reklama
Kinia
sierpień 2009
Dzięki za pomysły. Ten Tiny Baby Design jest całkiem fajny. Ja wprawdzie mam parasolkę Coneco Coneco:Spacerówka SATURN 2009+NAJLEPSZE GRATISY (833004624) - Aukcje internetowe Allegro i w sumie jestem z niej zadowolona. Bierzemy ja do lekarza, na zakupy i wszędzie tam gdzie jedziemy samochodem, a dzieciaczek ma być w niej nie dłużej niż godzinę, bo jest ona trochę "wygięta", taka kubełkowa, że dziecko siedzi w niej trochę jak w foteliku. Szkoda mi męczyć maluszka w takim wózku i szukam czegoś co byłoby całkiem płaskie, żeby mały leżał płasko, a nie wygięty w łuk. Spacerki zwykle zaliczamy długie, więc wolę żeby synkowi było wygodnie.
Myślałam też o wózkach Graco. Może któraś ma i może powiedzieć coś na ich temat?
Myślałam też o wózkach Graco. Może któraś ma i może powiedzieć coś na ich temat?
A ja nie jestem zadowolona ze swojego wozka
Mam trio tzn. gleboki,spacerowka i foltelik samochodowy do tego...odkupilam za bezcen...dopoki nie uzywalam to wydawal mi sie fajny,bo praktyczny, wygodny lekki,zwrotny...no i taki jest...ale mam go juz dosyc i czekam tylko az mala podrosnie by zmienic w koncu na spacerowke bo jako gleboki to on sie nie nadaje
Mam cos takiego http://www.yatego.com/traumspiele/p...o-tÜv-gs?sid=13Y1260473699Y09a610b2ad6c7163ff
Zawsze chcialam wozek z pompowanymi kolami taki,ktory sie ladnie kolysze prowadzac go...a ten...
jest sztywny,co prawda wszedzie nim wjade,jest maly,wygodny ale wizualnie...paskudny.
Ale tak sie zlozylo,ze mielismy okazje odkupic wiec odkupilam nie zastanawiajac sie zbytnio...
Ale jezeli kiedys zdecydujemy sie na drugie dziecko to napewno kupie sobie inny.

Mam trio tzn. gleboki,spacerowka i foltelik samochodowy do tego...odkupilam za bezcen...dopoki nie uzywalam to wydawal mi sie fajny,bo praktyczny, wygodny lekki,zwrotny...no i taki jest...ale mam go juz dosyc i czekam tylko az mala podrosnie by zmienic w koncu na spacerowke bo jako gleboki to on sie nie nadaje

Mam cos takiego http://www.yatego.com/traumspiele/p...o-tÜv-gs?sid=13Y1260473699Y09a610b2ad6c7163ff
Zawsze chcialam wozek z pompowanymi kolami taki,ktory sie ladnie kolysze prowadzac go...a ten...

Ale tak sie zlozylo,ze mielismy okazje odkupic wiec odkupilam nie zastanawiajac sie zbytnio...
Ale jezeli kiedys zdecydujemy sie na drugie dziecko to napewno kupie sobie inny.
ja parasolkę polecam raczej przy dobrze już chodzącym dziekcu kiedy trzeba ja więcej prowadzić pustą
a na początek jakieś solidniejsze spacerówki jednak...ja mam graco sport- jakaś rewelacja to nie jest ale na pewno wygodniejszy i mocniejszy niz większość parasolek, ma większe kółka i jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny to ok...bo jak bym sie nie liczyła z kasa jak go kupowalśmy to mi się quinny marzył...
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Właśnie! Oto pytanie! jak długo używałyście spacerówek?
Bo gondola to w sumie wiadomo. Jak dziecko się mieści (kiepski czas mamy bo kombinezony i śpiwory zajmują kupę miejsca) i jeszcze nie siedzi to gondola. Ale jak przyjdzie wiosna i mała będzie miała jakieś 7 miesięcy to się przesiądziemy do spacerówki. Czy wcześniej? Bo ja się nie orientuję za bardzo. Moja koleżanka jeździła z synkiem jak miał 6 miesięcy. I fakt wolał na brzuchu jeździć i oglądać wszystko, albo krzyczał żeby go wyciągnąć i nosić. Opowiadała że w rodzinie jej męża ktoś tam za wcześnie włożył dziecko do spacerówki i złamało kręgosłup. Brrr ...
Sorry że niejasno piszę. Ale latam do małej co chwila.
Bo gondola to w sumie wiadomo. Jak dziecko się mieści (kiepski czas mamy bo kombinezony i śpiwory zajmują kupę miejsca) i jeszcze nie siedzi to gondola. Ale jak przyjdzie wiosna i mała będzie miała jakieś 7 miesięcy to się przesiądziemy do spacerówki. Czy wcześniej? Bo ja się nie orientuję za bardzo. Moja koleżanka jeździła z synkiem jak miał 6 miesięcy. I fakt wolał na brzuchu jeździć i oglądać wszystko, albo krzyczał żeby go wyciągnąć i nosić. Opowiadała że w rodzinie jej męża ktoś tam za wcześnie włożył dziecko do spacerówki i złamało kręgosłup. Brrr ...
Sorry że niejasno piszę. Ale latam do małej co chwila.
moja koleżanka przeszła do spacerowki jak mała skończyła 3 miesiące,bo tak jej było wygodniej z małą ,wszędzie sie dostać
ja do spacerówki napewno gdzieś na wiosne sie przesiade chyba,ze nie wczesniej nie bedzie sie juz mieściła
ja do spacerówki napewno gdzieś na wiosne sie przesiade chyba,ze nie wczesniej nie bedzie sie juz mieściła
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Normalnie jak widzę ceny niektórych spacerówek (prawie 2 tys!) to bledne.
Nie wiedziałam że mogą takie być. Wszystko przez to że nie musiałam oglądać tych wszystkich wózków bo od początku wiedziałam że odkupimy nasz.
Na bank będę z małą jeździć i ją w każdy model wsadzać.
Nie wiedziałam że mogą takie być. Wszystko przez to że nie musiałam oglądać tych wszystkich wózków bo od początku wiedziałam że odkupimy nasz.
Na bank będę z małą jeździć i ją w każdy model wsadzać.
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
ja mala juz czasami sadzam w wozku ,mam taki ze najpierw byla gongola ale mozna z niego spacerowke zrobic ale jak tylko zrobi sie cieplo to typowa spacerowke zakupie.pozatym chcialam Was ostrzec przed modelem Maclaren(nie jestem pewna jak to sie pisze) nie wiem czy sa w Polsce ale wczoraj widzialam w TV jak dziecku przytrzasnelo paluszki przy skladaniu
po prostu wozek moze byc niebezpieczny

ja tez na drugim piętrze mieszkam,ale powiedziałam sobie ze nie bede całego wózka nosiła i robie tak,że stelaż zamykam sobie w piwnicy,a do domku nosze tylko gondolę
Na początku stelaż zostawiałam w samochodzie, a gondole targałam do góry.
Potem stelaż do bagażnika samochodu, gondola na tylne siedzenie, Martyna na ręce i do góry.
Ale co ja dziecko jeszcze śpi?? Przecież jej w samochodzie nie zostawie. Na parterze nie chce zostawiać wózka, bo może się komuś spodobać, wiec wciągam go, schodek, po schodku.
Cały dzień stoi na korytarzu, a na noc wprowadzam go do przedpokoju.
Zakupy robie takie, żeby zmieściły się do koszyka wózka, który jest denerwująco mały (jeden jego plus - mało mieści, mało kupuje, więc dużo kasy nie wydaje

moja koleżanka przeszła do spacerowki jak mała skończyła 3 miesiące,bo tak jej było wygodniej z małą ,wszędzie sie dostać
Licze, że do lutego/marca pojeździmy gondolą. 6miesięczne dzieko już zazwyczaj siedzi, wiec wtedy przejdziemy do spacerówki.
A takową już mam, bo kupiłam 3 częściowy zestaw mutsy. Jestem bardzo zadowolona...
reklama
andariel
mama super dwójki :]
no właśnie mama mi mówiła, tylko nie pamiętala o jaki model chodzi; ponoć ma być wycofany z rynku;pozatym chcialam Was ostrzec przed modelem Maclaren(nie jestem pewna jak to sie pisze) nie wiem czy sa w Polsce ale wczoraj widzialam w TV jak dziecku przytrzasnelo paluszki przy skladaniupo prostu wozek moze byc niebezpieczny