reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Madzik - ten płyn jest niesamowity! :) małej sie skóra zmieniła :) i oszczędza czas bo ja już po kąpieli niczym nie smaruje :) i lepiej sie to sprawdza niż zwykły płyn i oliwka po kąpieli :)

ATsonia - buziaki dla Szymonka - z okazji 3 miesięcy :) u mnie se skórą było podobnie- Juli na zgięciach to wręcz pękała i krwią podchodziła :/ a poźniej taka chropowata była- za to teraz miodzio :p :) ale właśnie po tym bella płyn z oliwką :) :/ a wg terminu była przeterminowana o 3 dni tylko - ale ja miałam termin tylko po usg i doszliśmy do wniosku ze źle wyliczony był :/

reklama
madzik_ na razie ząbek jest bardzo malutki a dodatkowo całe dziąsełka napuchnięte i wczoraj szukałam tego jej zęba i tak napuchnięte ma wszystko że go nie widać :-)ale ostatnio jak juz wypuszcza sutka to go sciska dziąsłami ból jak cholercia no szok :szok:ale zdarza sie to na razie sporadycznie

Kurde u Oliwiera tez raz widać tego zabka, taka biała kreska i czuć pod palcem, a raz nie:szok: hehe nie wiem jak wyglądają zabki bo nigdy nie widzialam u takiego malca:-D Może ma juz ząbek? to ze gryzie strasznie palce to fakt, i sama nie wiem czy to zabek czy nie ząbek:zawstydzona/y:
Czasem jak mnie ściśnie to strasznie boli jakby mnie igła kuł:baffled::szok: o matko nie wiem jak to będzie jak ten zab się juz przebije i wyjdzie z dziąsełka.

Krlnk ja nie smarowałam nigdy Oliwiera Oliwką, nie widze takiej potrzeby, to samo z dupcią więc nie widze różnicy:-D ale ogólnie płyn jest Ok.

madzik_ no ja to az się smiałm że może ona wcale tego ząbka niema no ale nie tylko ja go widziałam tylko parę osób,bo już myslałm że mam swira jakiegos i własnie kolezanka mi powiedziała że ona ma wszystko spuchnięte i dla tego on się schował

Dziewczyny, mam kolejne pytanie
moja mała od ok 2 tyg ma wodniste kupki, aby nie mówić, ze jest to woda zabarwiona kawłem, kolor musztardowy, robi je raz na 2 - 3 dni, raz chyba zrobiła kleksik 2-3 razy w ciągu dnia, czy macie może pomysł co może być powodem?

karmię małą tylko piersią czasem dopajam wodą z glukozą. Wcześniej ok 2-3 tyg temu także małą karmiłam Bebilonem, od tego czasu je tylko pierś.
Nie jem nic alergennego łącznie z mlekiem i wszystkim co z tym związane.

Carolin mi też się ostatnio trafiła wczoraj taka wodnista kupa, czekam na kolejną aby zobaczyć jak bedzie wyglądało.
To co wyczytałam to że może być od alergi, albo od przegrzania:baffled: nie wiem czy to faktycznie tak jest.
A co do alergenów to czemu nie jjesz? macie stwierdzona alergie i jej podejrzenie?
jak to się ciągnie 2-3 tyg to ja bym chyba smigała juz do lekarza.
A co Ty jjesz w ogóle?

Carolin mi też się ostatnio trafiła wczoraj taka wodnista kupa, czekam na kolejną aby zobaczyć jak bedzie wyglądało.
To co wyczytałam to że może być od alergi, albo od przegrzania:baffled: nie wiem czy to faktycznie tak jest.
A co do alergenów to czemu nie jjesz? macie stwierdzona alergie i jej podejrzenie?
jak to się ciągnie 2-3 tyg to ja bym chyba smigała juz do lekarza.
A co Ty jjesz w ogóle?

mała miała podejrzenie alergii na białko mleka krowiego, wiec odstawiłam, dalej robiła zielone kupy więc odstawiłam inne alergeny i na razie się unormowło,
jem bezpieczne rzeczy, sama piekę mięso nie jem wędlin, nie jem nic sztucznego, jem ogórki pieczywo, na obiad wieporzowinę, indyka bądź kurczaka. ziemniaki makaron.

mała zaczeła robić wodniste kupki jak zaczełam ją dopajać regularnie, teraz przestałam i kupki dalej woidniste :( jutro będe u lekarza

reklama
to faktycznie ciężko coś wydumać dlaczego to wodniste kupki się porobiły:-( bo faktycznie nie jjesz nic takiego. Zreszta czasem to i nie kwestia jedzenia.:baffled:
ja niestety nie pomoge:-(

Do góry