Tajchi
Fanka BB :)
beaa ok posłucham Cie i tak zrobie, dzis wypelnie aplikację i jutro wyslemy ją, a pózniej tylko zadzwonimy i zgłosimy że mamy dziecko
Dziękuje

Dziękuje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

. Mam NIN i HO. Mój partner tylko NIN, ale w tym tygodniu zamierzamy wysłać aplikację do HO. Chciałabym jednak prosić o radę te mamy, które miały problemy z otrzymaniem maternity allowance w ''normalnym terminie'', i o jakie dodatowe informacje zostały proszone, chciałabym to wszystko zebrać i wysłać razem z aplikacją. Zależy mi na tym ponieważ poznałam już na czym polega praca angielskich urzędów - na zwrot podatku czekałam przeszło pół roku... a dzwoniłam i upominałam się prawie codziennie. Dlatego też zależy mi bardzo na informacjach nie zaczerpniętych z broszór, ale z Waszych doświadczeń.
, więc doskonale wiem jak to jest
Ja tez nigdy nie potrzebowal zadnej zapomogi az nagle sie pokielbasilo i tez stram sie o to co mi nalezne 
Tak czy siak ten nasz ''nowy'' kraj daje nam o wiele więcej, więc nie nażekam, tylko się troszkę martwię bo już nie mam jakoś sił walczyć z tutejszymi urzędami, pracodawcami itp... szczególnie że zostałam zwolniona z pracy poraz drugi. Pierwszy raz jak powiedziałam o ciąży... niestety nie znalazłam w moim mieście prawnika, który wynagrodzenie odebrałby sobie później. W citizen też nie mieli nikogo kto by mógł się tym zająć. Tak więc draniowi upiekło się. Aha, w job centre byłam, aplikację mam, czekam na SMP1, napiszę jeszcze krótki list w którym grubym drukiem dopiszę, że zasiłków żadnych nie pobieram, ani tu ani w polsce, więc jak będą pytać o dodatkowe informacje to im głowy poukręcam, a każdy sąd mnie uniewinni