reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Megaczka i Jakubka- tak jak juz pisalam kupilam nosidelko miekkie po tym jak naczytalam sie ze sztywne zle wplywaja na kregoslup dziecka
nosidelko bardzo proste w uzyciu, wsadza sie po prostu dzidzie i reguluje wszystko dwoma sciagaczami- dolnym i gornym
uzywalam na razie tylko po domu, max pol godziny i wogole Adasiowych 5.5 kilo nie czulam
on tez wydaje sie byc zadowolony- to z plusow
minus jest taki ze niby jest siedem mozliwych pozycji noszenia ale wlasciwie dla 3 miesiecznego dziecka tylko dwie sie wydaja praktczne, nozki na brzuchu mamy i na biodrze
ogolnie jestem zadowolona
a firma Baba sling
(niezla recenzja mi wyszla:tak:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mewa, no fajne fajne to Wasze nosidełko :)
i widać Adaś nie protestuje, więc i jemu odpowiada, a to w sumie najwazniejsze :-)
jak już wcześniej pisałam, na początku napaliłam się na nosidełko usztywniane (dokładnie BabyBjorn), no ale jednak zrezygnowałam, ze to niby szkodliwe dla dziecia, a wydać tyle kasy, żeby potem raz w m-cu zakładać to marny interes raczej... :dry:
no i kupiłam w końcu chuste -tkaną LennyLamb.
Tylko kurka, za długa jest, i troche mnie wnerwia, ze po zamotaniu wisi mi jeszcze taki zwis grrr... :confused2:
Poza tym nie jest źle, poki co jesteśmy z Młodziutkim na etapie przyzwyczajania sie do chustowania, narazie wytrzymał max. 30min, wiec jak na poczatek chyba nie jest źle :confused:

Mju Avent robi nawet smoczki z jeżykiem hihi Zobaczyłam i od razu pomyślałam o Antku:-D
AVENT - Smoczki silikon.DEKOR 3-6m 2szt nieb-ziel. (762996328) - Aukcje internetowe Allegro

HAHA EFE dzięki!:-):-):-)
Teraz Antkowi te włosiska trochę podrosły i ma dywan na karczychu ,u góry na głowie mu sterczą, od skóry blond odrost (ja nie wiem skąd on w brzuchu wziął farbę do włosów:dry::confused:) normalnie przed chwilą go karmiłam i śmiać mi się chciało bo jakbym miniaturkę LIMALHA przy cycu miała ;-):-D;-)

A co do stroju na chrzest, to mi te wszystkie strojne ciuchy się strasznie nie podobają - więc podchodzimy do stroju Antka z przymrużeniem oka tzn. do kościoła to wiadomo kombinezonik a na party kupiłam Antkowi FRAK! w H&M - tyle, że to jest pajacyk - bawełniany - strasznie śmieszny ;-):tak:;-) jakoś wolę podejść do tego w ten sposób niż kupować młodemu mini garnitur. Frak kosztuje 39,90 :-D a wygląda tak:

mju ubranko super!! na chrzciny i na sylwka dla małego kawalera sie nada, no a niedługo karnawał :-D, na balu by miał niezłe powodzenie :-D

Mewa nosidełko wygląda na praktyczne, a Adaś jaki juz duży!! Wygląda na zdjęciu jak półroczne dziecko :tak:, no chyba że ty taka malutka :-). I jak ładnie trzyma główke!! ja bym sie jeszcze nie odważyła tak nosić Julki bo czasem główka jej sie kiwnie na boki

a pytałam o nosidełko bo byłam ciekawa jak takie małe dziecko siedzi w nim. Mam pożyczone 2 chusty - elastyczną i plecioną, probowałam różnych pozycji ale Julka w tych chustach płacze, wyraźnie jej sie nie podoba :-(. Nie wiem czy jest sens kupowac nosidło dla niej :dry:

reklama
HAHA EFE dzięki!:-):-):-)
Teraz Antkowi te włosiska trochę podrosły i ma dywan na karczychu ,u góry na głowie mu sterczą, od skóry blond odrost (ja nie wiem skąd on w brzuchu wziął farbę do włosów:dry::confused:) normalnie przed chwilą go karmiłam i śmiać mi się chciało bo jakbym miniaturkę LIMALHA przy cycu miała ;-):-D;-)

A co do stroju na chrzest, to mi te wszystkie strojne ciuchy się strasznie nie podobają - więc podchodzimy do stroju Antka z przymrużeniem oka tzn. do kościoła to wiadomo kombinezonik a na party kupiłam Antkowi FRAK! w H&M - tyle, że to jest pajacyk - bawełniany - strasznie śmieszny ;-):tak:;-) jakoś wolę podejść do tego w ten sposób niż kupować młodemu mini garnitur. Frak kosztuje 39,90 :-D a wygląda tak:
Mju no po prostu FANTASTYCZNY POMYSŁ. A nie mają w H&M czegoś takiego dla dziewczynek hihi?

Do góry