reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Na głównym pytałam ale widać umkneło a mianowicieczy 3x mleko w dzień to nie za mało? bo jedno karmienie zastępuje zupka, gdzieś pomiędzy posiłkami jest owoc (niechętnie bardzo więc tylko trochę), w nocy wypada mleko czwarty raz. Wszedzie normy wskazują że w 5 mies. mleko jest 4x ale 4x na dobę czy na dzień?

reklama
my jemy 4 x mleko w dzień (7,10,16,19 + 23 kaszka ryżowa + w nocy koło czwartej) + zupka o 13-ej - matko kochana teraz dopiero jak napisałam to widzę ile ona je - ale szczerze mówiąc jakoś ostatnio i tak słabo przybiera - jemy z reguły ok 150 ml mieszanki (bo na 150 ml wody to wtedy mieszanki wychodzi koło 170 ml i nigdy całości nie zjada)

a ta kaszkę ryżową to dajesz na śpioch? czy juz sie budzi na karmienie sama? tal kaszka jest na wodzie czy na mleku?

kaszkę na śpiąco - siłą ją karmię bo jak nie karmiłam to budziła się 2 razy w nocy. Kaszkę mamy Bebilonu - bo my na bebilonie i ona już jest na mm także tylko wodę się dodaje. Czasem zje tej kaszki 130 ml a czasem tylko 60 ml

Na głównym pytałam ale widać umkneło a mianowicieczy 3x mleko w dzień to nie za mało? bo jedno karmienie zastępuje zupka, gdzieś pomiędzy posiłkami jest owoc (niechętnie bardzo więc tylko trochę), w nocy wypada mleko czwarty raz. Wszedzie normy wskazują że w 5 mies. mleko jest 4x ale 4x na dobę czy na dzień?
Sarka my jemy tak samo: 9, 17, 20, 5 mleko i o 13 obiadek. W międzyczasie woda lub herbatka i po obiadku czasami deserek. Czyli też jemy 4x mleko ale w ciągu doby. A zjada 180, czyli mieszanki jakies 200ml. Na noc dosypuję kleik kukurydziany, żeby w nocy nie budził się z krzykiem. W sumie też myślałam, że to mało, ale już 2 miesiące tak je i ładnie przybierał.

U nas w sumie 4x:
3x mleko 150 ml (6, 10, 18)
o 14 zupka
i na noc mleko zagęszczone kleikiem ryż. i łyżeczką manny 180ml.
Nigdy nie zjadał wszystkiego, ale od kilku dni jesteśmy już na NAN2 i nagle wypija do dna :-)

Dzięki dziewczyny (cos mi podziękowania nie wchodza:/).

cristal ale to az dziwne hehe bo powinno byc odwrotnie, ze niby bardziej powinno go sycić to mleczko, no ale może słodsze ciut jes, próbowałas?:)

No u nas nie chce byc więcej, bo zrezygnowała z jedzenia mleka rano, zje w nocy ok 3,4 i jeszcze niedawno zjadała ok 6,7, a teraz nie ma tego karmienia i je dopiero ok 10 kaszkę łyzeczką, potem na spacerze (birę ze sobą zeby w domu nie siedzieć) ok 14 mleko ok 17 zupkę no i na noc ok 20 mleko z kleikiem na noc. No ale widać to jej wystarcza

matko jak wasze pociechy mało jedzą - zamiencie się ze mną dzieckiem na jeden dzień to zobaczycie żarłoka :-D 5 razy mleko to absolutne minimum - z tym, że my na cycu. obiad średnio go zasyca choćby zjadł cały słoiczek - masakra :-)

reklama
To u nas 4 x mleko i 1 x obiadek. Czasem przed ostatnim mlekiem kaszka. No i w nocy 1 x mleko.
Ostatnio Franek robi sobie 4-godzinne przerwy między posiłkami, a że jest przytomny między 7 a 19, to ciężko w niego wmusić piąty posiłek, ale jakoś próbuję, bo cztery to jednak trochę za mało.

Do góry