Przedewszystkim jezeli mieszkaja na stale w UK to kwalifikuja sie na Child benefit na kazde dziecko. Na pierwsze jest to ok £20 tygodniowo a na drugie troszke mniej. Formularz jest prosciutki, tylko beda wymagane takie dane jak polski PESESL i NIP, bo sprawdza czy z Polski niczego nie dostaja. Mozna go pobrac na stronie internetowej HMRevenue HM Revenue & Customs: How to claim Child Benefit
Jak beda mieli juz numer child benefit to zawsze moga sie starac o Child tax credit i working tax credit, ale ten drugi to juz zalezy ile Twoj brat zarabia. Tam niestety trzeba zadzwonic po formularz. Oni od razu wypytaja o wszystko i moga sprawdzic czy bedzie sie cos nalezec.
Mam nadzieje, ze chociaz troche wyjasnilam
Jak beda mieli juz numer child benefit to zawsze moga sie starac o Child tax credit i working tax credit, ale ten drugi to juz zalezy ile Twoj brat zarabia. Tam niestety trzeba zadzwonic po formularz. Oni od razu wypytaja o wszystko i moga sprawdzic czy bedzie sie cos nalezec.
Mam nadzieje, ze chociaz troche wyjasnilam

Napisali mi ze przysla jeszcze kilka listow, ale skoro nalezy mi sie ChB to czemu nie podali nr? Potrzebuje go do becikowego.