reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

fajnie rubi, że wkleiłaś linka, patrzyłam na nie wcześniej i nie byłam pewna co do jakości; a teraz, po Twojej rekomendacji, już zamówiłam (też zależało mi na beżowym):tak:

Dziewczyny znalazłam taki sam stanik w TEXTILu (chyba tak sie te sklepy nazywają) po 8,50 i ciuszki dla maleństw też są tam fajne i niedrogie:tak:

reklama
Staniki mam dla matek karmiących 2 szt płacilam po 10 zł w hurtowni .Ale myśle nad wkladkami laktacyjnymi ,bo narazie nie mam - nie wiem jak to będzie z tym karmieniem -.moje piersi zamiast sie powiekrzyć sa jakies małe ,może nie beda mi potrzebne ?

Wczoraj dokupiłam różowy pajacyk -i z ubranek pewnie juz na tyle .Tylko mam problem do łóżeczka mam materacyk piankowy one są tanie bo kosztują w hurtowni od 24-do 30 zł .Ja musiałam wziąść ten materacyk dla siebie ,bo łóżko mam twarde ,i sama sobie śpie na tym mięciutkim cudeńku niuni .Wczoraj byłam w Zamościu i były tylko gryczane po 56 zł .A czytałam że są jeszcze gryczano -kokosowe to pewnie są lepsze ?

Jeszcze przypomniało mi sie, a smoczek malutki -czy sie przyda -może bedzie płakac dzidzia -To pewnie jeszcze zakupię na wszelki wypadek .A z majtkami jednorazowymi ,niewiem jak sie prezentują czy już takie macie ?

Czekanie czekanie...Już się dłuży...
Ja też czekam i co ma być to nie wiem...I na razie nie chcę wiedzieć,
chyba ta chwila wybudzi mnie z tego letargu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nikola66, majtki jednorazowe wiele z nas ma, a niektore mają zwykle bawełniane po prostu - takie których potem nie szkoda będzie wyrzucić jak się pobrudzą,
ja wziełam do torby szpitalnej jedno opakowanie jednorazowych ( jest tam ich 6 sztuk), rozmiar większych niż moj tyłek żeby wkład poporodowy tam wszedł :-D
Smoczek możesz zakupić jeden w razie W, ja też mam jeden taki najmniejszy - uspokajający
A Takie pytanie, czy będziesz rodzić może w Zamościu?? :-D

Tak właśnie zamość -boje sie bo nikogo tam nie znam -tylko mój lekarz prowadzacy do ktorego chodze -niewiem czy bedzie akurat jak sie zjawie do porodu .

oo nikola ja też będę rodzić w Zamościu :-D może się spotkamy na porodówce :-D
ja do lekarza chodziłam w moim mieście więc tam w Zamościu znam tylko położne ze szkoły rodzenia :-) i raz byłam na wizycie u ordynatora porodówki ;-) ale za to szpital też zwiedzałam i całą porodówkę więc jak masz jakieś pytania to chętnie się podzielę info :-D

dziewczyny jeśli chcecie karmić piersią to pamiętajcie żeby na początku nie dawać dziecku smoczka - co prawda są dzieci które mogą mieć tak silny odruch ssania że im to nie przeszkodzi ale wiele jest takich co się muszą się efektywnego ssania piersi nauczyć a smoczek od pierwszych dni może w tym przeszkodzić...

NO to prawda, dobrze że przypominasz basia :-) położna też radziła tak samo żeby smoka za wcześnie nie dawać, ja po prostu kupiłam w razie czego jak już oczywiście się nauczymy z maleństwem współpracować :-D

reklama
Ja polecam wkładki laktacyjne mimo wszystko.
Mi leci od 2 miesięcy prawie:) używam takie z BabyOno ponoć najlepsze,
a używałam z Belli i też dobre:)
No a ze smokiem to różnie być może. Kupiłam 1 NUKa na wszelki wypad.

Do góry