reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o benefitach

no wlasnie ciagle czekam i nic:no:Jakis miesiac temu dostalam jeszcze cos do uzupelnienia,jako ze my obcokrajowcy i niby oni to mieli jeszcze wszystko sprawdzic tylko nie wiem za bardzo co,bo ani ja ani moj facet w Pl nie pracowalismy ani nie pobieralismy zadnych zasilkow.Pozniej do nich dzwonilam i powiedzieli,ze sa na etapie sprawdzania nas i takie tam bzdury.No i ciagle czekamy.Chyba jutro znow zadzwonie,bo ile mozna czekac:confused:
Za to ChTC juz dostajemy,ale jeszcze sie ubiegamy o pieniadze od daty urodzenia malego,bo policzyli nam ile sie nalezy od dnia kiedy skladalismy aplikacje,wiec roznica jakies 2 tyg,ale to zawsze cos.

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia to teraz na dniach juz powinniscie dostac, u nas tez niby cos sprawdzali chociaz ja im w ogole nie wpisalam NIPu swojego bo nie moglam znalezc:confused:
to taka procedura tylko:tak:kurcze juz nie pamietam ile my czekalismy bo to juz bylo prawie dwa lata temu ale zdazylismy ze wszystkim w ostatniej chwili wiec pewnie tez wam tak przyjdzie:tak:

Dziewczyny, mam pytanie, czy muszę mieć Nin, żeby dostać Sure Start Maternity Grant? Ja nie pracuję (jestem jeszcze na wychowawczym w Polsce, ale już się nie rozliczam w Pl), ale mój mąż pracuje od czerwca zeszłego roku ma HO i Nin, czy np. mogę pobierać ten Grant na jego Nin, czy musze sobie takowy załatwić? I czy teraz jak zacznę to załatwiać, to nie będą mi robić problemów, bo przecież musiałabym napisać, że jest mi on potrzebny do zasiłków, bo jak pójdę na spotkanie z arbuzem pod bluzką, to raczej się domyślą, że nie do pracy, hahahaha. Czekam na odpowiedzi i z góry wam dziękuję!

Misia dobrze by było jakbyś sobie załatwiła NIN, bez problemu ci go dadzą, ja też załatwiałam w ciąży i też wtedy nie pracowałam:tak:a to jest numer ubezpieczenia więc problemów nie mogą robić:dry:przynajmniej nie powinni:confused:
z drugiej strony SSMG dostaniecie też na męża ale chyba lepiej jak sobie pozałatwiasz, przyda się na przyszłość;-)

Dzięki Martuchaa - zrobię jak radzisz, zwłaszcza, że mówisz, że nie powinni mi robić pod górkę, bo numer zawsze się przyda na przyszłość, a potem będzie mi pewnie trudniej to załatwić, jeszcze raz dzięki.

witajcie...
Ja jestem od 16 czerwca w Anglii ...pod koniec czerwca składaliśmy papiery na WTC,CTC i ChB...nie mamy żadnej odpowiedzi...
Na WTC musieliśmy czekać na mój NIN i jakies 3 tygodnie temu go podaliśmy....więc pewnie jeszcze poczekamy
ale ChB nie odzywa sie wcale...nic...:(
Mam nadzieje ze jak już się doczekamy odpowiedzi to będzie pozytywna...ehhhh
A poza tym staramy sie o HB ale juz teraz sie odwołujemy bo bez papierów z ChB nie moga podjąć decyzji :confused: i nam minął okres ważności naszego wniosku....oby ten ChB przyszedł bo przecież znowu nam minie HB...ehhh
Powodzenia dla tych którzy czekają na decyzje....

Misia nie ma za co, mam nadzieje ze uda ci sie szybko wszystko pozałatwiać:tak:

Madzia a ty pracujesz?? kochana ja bym na twoim miejscu jak najszybciej skontaktowala sie z CHB bo cos za dlugo wam to idzie a oni maja tam taki bałagan ze czasem trzeba sie upominac! najlepiej zadzwonic i powiedziec ze czekacie caly czas!!moja kumpela dzwoniła po miesiacu i wyslali apologize ze cos tam zaginelo i nowy wniosek i wtedy juz dostali szybciutko;-)
zadzwon jak najzybciej bo wyrownaja i tak tylko do 3 miesiecy a bez sensu zebyscie tyle byli bez pieniazkow ktore wam sie nalezą:wściekła/y:

Tak ja pracuje....jak mąż jest w domku z młodym to ja ide do pracy :)
Umowe mam na fuul time. ChB jest na mojego męża...z reszta wszytskie zasiłki są na niego.
Jutro chyba faktycznie zadzwonimy tam....hmm..ostatnio bylismy w Revenu (tak to sie pisze???)
podac ten mój NIN...moglismy odrazu dzwonić na ChB...ehhh....
A powiedzcie mi czy jak dzwonicie na ChB to tez można rozmawiać po polsku jak na inne zasiłki? Bo my ostatnio po polsku sobie gadalismy co i jak...:)
Pozdrawiam i mam nadzieje ze szybko dostaniemy te pieniążki....
Dam znać
Dzięki :)

reklama
Do CHB tez po polsku, to tylko inny numerek sie wybiera przy tym telefonie:tak:;-)ale teraz to juz wszedzie mozna miec tlumacza na lini, nawet w przychodni:-)
trzymam kciuki zebyscie szybko dostali!!
no i koniecznie daj znac jak juz zalatwicie;-)

Do góry