reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniówkowe mamy

Czesc dziewczyny wpadlam na momencik przywitac sie i uaktualnic suwaczek;-)

super widzę że ponad 30% celu osiągnełas gratulacje!!!

U nas po staremu ja pracuje.Jakos sie kreci:-)Ale czasu na neta i sily juz mi brak.
Niedlugo swieta a tuz zaraz mama przyjezdza wiec huuuraaaaa!!!!
ALE fAJNIE
O ho musze uciekac bo Pan z zakupami spozywczymi przyjechal,
A jak Ci się pracuje? gdzie wogóle pracujesz nie pamiętam czy ja nie doczytałam czy nie pisałaś......

Zapomniałam sie pochwalić, że od wczoraj wisi lista przyjętych do przedszkola i Adaśko dostał się do tego przy Mai szkole:-)
SUPER

100 lat dla Oleńki

Ale super! Fajnie że w jedno miejsce bedziesz dzieci zaprowadzać :)
Łukasz też się dostał do tego przy szkole. Ciekawe czy utworzą dla Pawłą zerówkę czy pierwszą klasą... bo obydwu nie bedzie. Wolałabym I klasę...
a dlaczego wolała byś szkołę? jednak zdecydowałaś się żeby poszedł do szkoły nie do przedszkola....ja Olę zapisałam do przedszkola i nawet pani powiedziała że dobrą decyzję podjełam mimo że uważa że Ola bez problemu by sobie poradziła w szkole z nauką ale emocjonalnie nie jest jeszcze gotowa...

Dziury w ziemi do ogrzewania. Monia ma rację :-) Jedną panowie już zmontowali, jeszcze trzy :-) Będziemy mieli pompę ciepła (już mamy tylko właśnie odwiertów nam brak, bo mieliśmy kiepskiego pana i musieliśmy sie z nim pożegnać, a teraz robią inni)
Tu jest opis działania. My będziemy miec dolne źródło pionowe.
http://http://www.biawar.com.pl/index.php/pompy-ciepla/zasada-dzialania/menu-id-38.html
to Justyna na to wpadła nie ja

Asia, to chyba coś nowego w tej dziedzinie, co? A solary będziecie mieć?

Monia, 100 lat dla Oleńki. :-) Wyprawiasz jej urodziny?
w niedzielę robimy urodzinki a dziś byliśmy w fikolandii
Sto lat dla Oli! :-D

Majandra - no nie taka nowa, tylko raczej cicho o tym jest ale w Polsce od łądnych paru(nastu) lat się montuje a w skandynwaii duuużo dłużej :tak:
A cicho jest bo dość drogie w zakupie i montażu wychodzi, szczególnie właśnie z odwiertami. Za to później... mmmm czyste, bezobsługowe i tańsze :-)

Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia dla Olusi:-):-):-)

Justyna chodzi CI pewnie o odkurzacz centralny my mieliśmy kiedyś w planach ale nie wiem czemu ale nie mamy:blink:

reklama
Mlody niby lepeij, tzn. nie moge go jeszcze do lozka zagnac:wściekła/y: Stan taki podgoraczkowy,a glubosy zmienily sie w przejzysta rzadzizne

Asia to ja taka madra jestem (szkoda,ze nie ma dumnej minki;-))

A slyszalyscie o takim odkurzaczu co montuje sie np. w piwnicy,a we wszystkich pokojach zostawia sie tylko dziury i rure sama podlacza? Bo ja niedawno odwiedzialam sie, a to tez ponoc stary "wynalazek"

to sie nazywa centralny odkurzacz, fajna sprawa tylko nie moja kieszeń była jak bylismy w trakcie budowy

My świadomie zrezygnowaliśmy z odkurzacza centralnego. Już wolę mieć na piętrze odkurzacz i na parterze drugi żeby po schodach z nim nie chodzić ;-)
A słyszałyście o tych odkurzaczach? :-D Sam odkurza i... robi 30 zdjęć na sekundę! - Odkurzacze - Mieszkanie - Urządzanie mieszkania - Urządzanie domu - Wnętrza - Wyposażanie mieszkania

Justyna - rzeczywiście :-) Mądra z Ciebie bestia :-D

Monia - wolałabym I klasę z wielu powodów:
- Paweł był sprawdzany w przedszkolu i psycholog stanowczo twierdzi, że jeśli mam wybór i nie bedzie w klasie jedyny młodszy to powinien iść. Twierdzi że w zerówce się może zniechęcić i nudzić (a zerówkę też ma mieć szkolną już) - nie jest to jej opinia odnośnie wszystkich sześciolatków bo różnym rodzicom z grupy Pawła różnie sugerowała.
- Pawełek idzie do malutkiej szkoły, właśnie dlatego wójt decyduje czy ma być klasa "0" albo "I". (Do I klasy jest dwoje dzieci, a do zerówki chyba 7 czy 8 sześciolatków - słowem marzenie, ale nie ma szans na stworzenie klasy z 2 dzieci i coś trzeba przeorganizować odgórnie)
- Obecny program I klasy to właściwie to co dotąd nauczyciele robili z sześciolatkami w zerówce.
- Propaganda od strony rządowej czyli opcja "wyboru" okazała się niedostateczna i nikły procent sześciolatków idzie w tym roku do szkoły. Dlatego w przyszłym będzie ciężko - dwa dość liczne roczniki pójdą w komplecie. A szkół nie rozciągną. Będą lekcje na zmiany, tłok w klasach, hałas... a co za tym idzie cięższe warunki do skupienia się i nauki.
- w drugiej z wybieranych przez nas szkół będą w tym roku 4 klasy pierwsze (w tym ok 7 sześciolatków rozsianych w każdej klasie po 1-2 dzieci :dry:), do tego będą min 3 klasy zerówki (po 24-25 dzieci każda)

No to się rozgadałam. A Paweł twierdził że do żadnej szkoły nie idzie ;-) bo on myśli że jak go przyjmą to już jutro będzie musiał iść :-) Umówiliśmy się że po wakacjach idzie i z tym się zgodził :-p

wrrrrrrrrrr napisałam długiego posta i mi go wcieło:wściekła/y:
to teraz w skrócie ;-)Ola do szkoły nie chce iśc ani jutro ani po wakacjach :no:wogóle ja nie rozumiem tej reformy po co oni ją wprowadzają dzieci zaczńą rok prędzej naukę i rok prędzej będą zaczynac pracę :baffled:ogólnie ja jestem na NIE żeby 6 latki szły do szkoły ale tak jak piszesz przeraża mnie ten przyszły rok gdzie do szkoły pójdą na raz 2 liczne roczniki...nie wiem czy podjełam dobrą decyzję zostawiając Olę w przedszkolu i pewnie nigdy się nie dowiem

Melduję się już tylko z domku;-) dzień do chrzanu ogólnei nerw nerw i jeszcze raz nerw wrrrrrrrrrrrr i wielki zawód i zaskoczenie ale to jutro na zamkniętym:baffled: bo dziś mój mały mióżdżek jeszcze pewnych zachowań nie ogarnia:baffled:
Moniu ja również oczywiście przyłanczam się do życzeń dla Oleńki i przesyłam jej setki buziaków od nas:-) a tak na marginesie dziś przelałam zaliczkę wiec widzimy się na 100%we Władku;-):-)

A i póki pamiętam w biedronce są fantastyczne płaszczyki przeciwdeszczowe dla dzieciaków:tak: normalnie cudne po 35zł;-)

Myślę że w tym roku nie było dobrej decyzji.
My w tej naszej szkole mamy specyficzne warunki, mało dzieci = dużo uwagi nauczyciela.
Z drugiej strony jeśli w tej szkole utworzą zerówkę a I klasy nie to Paweł pójdzie właśnie do zerówki, bo na pewno nie poślę go do tego sąsiedniego molocha z tłumem dzieci i maluchami rozsianymi po 3 piętrach (nie ma tak że klasy I-III są tylko w jednym miejscu. Dzieci dostają klasę tam, gdzie jest wolna :baffled:)
Ale ogólnie - szkoły są nieprzygotowane ani na 6 latki w tym roku ani na podwójny rocznik w przyszłym. :no:
Dopiero za parę lat będzie lepiej.
A o to pójście do pracy wcześniej właśnie w tej całej reformie chodzi...

Dzięki za cynk aneta - może podskoczę :-)

Plaszczyki faktycznie super, Mateusz ma taki po Mikolaju,ale kupilam mu kaloszki,dostanie na zajaca. Maja byc kaski z wrozkami, kubusiem puchatkiem i z zygzakiem,ale musze je obczaic. Mateusz ma obiecane,ze jak bedzie ladnie jezdzil na rowerku = uczyl sie chetnie, to kupimy mu,a ze od babci dostal juz 100 na zajaca to mu kupie

Melduję się już tylko z domku;-) dzień do chrzanu ogólnei nerw nerw i jeszcze raz nerw wrrrrrrrrrrrr i wielki zawód i zaskoczenie ale to jutro na zamkniętym:baffled: bo dziś mój mały mióżdżek jeszcze pewnych zachowań nie ogarnia:baffled:
ojjjjjjj:-:)-:)-(
Moniu ja również oczywiście przyłanczam się do życzeń dla Oleńki i przesyłam jej setki buziaków od nas:-) a tak na marginesie dziś przelałam zaliczkę wiec widzimy się na 100%we Władku;-):-)dziękujemy za zyczenia i buziaki
extra juz nie mogę się doczekac:-):tak:a swoją drogą jak ja wpłaciłam zaliczkę to babka miała mi wysłac smsa czy kasa dotarła a nie napisała...może zapomniała

A i póki pamiętam w biedronce są fantastyczne płaszczyki przeciwdeszczowe dla dzieciaków:tak: normalnie cudne po 35zł;-)
dziwne byłam dziś w Biedronce ale nie widziłam tych płaszczków były za tobardzo fajne kalosze;-)

reklama
Witam o poranku:-) ja już po spacerku do przedszkola bo M pojechał na 7 na Podzamek a zrobił nas w konia bo myślałam że pojechał mietkiem a on wybrał się maluchem:-D i młoda jak zobaczyła mietka na parkingu to chiała jechać, bo przecież mietkiem umiesz mamusiu;-):-D teraz czekam na niego bo mamy odstawić auto do elektryka mam nadzieję, ze w końcu odzyska swoją dawną moc:dry:
Moniu śliczne zdjęcie Oleńki:-) u nas w biedronce też były kaloszki;-)
Justyna ja już młodej zakupiłam kask, bo oświadczyła, ze nie będzie jeździć na rowerze bez niego:szok: bo pani Bożenka w przedszkolu powiedziała, ze bez kasku nie wolne:zawstydzona/y:;-):-)

Do góry