reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Moja Alunia tez juz sama sie czestuje cycem a w nocy jak juz ja wezme do karmienia to ide sapac i nawet nie chowam go i ona czasm sobie posysuje. Moj maz to zaobserwowal jak kiedys wstal do pracy o 4 i pozniej mi mowil co ona robi :-D

reklama
:-D:-D:-D:-D monia ,maz pewnie tez by sie chetnie podlaczyl:-D
a ja mlodego karmilam dzis rano o 9 potem poszlam do pracy , pokarmu nie odciagalam bo raz niebylo czasu , dwa nie bylo potrzeby , i jak wracalam do domu kolo 20.30 to poczulam jak mi cyce twardnieja to przystawilam moja ssawke do piersi :tak:
cos mi sie wydaje ze niedlugo konczy sie zabawa z karmieniem:-(

misiaczki kochane... te co maja butelki z aventu- jakich teraz smoczki dajecie?
ma mam nr 4 i juz musze zmienic co nie??? piszcie bo jako piersiowa mama nie wiem co w trawie piszczy albo inaczej, cos mi dzwoni tylko nie wiem w ktorym kosciele,... a ja teraz biore sie za dokarmianko, ide jak nelka bedzie w lepszym nastroju na zakupki

Mktosiu my mamy smoki dwojeczki, do mleczka o normalnej konsystencji. Natomiast przy czyms gestszym, np. kaszka czy cos w tym stylu, to mamy trojprzeplywowy smok.

Wogole to ja daje malej NAN 2 HA, a to mleko jest takie gęstawe, wiec nawet to mleko daje przez trojprzeplywowy. NAN 2 zwykly (konsystencja normalna) daje juz przez smok-dwojke. Nie za bardzo zagmatwalam?

zagmatfalas :-D bo nie wiem co to za przeplywowe cuda sa....
takie podluzne kreseczki zamiast dziurek tak?
wiedze ze neluchna jak pije herbatke przez ta 4 to sie musi troche naprodukowac zeby jej dobrze lecialo, ale z drugiej strony wiem jak ona potrafi ssac bo czasem to mnie az boli :blink:

Ja tak jak Kasia - normalnie do mleczka butelka anent ze smoczkiem numer 2 a jak robie gestsze z kleikiem ryzowym to uzywam trojprzeplywowego i to sa te z kreseczkami wlasnie :tak:

reklama
dzieki dziewczynki, rozumiem ze te przeplywowe kreseczki sa jeszcze mocniejsze nawet od moich 4 dziurek?

u nas to jednak jest za duzo przy mleczku, malutkiej cieknie po brodzie, w sklepie jeszcze nie bylam ale moze wobec tego zmienic na 3 dziurki, czy mam te przeplywowe kupic :confused: juz sama nie wiem

malutka poki co wypila dzis przez caly dzien tylko 20 ml sztuczniaka wiec nie ma stresu z tym kupowaniem

niczka ty sie nie spiesz bo to motanie jest z tym jedzeniem przeciez

kurka.. kupilam mleko sztuczne taka olbrzymia puche, bo mniejszych nie bylo, od 6 miesieca i jest beznadziejne w smaku :no: mam nadzieje ze mala polubi,

jakos mi to dokarmianie mlekiem sie nie widzi, przeciez jak ona mi wypije sztuczniaka to mi sie laktacja o tyle zmniejszy, ale w sumie, niech sie zmniejsza, juz sie nakarmilam przez te pol roku,,,, choc musze przyznac ze lubie to coraz bardziej, jakby dojrzalam do tego, szkoda bedzie odstawiac....

Do góry