reklama

Wszystko dla maleństwa

hmm, tu dzieciaki jezdza w takich wlasnie spiworkach lub.... pod pleckami owcza skora, do przykrycia tez owcza skora ;D

a co sadzicie o tym? Nosidełko chusta N17 Zafiro Womar
lub o tym Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko RAINBOW N15

nosidelko - mialam i nie przydalo mi sie wogole

chusta - mialam i uzywalam. glownie w domu jak Ninka miala kolki (wtedy pieknie sie uspokajala) albo jak akurat potrzebowalam dwoch rak, a mala buczala. mialam troche inna (bez zwiazywania). przy drugim dzidziusiu mysle ze tez sie sprawdzi - np. jak bede musiala corcie do przedszkola zaprowadzic (a mam 3 min), to nie bedzie mi sie chcialo z wozkiem telepac.

reklama
Aaaaaaaaaaaaa linki mi nie wchodzą.
My mamy poucha/kieszonke.
Uszyje kółkowa a marzy mi sie wiązana...
Chusta oczywiście.

Ostatnia edycja:
Jeśli mogę podzielić się swoimi doświadczeniami, to odradzam Wam wełnę owczą dla maleństwa. Nie jest wcale prawdą, że wełna jest antyalergiczna, a wręcz przeciwnie. Jestem alergiczką i swego czasu zafundowałam sobie wełenkę do spania.
Moja alergolog załamała ręce.
Wełna jest bardzo uczulająca, a dla dziecka kontakt z nią jest tym bardziej niebezpieczny. Jeżeli dziecko będzie miało już, ale może łatwo nabyć alergii na wełnę, to przebywanie w obecności alrgenu może mieć poważne konsekwencje zdrowotne z astmą na czele.
I co najważniejsze, nieprawdą jest, że wełna jest bardzo ciepła. Ona utrzymuje jedynie temperaturę naszego ciała, nic ponadto.
Najbardziej bezpieczne i antyalergiczne są wyroby z wkładem silikonowym.
Zgadam się, bezpieczniej kupić polarkowe czy inne tworzywo.
Ja mam taki i jestem bardzo zadowolona. Pasuje do gondolki i spacerówki. Córci było cieplutko i nie potrzeba już żadnych kołderek.
WZORZYSTE ŚPIWORKI POLAROWE - 57KOLORÓW - 100CM (1080466799) - Aukcje internetowe Allegro

Mnie sie te śpiworki z owczej wełny podobają - jeśli nie "gryzą" ;-) (bo owcza wełna ma niestety takie cechy) to sama chętnie bym taki sprawiła dzidzi. Zycie mnie nauczyło, że to co ma niższą jakość, mimo że wydaje się tanie - tak naprawdę jest drozsze, bo szybciej sie zuzywa lub psuje i za chwile trzeba znowu to kupować. Porównując z polarowymi, te naturalne jak dla mnie - wygrywają.

Co do alergii - temat był juz poruszany wcześniej - jak ktoś sie boi, że dziecko będzie alergikiem niech mu tego nie zafunduje, bo to od nas - matek- zalezy.

Do noszenia to chyba tez bym chustę wybrała - choć te ceny wydają mi sie grubo przesadzone, poza tym jak widzę, że coś jest "ekologiczne" (humanoekologiczne :szok:- ki diabeł?) to mnie szlag trafia.
Współczesna definicja ekologii powinna brzmieć: marketingowy chwyt wszechczasów na podbicie ceny.
Ostatnio widziałam nawet oferte pt. "GRUZ EKOLOGICZNY":eek:

Mnie te chusty też się bardzo podobają ale nie kupię ze względu na cenę - ostro przesadzona:szok: A co do śpiworków to ja mam już ciepły kombinezon więc dokupię jeszcze dwa grube kocyki i powinno wystarczyć nawet na najgorsze mrozy. (przynajmniej tak mi doradzają).

A może, któraś z was wie jak sprawdzić czy fotelik maxi-cosi citi pasuje do modelu samochodu??

To ja się pochwalę bo mąż kupił Ogryzkowi dresik :-) O taki:
dresik.jpg
i DZIEŃ STAŁ SIĘ PIĘKNIEJSZY :-)

A może, któraś z was wie jak sprawdzić czy fotelik maxi-cosi citi pasuje do modelu samochodu??

Czy chodzi o system isofix? JA znalazłam listę samochodów, które mają tę opcję, ale nie wiem czy to oznacza, że te foteliki faktycznie będa pasowac. Szczerze mówiąc myślałam, że te modele sa nowsze, a na tej liscie sa roczniki 1999, 2000, 2001. Ale może to o to chodzi...:confused:
Zobacz załącznik ISOFIX.pdf

reklama
wiolcia mąż kupił??????????????????????:szok::szok::szok:

mój to nie może znieść faktu oglądania przeze mnie ciuszków w dziale dziecięcym "jeszcze czas", "nie szalej" itd
jakby coś sam kupił to pomyślałabym , że zachorował:sorry2:

Dresik super! I pochwal męża bo to wielka przemiana chyba:-D - pozazdrość...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry