reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniówkowe mamy

KatiNY współczuję!!! :no: To draństwo że tak mogą bezkarnie Cię zwolnić:wściekła/y: Z drugiej strony skończyły Ci się te męczące dojazdy do pracy i może odetchniesz troszkę.

Atruviell na zaparcia (teraz odpukać nie mam) w poprzedniej ciąży polecono mi nie jogurt naturalny ale szklankę kefiru dziennie, najlepiej rano, przed zjedzeniem śniadania. Zamiast tego może być woda ale jest mniej skuteczna. Możesz też oprócz jedzenia śliwek zwykłych i suszonych pić kompot śliwkowy! Podobno jest rewelacyjny!!!
Dobrze że masz mamę do pomocy. Wyobrażam sobie jak wyglądałoby Twoje leżenie z Kubusiem. Ja leżałam na początku ciąży 1,5 mies i nie było łatwo jak Pawełek przychodził i prosił "mama chodź!!!" Normalnie ryczałam z tej niemocy :-:)no: A zajmowała się nim moja mam przez tydzień a potem mąż... Ja leżałam w drugim pokoju.

Emilka! A nie ma jakichś globulek lub czegoś w tym rodzaju co zabezpieczyłoby dzidziusia? Może można oprócz uważania jakoś zadziałać?

Jeśli chodzi o wózek to poprzednio mieliśmy Fokusa Deltimu. Używaliśmy go 11 miesięcy i przenieśliśmy się do małego i lekkiego chicco ponee. Jednak uważam że duża spacerówka jest potrzebna maluszkowi jak już wyrasta z gondoli. Pawła przesadziłam do spacerówki jak miał 5 mies. Rozkładała się na płasko a on widział więcej... Mała spacerówka nadaje się dla dzieci od ok roku, szczególnie parasolki. Takie jest moje zdanie. Teraz zastanawiamy się nad bebecar trucker-em lub może znowu fokus (poprzedniego sprzedaliśmy).

reklama
witam !
dziewczyny bardzo dziekuje za odpowiedzi na temat wozkow , jednak wybralam Casualplay ,zdecydowalam sie i dalam juz zaliczke ! tyle ze na wozek mam troszke poczekac ...nie wiem jak u was ale w moim miescie wozkow coraz mniej ! tyle tych ciezarowek w tym roku !
Pozdrawiam ! M.

u mnie zaczał sie remont pokoju, wszedzie syf, mebele z saloniku w sypialni, straszna ciasnota.
znowu mam nerwa na wszystko, strasznie boli mnie kręgosłup, brzuch jak na @.
Witaj w klubie tez mam już dość:wściekła/y:a to dopiero początek bo remont w sumie w dwóch pokojach sypialnia i pokój dla maluszka, tak że potrwa pewnie z jakieś 3 tyg:wściekła/y:. W ciagu dnia uciekam do mamy ale tez ostatnio boli mnie brzuch tak jak Ciebie i wszystko mnie drzażni a w domu kurz pył itd.......

"Jeśli chcesz, aby dziecko miało...
Kręcone włosy, musisz w czasie ciąży spać w kożuchu" dobre sobie ale się uśmiałam :-)

Atruviel zaparcia brr nigdy wcześniej tego nie miałam a teraz czasami się zdarza piję duzo wody, jogurty naturalne i płatki z szuszonymi owocami ale powiem Ci szczerze że raz pomaga a innym razem i tak się męczę.
Fajnie sobie masz że na zakupy do Niemiec masz tak blisko bo pewnie gdybyś kupiła ten wózek w Polsce to z reklamacji nici. Jak zreszta ze wszystkim tutaj.

A jeśli mowa o wózkach to my zmówiliśmy MUTSY on ma osobno gondolke i spacerowę i do tego dokupiliśmy fotelik który można montować na stelażu wózka. A jak się sprawdzi to dopiero się okaże:-)

Ale się rozpisałam :szok: pozdrawiam was Wszystkie i zmykam do mamy bo tu w tym bałaganie to ja zwarjuję brrr. Nie cierpię remontów!!!!!

I ja dziś coś gorzej się czuję. Do tego na wkładce śluz był leciutko podbarwiony na brązowo. Pewnie jakieś naczynko pękło jak podnosiłam mojego zucha do przycisków w windzie... Teraz na szczęście cisza ale ja oczywiście lekko zaniepokojona jestem. Jeśli się powtórzy dzwonię do gina... a jak nie to we wtorek się z nim widze na badaniach to mu opowiem i poproszę o "przegląd".

Wpadam sie tylko przywitac bo u mnie nic nowego, ciesze sie ze nareszcie piatek i jutro sie wyspie:D:-):-D
tez mialam ubaw z tego kozucha, a te czerwone wstazeczki do wozkow to kobiety nadal wkladaja? ja nigdy nie widzialam
Wspolczuje remontow i tych porzadkow ja mam problem jak musze pozamiatac...:-p
Wozka jeszcze nie mam ani lozeczka w sumie nic oprocz paru ciuszkow, w weekend planuje wyprac, wyprasowac i posegregowac wszystko co mam i sprawdzic czego mi jeszcze brakuje na poczatek.
Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty u gin na usg tez chyba sie skusze zeby zobaczyc czy sie rzeczywiscie maly dobrze ulozyl i sprawdzic co tam w ogole u niego:) i czy to na pewno ON bo moze to pomylka :szok: chyba bym w szoku byla jak by sie okazalo ze to jednak kobitka bo juz sie calkiem oswoilam z mysla o chlopaczku
sciskam was i pozdrowienia przesylam

Atruviel - jeszcze do listy środków przeciwdziałającym zaparciom warto wspomnieć o oczopkach glicerynowych. Jest zupełnie bezpieczne dla dziecka, a skuteczny jak cholera.

Powiem Wam, że ja jestem totalnie do tyłu z zakupami wyprawki czy też torby do szpitala. Ale w przyszłym tygodniu mam zamiar się poprawić :)

ja też jestem do tyłu co do przyotowań na maleństwo, remont się wlecze potrwa jeszcze z tydzień zanim wszystko będzie czyste i poukładane tak jak ma byc, kasy ubywa. wesele szwagra już 4 sierpnia nie wiem czy B zmieści się w gajer a mały wyrusłze spodniw kancik.
co gorsza pojechaliśmy po szafke dzisiaj a szafki w sklepie nie było, zamówienie nie doszło rozpłakałam się na miejscu.
szymus dzisiasj taką scene w domu zrobił że nie wytrzymałam i wziełam go na ręce naklepałam po tyłku i zaniosłam do sypialni żeby sie wyciszył i tera zmam za swoje bo mnie wszystko boli, aha B stwierdził że szymon jedzie do babci na weekend skoro się mamy nie słucha no i jest juz u babci zostanie tam do niedzieli (teściowa pracuje)
przy remoncie B pomaga słynny teśc który zaczął znowu zagladac do kieliszka i troszke drażni mnie.
jedeno co dobre sie wydarżyło to to że B przywiuzło łóżeczko od rodzicóc moich i jest w garażu po remoncie je skręci i wstawi do sypialni.

To i ja dolaczam do mam ktore z wyprawka sa jeszcze w proszku. Przy pierwszej dzidzi o tej porze wiekszosc rzeczy byla juz przygotowowana albo upatrzona w sklepie czerkala na zakup.

Tygrysku, ja wczoraj tez nie wytrzymalam i wklepalam Patrykowi po tylku. Momentami trace cierpliwosc i robie sie strasznie nerwowowa zwlaszcza jak maly uparciuch zamisast isc w prawo leci w lewo albo nie chce wejsc do domu i wrzeszczy , rzuca sie na podloge a ja z tym brzuchem ledwie za nim nadarzam.
Wczoraj wieczorem dostalam jakis boli, tyle ze w gorze brzucha, troche sie przestraszylam ale po godzinie przeszlo.

Mysza, bardzo fajny wozek. W USA takich nie maja. Ja chcialam kupic podwojny graco quattro ale po blizszym obejzeniu i przymierzeniu Patrysia doszlismy z mezem do wniosku ze wozek jest beznadziejny. I nadal szukam, mam upatrzone dwa inne ale musze obejzec je w sklepie. Niewielki jest wybor jesli chodzi o wozki podwojne:-(

reklama
co do wyprawki dla dzidziusia to ja z ciuszkow mam wszystko kocyki rozek kombinezon to wszystko po coreczce jest tego sporo wiec nie musze narazie martwic sie ciuszkami:tak:wozek chcemy kupic IMPLAST DRIVER 4XL lozeczko tez mamy i fotelik do samochodu tylko musze sie zaopatrzyc w kosmetyki i pampersy i nie dlugo tyrzeba juz pakowac torbe do szpitala:tak::-)

Do góry