reklama

Wrześniówkowe mamy

dzień doberek
ee a co ma woda mineralna do alkoholizmu?? Może ja się nie znam ale alkoholicy to chyba piją alkohol a nie wodę??
witam o poranku u nas dzisiaj piękne słoneczko:-)

reklama
Jeszcze pytanko - chyba zwłaszcza do naszej ekspertki ds. urody :-) Hruda, myślisz że mogę stosować krem Vichy Myokine (przeciw zmarszczkom mimicznym) jak nie mam zmarszczek? Dostałam od młodszej siostry i jest fajny na skórze, aleboję się żeby np. nie przyzwyczaić skóry do zbyt mocnego kremu (to teoria mojej mamy)
. Doti - co do firmy Vichy mam swoje subiektywne zdanie i wg mnie jest baaaardzo przerelamowana. Zawartosc jest warta gora 15,oo a nie 80,oo..ale palcimy przeciez za reklamy w tv i te piekne wystawkiw aptekach, dla mnei to zwykla nieuczciwosc ale szkoda gadac.
Ale jak uwazasz, musialabym sprawdzic sklad tego kremu i ocenic co w nim i jak dziala. Jesli jest z retinolel lub kwasami to odradzam. A na zmarszczki mimiczne polecam pielegnacje profilaktyczna- czyli preparaty sinlie nawilzajace, z witamina E, by nie dopuscic do nadmernego poglebiania tychze zmarszczek...ja tam lubie kremy ekologoczne bo naprawde skuteczne.:happy2:
Blimka - nie obraz sie :-)ale dziady tak maja..jak mu glowe co rusz suszysz ze siaki i owaki i ogolnie "za cienki w uszach" to sie nie dziw ze nie ma "szal-cial"...ucieka w swoja jaskinie, kompa i po problemie...Jak do mojego bylam slodka i cwierkoczaca a przede wszystkim DOCENIAJACA i NIEZRZEDLIWA to opedzic sie nie moglam od achow, komplementow, pomocy w domu,inwencji, przytulaskow a o lozkowych wzlotach nie wspomne:tak:...bo to zasze dziala w dwie strony.

Etka - ech... ten moj maly ranny ptaszek...
Klaviel - dobrze mowisz, a Hanife bedzie miala piekna kronike
Blimka - hehe, ja tez zawsze tak myslalam, ale najwyrazniej ja tez jestem alkooliczka :szok: Matko, do tego jeszcze nikotynizm i bbholozm, jestem chyba w te klocki lepsza od Britney Spears :szok:
Hrusa - racja, ale tez trzeba w umiejetny sposob od chlopa wymagac i egzekwowac, prawda?

Hruda a mozesz polecic jakis krem na te zmarszczki mimiczne?
trudno mi wytypowac jedna firme. Swego czasu stosowalam i polecam Femi ale to ekologiczne kosmetyki, dostepne na ich stronie www. Specyficznie wygladja i pachna ale sa skuteczne. Jak uwazasz!
Teraz stosuje Welede i Lavera. Z polskich polek polecam - patrzac na sklady a nie na reklame - Eris - poszedl jak burza z technologia oraz Flos-lek i niektore Dermiki. Odradzam Garnier, Loreal i Nivea - to tylko bezwartosciowe zapleniacze kosmetycznych opakowan dobre dla tych ktorym stosowanie mazidla uspokaja sumienie, ale niestety nie pomaga a czasem wrecz szkodzi. Najlepsza pielegnacja jest konsekwencja - krem na dzien i na noc, krem po czy ( stosowany rowniez rano i wieczorem) smietanka i tonik!
I nie polecam tzw leciutkich kremikow po ktorych skora sie nie "swieci"..teraz sie nie blyszczy a za 20 lat bedzie matowa i pomarszczona jak rodzynek.

.
Blimka - nie obraz sie :-)ale dziady tak maja..jak mu glowe co rusz suszysz ze siaki i owaki i ogolnie "za cienki w uszach" to sie nie dziw ze nie ma "szal-cial"...ucieka w swoja jaskinie, kompa i po problemie...Jak do mojego bylam slodka i cwierkoczaca a przede wszystkim DOCENIAJACA i NIEZRZEDLIWA to opedzic sie nie moglam od achow, komplementow, pomocy w domu,inwencji, przytulaskow a o lozkowych wzlotach nie wspomne:tak:...bo to zasze dziala w dwie strony.
Trudno nie przyznać Ci racji moja droga Hrudo:tak: Szczerze mówiąc zmusiłaś mnie troche do zastanowienia nad soba, może coś się zmieni w sprawie mego zrzędzenia. Jednak trudno mi być miłą i usmiechniętą kiedy cały dzień siedze sama z dzieckiem nie mam do kogo ust otworzyć i tylko na okrągło pranie zmywanie gotowanie spacerek, sprzątanie a potem mój luby wraca z pracy i pierwsze co robi to włazi zabłoconymi butami na świeżo umytą podłogę... Jestem zgorzkniała, samotna i niedoceniana słowo "dziękuję" to usłyszałam dopiero jak mu wygarnęłam że mi tego nigdy nie powiedział mimo moich starań żeby nasz dom wyglądał jako tako.
Jestem przemęczona i brakuje mi chwil tylko dla siebie dlatego trudno mi jeszcze krzesać w sobie siły na komplementowanie i docenianie mojego męża, który powinien być dla mnie opoką i oparciem.
Przyznaję, ze nie jestem bez winy i moja skwaszona mina moze go odstrasza ale nie była by skwaszona gdyby....
tak więc błędne koło się zamyka i co robić?? chyba przeczekać może z czasem będzie lepiej.:-p:-p
Tymczasem wzięłam sobie Twoje słowa do serca i zaczęłam się więcej uśmiechać i troche wyluzowałam od rana:-D:-D
Mój ślubny powinien Ci dziękować hehe
idziemy zaraz na wyprawę całą trójką bo pogoda cudna
pozdrowienia

klavell gratuluje @ ;-) a jeżeli chodzi o wodę to dopiero nowość my zawsze mamy wodę przy łóżku i to nie ja a mój mąż ma takie przyzwyczajenia do picia wody w nocy upss to pewnie już uzależnienie :confused::baffled::rofl::rofl2::cool: jak myślisz:-D:-D:-D:-D:-D

Hruda lundzia dobry temat poruszyłyście bo ja chciałabym juz zacząć stosować jakiś krem na zmarszczki mimiczne bo mam ich coraz więcej i właśnie nie wiem co wybrać bo w reklamy raczej nie wierzę.
hruda pisze:
Teraz stosuje Welede i Lavera.
O nie znam tych firm (ale ja jestem laik w tych sprawach ) zaraz poczytam w necie może cosik dla siebie znajdę .

reklama
Odradzam Garnier, Loreal i Nivea - to tylko bezwartosciowe zapleniacze kosmetycznych opakowan dobre dla tych ktorym stosowanie mazidla uspokaja sumienie, ale niestety nie pomaga a czasem wrecz szkodzi.
A ja właśnie jakiś czas temu kupiłm sobie nivea visage sensitive i byłam zadowolona bo wreszcie moja twarz (zwykle ściagnięta sucha i szorstka) zrobiłą się gładka i miękka...
myslisz że na dłuższą metę ten krem może zaszkodzić??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry