjechał brat męża z flaszką bo jutro jedzie do wojska :-)

Kurcze Was dziewczyny nadgonic w czytaniu to CIEZKIE zadanie:)

etka99 ile czekalas na spray Nivea?Ja juz czekam ponad tydzien i nie wiem czy wogole sie doczekam. Nasze bobaski sa w tym samym wieku :-)

wypełniłam tą ankiete i zobaczymy

a ja czekam na dzieci a ich nie ma, mąż zawiózł je do mojej mamy i sam pojechał na 14 do pracy a ja wróciłam o 15 30 z pracy i tak wypatruje ich, hehehhe
super podoba mi się takie rozwiązanie bo mam czas dla siebie i za niedługo będę mogła wyskoczyć do ogrodu ogarnąć maliny kwiaty i krzewy
no zupa pomidorowa prawie zrobiona brakuje w niej głównego skłądnika pomidorowego przecieru hehehhe
miałam zjeść sobie grochówkę ale się spsóła w lodówce, a szkoda bo dobra była

Majandra - ucz, ucz, ja nie uczyłam (albo raczej szybko poległam na tym polu) i mój pierworodny dopiero od kilku dni przesypia całe noce we własnym łóżeczku i w swoim pokoju. Jak był całkiem mały to spał w łóżeczku, potem, jak nauczył się chodzić, to już się nie dało go eksmitować z naszego małżeńskiego wyra:-D. Nawet jak zaczęliśmy go usypiać u niego w pokoju, to w nocy i tak przyłaził do nas. Grunt to być konsekwentnym, dziecku krzywdy nie zrobisz, nawet jak go zostawisz. Nawet jak sobie 5 minut popłacze, żadnego urazu na psychice to nie zostawi.

Etka99 - ja wypełniałam w szpitalu jakieś formularze, ale wydaje mi się, że to tylko z Nutricii było. No i z Nutricii przyszły dwie przesyłki reklamowe.​

Atruviell, poległam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Nie mogę patrzeć i słuchać jak on płacze. Przepłakał godzinę:szok::szok::szok:. Pomyślałam, że może kupę zrobił i nie może zasnąć, jak zaczęłam go rozbierać to się uspokoił. Okazało się, że kupy nie zrobił i jak go zaczęłam ubierać uśmiechnął się do mnie i wtedy zmiękłam. Trudno. Jakoś to przeżyję. Jestem za miękka. Zresztą mąż i tak by mi na to nie pozwolił.

Tmadzik, nie wiem ile kosztują słoiczki Gerbera, ale 2,09 zł za Bobovitę to bardzo tanio. Chyba się przejadę do Selgrosu;-)

Witam wczoraj nawet nie zajrzałam tutaj ale dzisiaj juz się nie mogłam doczekać aby was poczytać. No troszkę miałam do nadrabiania:-)
Larcia witamy tylko nie znikaj od razu jak niektóre mamy

upss malutki mnie wzywa będę wieczorkiem papa

reklama
O jak to dobrze że jest jeszcze tata zajmuje się właśnie Igorkiem a ja mogę doczytać resztę choć oststni się buntuje że ja za długo przy kompie on nie rozumie o czym można codziennie pisać ach faceci hihihi
Etka Ankieta z Nivea wypełniona :-) zobaczymy czy coś przyślą. Ja też coś w szpitalu wypełniałam ale hippa nie przypominam sobie.

Majandra bądź twarda wiem wiem fajnie się mówi też bym wymiękła ale na szczęście Igor zawsze zasypia tylko w łóżeczku wyjątkowo bardzo rzadka na huśtawce no może ze 3 razy mu się zdarzyło tak tylko łóźeczko.

Tygrysku dzieci,dom, praca a Ty już myślisz o ogrodzie:szok: podziwiam:-)

Doti jak tam kolanaka? Dalej ćwiczysz jazdę na desce czy się zraziłaś?

O słyszę jak moje kochane maleństwo marudka (pora kąpieli i pewnie śpiący) biegnę na pomoc tatusiowi pozdrawiam wszystkie e-koleżanki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry