Anecia1111
Fanka BB :)
Moje maleństwo nie ma czkawek :-) Albo ja tego po prostu nie czuję, ale to chyba watpliwe bo przecież ruchy czuję i to bardzoooo wyraźnie więc czkawkę też bym rozpoznała. No i pytałam kiedyś mojego ginka czy kazde dziecko ma czkawkę to powiedzial że nie i że to indywidualna sprawa więc się nie stresuję 
A co do tego że jak dziecko ruchliwe w brzuszku to ruchliwe i poza brzuszkiem to się z tym do końca nie zgodzę. Pytałam o to wiele kolezanek, siostrę, bratową itp i tylko w 2 przypadkach dziewczyny powiedziały że się to u nich sprawdziło. A reszta nie widzi żadnego związku :-) No ale poczekam na swoje Maleństwo i wtedy sama ocenię :-)

A co do tego że jak dziecko ruchliwe w brzuszku to ruchliwe i poza brzuszkiem to się z tym do końca nie zgodzę. Pytałam o to wiele kolezanek, siostrę, bratową itp i tylko w 2 przypadkach dziewczyny powiedziały że się to u nich sprawdziło. A reszta nie widzi żadnego związku :-) No ale poczekam na swoje Maleństwo i wtedy sama ocenię :-)
Spał, jadł i robił kupę, dziecko skarb, tak samo miało kilka moich koleżanek
Jednak niektóre miały takie małe diabełki, słyszałam też że dziewczynki są bardziej "rozdarte" od chłopców, cóż przekonam się jak moja córunia się pojawi:-)
Tylko, że ja tego nie lubię! Strasznie mnie to denerwuje ;-) Może się rozbijać i robić, co tylko chce, ale czkawki nie lubię ;P dziwne uczucie. Wcześniej jak miał, to było to raczej zabawne, teraz jak się odwrócił główką, to raczej denerwuje troszkę 

I czasami co najbardziej dziwne pępek mi "wciąga" do srodka