reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla bejbusia

I masz racje przeciez to Wasza dzidzia a nie mamy.A lozeczko nalezy do bardziej potrzebnego wyposazenia inne mniej wazne mozna nabyc po porodzie.

A ja wczoraj dokupilam 4 reczniczki dla malca,takie z kapturkiem,slodziutkie.Nawet tatus sie zachwycal.

reklama
Bunia, mnie zabobony też przyprawiają o mdlości, których i bez tego mi nie brak ;) Wózek jednak i tak kupiliśmy już ponad miesiąc temu bo był ostatni z tej kolekcji a na dodatek w kolorku, który bardzo nam się podobał. Czeka teraz spokojnie w szafie rodziców, żeby "nie wprowadzać wózka przed dzieckiem do domu"- kolejny zabobobon oczywiście, ale już dla świętego spokoju odpuściłam, ważne, że kupiony :) A łóżeczko też mamy upatrzone i też się zastanawiamy nad zadatkiem ;)

DZiewczynki, jakie wymiary powiny mieć pieluchy?
Zgłupiałam, niektóre sa kwadratowe, a niektóre prostokątne. Które polecacie?
Nie będę ich używać w wielkich ilościach, ale lepiej mieć praktyczne. Może któraś z Was jest już z tematem obeznana?

polecam kwadratowe bo sa troszke szersze i po zlozeniu grubsze lekko .... polozna powiedziala mi ze maluch musi miec szeroko miedzy nozkami zeby nie doszlo do d.... stawu biodrowego....niestety dziewczyny nie zdaja sobie sprawy z tego ze pampersy nie zapewnia tego bez wlozenia i tak tetrowej w srodek pieluszki.....

SylwiaZ pisze:
DZiewczynki, jakie wymiary powiny mieć pieluchy?
Zgłupiałam, niektóre sa kwadratowe, a niektóre prostokątne. Które polecacie?
Nie będę ich używać w wielkich ilościach, ale lepiej mieć praktyczne. Może któraś z Was jest już z tematem obeznana?

lepiej aby byl pelny kwadrat (chyba to 80 na 80... bo musisz zlozyc na pol aby byl pelny trojkat (a jak nie jest kwadrat to jest problem)
aha nalezy tez uwazac na ranty jak sa obszyty aby po pierwszym praniu nie musialas ich obszywac:)

to tak chyba podgladnieto z praktyki

Pozdrawiam aniolekk

ps a zeby maluch mial szeroko pomiedzy nogami poki nie pojdzesz na 1 umowana wizyte profilaktycznie mozna wlozyc peluche zwykla (praktycznie jest ja "zamocowac" ceratka(tylko trzeba zobaczyc wlasciwe jej rozniar sa mniejsze i wieksze:) a pozniej dolozyc tak samo zlozona pieluche np. flanelowa (grubsza)
no i spioszki i gotowo:)

ps 2. do mufy:) polozna mowila ze dzeciaki ktore sa ieluszkwane w tetre od poczatku bardzej zdaja sobie sprawe z tego ze jest morkro/sucho i wczesniej daje sie oduczyc sikania w majtki:)))

to kolejny plus dla tetry :-) poza tym ze czesciej pupcie wietrzymy bo czesciej zmieniamy tetre...z wyjatkiem nocuy na noc bede chybajednorazwoki uzywac...

dziewczyny jakie ciuszki bierzecie dla malenstw do szpitala? ja wlasnie spoakowalam czesc rezczy do szpitala i mam dylmat z ciuszkami dla malenstwa....nie mam nic w rozmiarze 62 wszytsko 68.....

reklama
ja kupilam specjalnie na te okazje dwa komlpleciki w rozmiarze 56 i 62, w zaleznosci jaki bobas sie "uda". mam po koszulce, spiochach, bluzeczce, czapeczce i sliniaku. poza tym kombinezonik i ciepla czapeczke, takie tam bibeloty dowyjscia na zewnatrz. wiecej nie biore.

Do góry