reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wyprawka dla maluszka , torba do szpitala

Ja mam dresik na 56, ale nie jest mały a body uszykuję na 56 i 62 i jedynie jedno wróci luzem do domu.
Gorzej ze mną, bo nie wiem co sobie na powrót uszykować. Mam wracać w spodniach ciążowych? Bo w stare jeansy nie wejdę odrazu, zresztą pocięta będę, a jaką bluzkę? Tu mam problem dopiero :-D

reklama
Ja mam na rozmiar 56 ale nie spodziewam się olbrzyma.

A dla siebie spakuję spodnie dresowe z troczkami w pasie i jakiś T-shirt. Stroić się nie będę a zresztą nie wiadomo gdzie mnie poszyją więc lepiej luźno. A jak z "bufetem" będzie też nie wiadomo - może będę musiała pieluchę wsadzić ;) :D

ja to zaplanowałam przemknąć ze szpitala do samochodu w jakiś dresach, koszuli i okularach przeciwsłonecznych tak żeby nikt nie poznał :-D

ja bede szła w spodniach w jakich chodze po domu (i w ciąży i przed) a na górę.. wrzucę jakąś luźną bluzkę..
pamiętam zimą tak się śpieszyłam ze złożyłam tylko spodnie jeansowe i w koszulce w której byłam w szpitalu pojechałam do domu :-D
oczywiście na to kurtka:-p

Pytałam z ciekawości :) Bo ja body i półśpioszki mam na 62cm, a dresik 0-3 miesiące. Ogólnie to mam same ubranka 62cm i większe. Na 56cm nie mam nic:no: Pamiętam tylko jak byłam z Gabi,miałam komplecik na 62cm welurkowy (bo to była jesień),ale był on jakis duzy i pielęgniarka sie smiała,że nóżki to jeszcze by owinęła. Teraz mam półśpioszki (w razie czego podwine jak najwyzej) i dresik,gdzie mogę rekawki podwinąc:-p

Ja mam rzeczy 56 nawet sporo, i chyba z 52 nawet kilka, reszta większa, też nie wiem jakie zabrać . ? .
Po dzisiejszym usg POLA ma jakies 3080 g. hmmm dla mnie to dużoo.. ;-)

Ja mam praktycznie wiekszosc na 62, teraz dokupilam kilka sztuk bodziakow i spichow na 56. A dresy i kompleciki to mam na 62 i 0-3. Mniejszych nie bralam, bo na poczatku to i tak same bodziaki beda szly, a wole podwinac rekawki jak doszywac mankiety :-D
Do spzitala spakowalam 2 zestawy jeden na 56 a drugi na 62, zobaczymy jaki maly bedzie to taki zestaw sie ubierze.

A jeszcze dodam ze ta moja posciel w paseczki sprala sie!!! No gowno takie, ze ja nie moge. Przescieradlo bylo za duze, wie ctera zjest w sam raz, ale falbanka jest za krotka z 2 stron po minimum 5cm i na jedna strone jest sciagnieta wiecej, a z drugiej strony wisi do polowy ale na szczescie tego od sciany nie widac

Waga o niczym nie świadczy. Moja niunia urodziła się z wagą 3050 ale miała jedynie 50 cm i w ubrankach 56 "pływała" :) Ja do szpitala nie muszę zabierać nic z ubranek dla małego. Uszykuję tylko torbę na wyjście i to przywiezie mi mój w dniu wyjścia. Szykuję 56 rozmiar a jakby się okazało że jakieś dłuższe dziecko urodzę to wybierze coś innego z szafki. Ala ja z usg wiem, że mój drobinką będzie. Zresztą jeszcze jutro się okaże bo będzie dokładne mierzenie.

Mandrzejczuk to szkoda, że niezadowolona jesteś. A w ogóle to ja jak szyłam sobie falbankę to zrobiłam o 5 cm dłuższą niż znalazłam na allegro bo wolę teraz żeby sięgała do samego "dołu" szczebelków i zasłaniała to co mam zakamuflowane pod łóżeczkiem. A te gotowe wydawały mi się za krótkie trochę. A potem najwyżej ją bardziej założę pod materacem albo znudzi mi się i przestanę ją zakładać w ogóle ;)

Ostatnia edycja:
mandrzejczuk ja mam tak samo, jeden komplet 56 i drugi 62 przygotowany do szpitala:-) choc wiem,ze synek bedzie duzy ale zobaczymy:-)

reklama
No właśnie mam nadzieję, że moja myszka kochana też te 50-54 cm i styknie jej na początek wzrostu haha :) tyle ważyć też aż nie musi bo ja małoooo miejsca już mam.... ;);-)
U nas do szpitala jak się chce można wziąć a jak nie to nie,,, ale na wyjście na pewno biorę zestaw jakiś, tak na co dzień tez troszke szkoda tych ubranek tam, słysząc historie czasami jak to położne gubią ciuszki podczas kąpania itp
Moja pościel z allegro od sweet baby też po wypraniu jakaś skulała sie zrobiła, ciekawe jak bedzie po prasowaniu, no co za szajse nam wciskają !

Do góry