reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

A ja chciałam sie pochwalić że mały w końcu załapał słoiczki już nie wypluwa wszystkiego i nie płacze przy jedzeniu chyba mu zasmakowało w końcu coś innego niż cycuś,i wcina marchewkę z jabłuszkiem ale hippa bo chyba jest bardziej słodsza niż tamte,w każdym razie lepiej mu smakują.Mama jest z tego powodu szczęśliwa,tak więc powoli będziemy próbować nowości.

Jaką kaszkę polecacie na początek jaką pierwszą bo próbowaliśmy bananową mleczno-ryżową ale Antoś ma po niej uczulenie takie czerwone plamy mu sie pojawiają w okół ust.

reklama
Kurcze, a czy jest jeszcze jakaś mamuśka, która karmi jeszcze tylko i wyłącznie piersią, czy tylko ja taka zacofana?:cool2: Health visitor powiedziała, że do 6 miesiąca nie muszę nic dodatkowego Młodej podawać i tego się trzymam. Fakt, że Jessica do gigantów nie należy, ale oscyluje gdzieś tam ze wzrostem i wagą w okolicach 10-25 centyla i HV powiedziała, że na siłę przecież jej paść nie muszę skoro i tak wystarczająco przybiera na wadze. Zresztą z moim dzieckiem to będą jaja z wprowadzeniem jej czegokolwiek nowego, bo ona jest cyckoholiczką :-p Nawet nie chce tknąć z butelki mojego mleka, sporadycznie napije się jakiejś herbatki, ale to też jak ma ochotę. Jak była młodsza łatwiej współpracowała z piciem herbatki.

Kurcze, a czy jest jeszcze jakaś mamuśka, która karmi jeszcze tylko i wyłącznie piersią, czy tylko ja taka zacofana?:cool2: Health visitor powiedziała, że do 6 miesiąca nie muszę nic dodatkowego Młodej podawać i tego się trzymam. Fakt, że Jessica do gigantów nie należy, ale oscyluje gdzieś tam ze wzrostem i wagą w okolicach 10-25 centyla i HV powiedziała, że na siłę przecież jej paść nie muszę skoro i tak wystarczająco przybiera na wadze. Zresztą z moim dzieckiem to będą jaja z wprowadzeniem jej czegokolwiek nowego, bo ona jest cyckoholiczką :-p Nawet nie chce tknąć z butelki mojego mleka, sporadycznie napije się jakiejś herbatki, ale to też jak ma ochotę. Jak była młodsza łatwiej współpracowała z piciem herbatki.

Nie przejmuj się bo moja też niemalże na samym mleku - piszę niemalże bo wczoraj po tygodniu przerwy dałam jej kilka łyżeczek gruszki ze słoiczka. I to wsio - wody niet, mleka mojego z butelki niet, preparatu mleko zastępczego też niet... I tak jak w twoim przypadku starsza była bardziej kooperatywna - ona wszystko byle dużo i natychmiast.
Przyjdzie czas i na młodszą

witam srodowo

u nas tez sam cycus i zamierzamy tak do 6 miecha
niech malenstwo korzysta poki moze
chociaz juz tesciowa zaczyna gadac ze TAKIE dziecko to powinno cos wiecej ale ona daleko a jak pojedziemy na wakacje to akurat A bedzie miala 6 miesiecy
poza tym nie jest zle z cycusiem

pozdrowieniai milego dnia

to ja Wam zazdroszcze tego tylko cyca ja niestety do pracy to musiałam coś innego wprowadzać i nie mogłam się już doczekać bo tak mnie korciło więc gratki za wytrwałaość i popieram w 1000000%

kacha_wawa: my też prawie wyłącznie na cycu - prawie, bo dałam ostatnimi dniami trzy razy pare łyżek jabuszka dla smaczku, no i wode jak ciepło, bo my karmienie co 4h mamy, a częściej to by klocek był, więc wolę dac wodę żeby sie napiła - ale Michasia jest ponad miesiąc starsza od Jessi i kończymy za 5 dni dni 6 miesięcy:tak:my chcemy cyca długo ciagnąć - skoro ponad 2 miechy czekalam, żeby nie bolało karmienie to teraz za szybko nie wypuszczę;-)

Alanek dostał od cioci słoiczek zupki i kaszke jabłkową tak więc mamy za sobą jedna zupke zjedzoną i dwa razy podałam kaszke:tak:z początku nie chciał a potem wcinał:-)zupke podzieliłam na 3 razy:-)skonczyliśmy już 5 miesięcy jesteśmy w 6 dlatego dałam bo szkoda było mi aby to tak leżało:zawstydzona/y:a i popijał herbatką:tak:

Ale dalej jedziemy na cycusiu praktycznie cały czas bo te jedzonka dawałam raz na dzień czyli w godzinie obiadowej;-)

EDIT:I mam zamiar karmić cycusiem nawet do roczku skoro mleczusio leci to nic jak tylko dać :)

Ale dziewczyny to nie jest tak że ja jestem jakaś dziwna i na siłę daję coś nowego,bo my też na cycusiu jedziemy tylko daję jabłuszko z marchewką żeby zacząć urozmaicać dietę bo Antoś nie chcę wcale nic z butli tknąć a ja niedługo muszę stawić się u lekarza co by mi zdjął te moje nieszczęśliwe paznokcie u stóp(pisałam kiedyś Wam o tym) a mały je cyca co 2 godz a ten zabieg trochę pewnie potrwa więc chcę żeby coś już jadł żebym go mogła z mamą zostawić. A cycem też zamierzam karmić tak długo ile się da.

JUSTYŚ ale nikt nic nie mówi;-)karmione dzieciątka cycusiem od 5 miesiąca śmiało może mieć urozmaicone jedzonko a jak ktoś nie chce to na samym cycu do 6 miesiąca może;-)ja sobie obiecałam że do 6 miesiąca nic prócz cycusia niedostanie i dlatego mi tak teraz dziwnie że Alanek już czegoś zasmakował:tak:

Teraz nie można przy nim jeść bo zjada wzrokiem i chce też:-Da jak dasz posusać i potem weźmiesz to ryyyyyk:baffled:

reklama
justyś :-D jaka dziwna...
Ja daje od miesiąca owoce powolutku, potem warzywa, co kilka dni kaszkę- wyłącznie na wodzie ... a cycem karmię ciągle i wiele i mam zamiar dlugo - rok minimum. Moje dziecko nie dostanie nic sztucznego w butli, dlatego taki moj plan.
Każdy robi jak uważa. ;-)

Do góry