reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniówkowe mamy

agacis my mamy materacyk pół na pół pianka - kokos i jest super, sprawdził się przy szymonku i teraz posłuży jeszcze dla Wiktorii sam piankowy bysmy pewnie wyrzucili bo by sie powgniatał.
ruda-iza ile zapłaciliście za ten przewijak na duze łóżeczko, bo w Gryfinie to rzeczy dla dzieci są takie drogie że zamierzam taki kupic ale na allegro. mały przewijak kosztuje 65 a atruviell pisala że kupiła czy planuje kupic za 50.
majandra w moim otoczeniu wszystkie dziewczyny co miały zagrozone ciaże i brały lekarstwa to poprzenoszały conajmniej o tydzień dzieciaczki, ale oby w twoim przypadku tak nie było i tak zycze ci porodu pomiędzy 38-40 tygodniem.
to już mój 2 post pierwszego wcieło.
u nas pochmurnie i wietrznie nie chce się z domu wyłazic anie przebierac z piżamy.
ale musze się zebrac do kupy bo juz w sobotę ślub trzeba wszystko poprasować za wczasu żeby chłopaki wygladali jak trzeba bo jak to moge nie pojechac bo z ciaża to nigdy nic nie wiadomo chodzisz, chodzisz nic nie dolega a nazajutrz masz juz dzidzię. ale myślę żeby tak chociaż do 20 wytrwać żeby mała się panna urodziła jak było w planach no i żebym zdażyła wszystko wyszykować.

reklama
majandra w moim otoczeniu wszystkie dziewczyny co miały zagrozone ciaże i brały lekarstwa to poprzenoszały conajmniej o tydzień dzieciaczki, ale oby w twoim przypadku tak nie było i tak zycze ci porodu pomiędzy 38-40 tygodniem.
Ginka kazala brac fenoterol do 19.08 i mam nadzieje,ze nie za pozno go odstawie. Na lipcowkach bodajze dziewczyna urodzilam w 2 doby po odstawieniu i ja mam taka cicha nadzieje,ze urodze okolo 25.08;-)

wiecie co zaglądam od jakiegoś czasu do sierpniówek i niemoge za nimi nadażyć przez 2 dni 50 stron postów, masakra a u nas jakoś marnie, może3 to wynika z tego że my jeszcze jako tako aktywne fizycznie i szkoda czasu na siedzenie przy kompie non stop

Fajnie ze napisalyscie akie sa najlepsze materace do lozeczek bo ja niema zilonego pojecia jaki kupic.Teraz przynajmniej wiem za jakim mam sie rozgladac.

Moi goscie sie wkoncu dzisiaj wyprowadaja na swoje i bede miala spokuj.Wczoraj tylko zaliczylam niemila sytuacje bo zadzwonila tesciowa i pytala sie mnie jak tam sobie radzimy,a ja nieowijajac w bawelne powiedzialam prawde ze nienajlepiej bo byla umowa ze zarcie kupujemy na spolke,a na wszystko my wykladamy kase.No i tak sie stalo ze ta znajoma wchodzila na pietro do lazienki i cala moja rozmowe slyszala:sorry:Wieczorem jak przyjechal maz z pracy to ona mu o wszystkim powiedziala,mianowicie ze slyszala moja rozmowe i zrobilo jej sie strasznie glupio i jak tylko znajda prace to oddadza nam kase za jedzenie.Mi sie tez zrobilo glupio ze tak to wszystko sie potoczylo,ale mialam dosc mowienia ze wszystko jest ok,a po drugie skoro slyszala ta rozmowe to mogla przyjsc do mnie z tym.Ale dzisiaj sie wyprowadzaja i niech zobacza jak to jest zyc na wlasna kieszen.

Mnie w nocy zlapal jakis dziwny skorcz pod brzuchem z lewej strony.Chwilowo sie wystraszlam ze cos jest nie tak i jeszcze tego brakuje zebym teraz zaczela rodzic ale pomyslalam sobie ze to pewnie to sa te skorcze przepowiadajace czy jak sie je nazywa i po chwili przeszlo.Ale jestem panikara:-D:-D:-D:-D

Nasza coreczka tak sie wczoraj wiercila ze jak maz przystawil reke do brzucha to mu zrobila taki,ze przyznaj ze w pewnej chwili bylo mu strasznie blogo.

U nas jak narazie piekny sloneczny dzien i mam nadzieje ze tak juz zostanie.

ale mi sie strasznie oddycha od kilku dni i jeszcze ciagle ta zgaga:wściekła/y:wy tez tak macie ze juz wam sie ciezko oddycha??

Kupiliśmy dziś przewijak, ale śrubek nie widzę ... Ja myślałam, że to jest tak - że on sobie lezy kolo lozeczka, a jak trzeba przebrać dziecko, to sie ten przewijak kladzie po prostu na ramie i sie przewija dziecko, a potem odkłada.
takie coś:
NADSTAWKA-PRZEWIJAK NIEMOWLĘCY -ATRAKCYJNA CENA!! (216763132) - Aukcje internetowe Allegro

A wiedza o materacyku i mnie się przyda, bo dziś zamawiamy. Byłam dziś w hurtowni dziecięcej i w końcu łóżeczko i pościel to z allegro kupimy, większy wybór i ceny niezłe. Tak samo rożek też z allegro. A poza tym dziewczyny - mam wszystko!!! To co potrzebne oczywiscie.

Dziewczyny, robicie zapasy pieluch? Myśmy kupili dwie paczki "start" Belli (takie z wycięciem na pępuszek) - one są od 2 kg i jedną paczkę takich od 3kg. Więcej nie chcemy kupować, ale może się powinno?

Uleczko - mnie się całkiem nieźle oddycha, jakoś do 30tego tygonia było mi ciężej. Teraz to mi się ciężko łazi, jestem wielka gropa.

35 tygodniu dziecko znajduje nisko i naciska na cos i dlatego sie ciezko oddycha nie mozna zlapac oddechu pozadnie:wściekła/y::no:

reklama
mi się też cięzko oddycha i ciężko chodzi wyprawa do centrum na zakupy to nie lada wyczyn.
ciężko mi suie wypowiedzieć co do zapasu pieluch, bo my kupiliśmy dla szymonka jedno małe opakowanie pampers newbor i bardzo dobrze bo one sa od 2-5 albo 3-5 a szymon był bardzo duży i ciężko mi się je dopinało.
bezpieczniej jest kupic jedno opakowanie w tak małym rozmiarze póxniej ewentualnie jak będa ok to maz dokupi bo będzie weidział jakie i gdzie a co do zapasów to kupic rozmiar większe

Do góry