reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
Kasirko ja karmie tylko cycusiem
Monika K-W ja jak mialam za duzo pokarmu to sciagalam tylko troszke, recznie, zeby poczuc ulge w cycu, najlepiej pod prysznicem. A po drugie to moze zmniejsz troszke ilosc picia jaka wypijasz w ciagu dnia, no chyba ze juz pije malo.

Aneta o ile dobrze pamietam to ja wlasnie bralam ten bromergon czy jak to sie tam nazywa i calkiem dobrze mi bylo. Tyle ze ja to juz po scianach chodzilam od bolu cycow wiec moze mi sie wydaje ze te tabletki dobrze znosilam ;-).

Mnie to nawet lekarz, ktory je przepisywał, powiedział zebym sie nei zdziwila bo one zwykle sa zle tolerowane i bede sie źle czuła :confused::sorry:

Nata tez ma swoje gorsze i lepsze dni :confused:. Ostatnio zjada tylko 3 posilki mleczne, gdzie mleko jest płynne. O 8 rano je tylko 100 - 120ml, potem ok. 15 wypija sporo, bo 210ml, no i przed samym snem, ok. 23.00 też ponad 200, ale to też zależy od dnia. Czasem są dni, że wypije tylko 440ml:-:)-(, przez cały dzień (tak było w niedzielę), za to dziś nadrobiła:tak:. Dlatego podaję jej do pzedpołudniowego posiłku, ok. 11 (deser) 70ml kaszki ryżowej lub kleiku kukurydzianego (2 miarki mleka) no i popołudniu do zupki tak samo, tylko że daję puree ryżowe misiowy ogródek (tez na 2 miarki mleka):shocked2::-p. Ale martwię się, że za malo płynów pije, bo jak jest zimno, to też nie chce soków, a skoro zjada bardziej gęste posiłki, to powinna pić, a ona nie chce...:-:)dry:

Pysia moj Nikodem tez niechce pic zadnych soczkow i herbatek :dry:
Ale za to mleka pije ostatnimi czasy bardzo duzo :-) jakis taki apetyt ma duzy ostatnio - rosnie mi dziecko :tak:

widze ze nie tylko u nas klopoty z jedzeniem:tak:ja juz napisalam o Emilci strajku na innym watku....mam nadzieje ze dzisiaj apecick dopisze....poki co zjadla 2 cycki:tak:sama sobie druga wziela:szok:tak szrpala moja pizamke az sie dostala hihi spryciula...

reklama
Szminka a to ci Emilka sprytna dziwczynka :tak::-) no i mam nadzieje ze dzisiaj apetyt bedzie miala lepszy coreczka :tak:

Nam sie skonczyly zapasy mleka z polski co przywiozlam czyli bebilonu a tutaj go niema i kupilam ostatnio mleczko hipp priobiotyczne i synkowi smakuje a tak sie balam bo wiadomo do tamtego sie juz przyzwyczail i mu sluzylo no ale dopiero pije je od wczoraj wieczora wiec zobaczymy jak to bedzie :tak: Ale dzisiaj juz sporo wypil bo od rana 320ml jakos to chyba mu smakuje :tak:

Do góry