reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja zakupilam te gaziki zobaczymy jak sie sprawdzi zawsze mozna potem dokupic...:) a co do butelek to ja mam az 9 , 6 tt ( 4 duze i 2 male) 2 z aventu i jedna z lovi ... tylko u mnei w rodiznie czesto po porodzie pojawia sie kamienie w piersiach i dlatego a jak cos to przeciez sie nei zmarnuje ino sie wykorzyta:)
a co do poslcieli to kupilam super w Ikeii:) i taniao:) plus do tego dostalam jedna w prezencie i 2 odziedziczylam wiec mam w nadmiarze...
aha fajne baldachimki sa w Ikeii takie co przeplywa przez nei pwoietrze...a czy wy zakupujecie nawilzacz pwoietrza? bo ja wlasnie dzis jade po niego i nie wiem na jaki sie zdecywoac ...bo wiadomo jak zaczna grzac kaloryfery to i sucho zaczyna sie robic wiec mysle ze to dobry zakup co o tym myslicie?

reklama
Kasiulec ja ci nie pomogę, bo ostatnią pościel na allegro kupowałam dla Zuzy :-) a to było ponad 3 lata temu. Wtedy kupowałam od sprzedawcy mamotato.
Teraz nie kupuje bo z kołdry na pewno nie będę szybko korzystać (nie korzystałam też przy Zuzce), poduszka do tej pory nie jest w użyciu a ochraniacz na barierki i piękne prześcieradełka z falbankami i takie frotte mam po młodej więc póki co mi starczy..

Mogę wam jeszcze powiedzieć, że mi bardzo przydały się takie przyborniki z tego samego materiału co pościel, które wieszałam z jednej strony łozeczka szczebelkowego. One mają takie kieszonki i tam miałam pod ręką wszystkie niezbędne rzeczy. Tu macie zdjęcie pokoju, który był przygotowywany dla Zuzanki - widac ten przybornik.
(PS moskitiere ściągnęłam po 2 dniach hehehehe)
http://czekajac-na.blog.pl/archiwum/?rok=2006&miesiac=12

Ostatnia edycja:
Kasiulec ja ci nie pomogę, bo ostatnią pościel na allegro kupowałam dla Zuzy :-) a to było ponad 3 lata temu. Wtedy kupowałam od sprzedawcy mamotato.
Teraz nie kupuje bo z kołdry na pewno nie będę szybko korzystać (nie korzystałam też przy Zuzce), poduszka do tej pory nie jest w użyciu a ochraniacz na barierki i piękne prześcieradełka z falbankami i takie frotte mam po młodej więc póki co mi starczy..

Mogę wam jeszcze powiedzieć, że mi bardzo przydały się takie przyborniki z tego samego materiału co pościel, które wieszałam z jednej strony łozeczka szczebelkowego. One mają takie kieszonki i tam miałam pod ręką wszystkie niezbędne rzeczy. Tu macie zdjęcie pokoju, który był przygotowywany dla Zuzanki - widac ten przybornik.
(PS moskitiere ściągnęłam po 2 dniach hehehehe)
czekajac-na blog
śliczny pokoik:)

zastanawiam się czy kupić przewijak na łóżeczko, czy komode z przewijakiem... niestety komody są bardzo drogie a musze ograniczyc wydatki:baffled:

Dziewczynki,
chciałabym się Was poradzić gdzie kupowałyście pościel dla maleństwa?

Ja kupowałam na Allegro 2 elementową pościel,poszwa na poduszkę i na kołderkę za 29 zł, właśnie wczoraj do mnie przyszła. Zamawiałam 3 komplety.
Mam też 2 rożki w kolorze pościeli, jeden kremowy i jeden zielony....

Załączniki

• 3cz_blpiasek_q8.jpg
    3cz_blpiasek_q8.jpg
    52,4 KB · Wyświetleń: 47
  • 3cz_kratkaecru_q8.jpg
    3cz_kratkaecru_q8.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 50
Ja przy pierwszym pierwszy raz użyłam butelki (a raczej mój m. użył) jak mały miał 4,5 miesiąca a ja miałam konferencję. Pierwszego dnia tatuś pojechał z nami i donosił mi go na cyca, ale drugiego dnia miałam tylko jeden wykład po południu i m. oświadczył, że da radę zostać i spróbuje dać ten jeden posiłek z butli (tylko odciągnęłam odpowiednią ilość mleka). I mały wszystko wydoił :-). Ale prawdę mówiąc on pił tylko z takiej szpitalnej butli, jak trafiliśmy na neonatologię to miał swoją butelkę i potem ją dostaliśmy. Ona była malutka szklana z takim długim miękkim smoczkiem. Z żadnej innej butli nie udało nam się nauczyć pić smyka.
A wypróbowaliśmy różniaste przed moim powrotem do pracy i w końcu jak mnie nie było to jadł kaszkę przez kubek niekapek z miękkim ustnikiem i wyjętym zaworkiem.

ale ja się jakoś nie mogę zdecydować i chciałam Wasze typy pooglądać:-)
ja tez od tego spredawcy co luiza patrycja tylko inne wzory
6-CZ POŚCIEL 120x90 Z APLIKACJĄ OD MAMO-TATO (713937675) - Aukcje internetowe Allegro
chce ten pierwszy kolor w paseczki
do tego 3-cz POŚCIEL 120x90 Z APLIKACJĄ OD MAMO-TATO (713937721) - Aukcje internetowe Allegro
3 cz bo wypelnienie juz bede miała-i to drugie chce zielone z tymi serduszkami- preścieradło takie zielone juz mam:-)

do kazdego kompletu w kolorze pościeli rozek
ROŻEK ROŻKI 80x80 MAMO-TATO - 60 WZORÓW !! (717005671) - Aukcje internetowe Allegro
i przybornik na pampersy tez dwa w kolorze pościeli:-)
NOWOŚĆ - PRZYBORNIK NA PAMPERSY OD MAMO-TATO (713941934) - Aukcje internetowe Allegro
łącznie mi to wyjdzie z wysyłką coś koło 270 zł

Ja kupowałam na Allegro 2 elementową pościel,poszwa na poduszkę i na kołderkę za 29 zł, właśnie wczoraj do mnie przyszła. Zamawiałam 3 komplety.
Mam też 2 rożki w kolorze pościeli, jeden kremowy i jeden zielony....
a kochana powied mi jak z materiałem tych poscieli od nich? bo jedna koleanka mi powiediala ze jej siostra ma od nich posciel i ze troche cienki jak a tą cene...
moe Ty masz inną opinie?

Abeja zamawiałam dużo rzeczy u tego samego sprzedawcy, jakoś mi podpasował, i towar też....no i oczywiście ceny mają przystępne.

My mieliśmy kupować juz fotelik do samochodu kiedy to wczoraj zadzwoniła do mnie moja siostra zAnglii mówiąc że dostała dwa foteliki od swojej przyjaciółki po jej córeczce. Bardzo mało używane...Foteliki z Graco czyli conajmniej 200 zł na jednym mam zaoszczędzone.

reklama
ja kupowałam w sklepie hurtowni jedną a jedną mam moją jak byłam mała w niebieskie krasnale i 2 zaczynam szyc bo mam śliczny materiał na pościele-prześcieradełka mam 2 z frotki -i bezliku takich kolorowych bawełnianych po mnie i po mężu-sa w naszym wieku ale ładne nie zniszczone i miłe w dotyku!
Myśle nad przybornikiem -chyba sobie uszyje jakiś ładny przybornik tylko nie wiem czy mi sie przyda
ktoś mówił o przewijaku ja mam na łuzeczku ale 2 szafy w pokoju małej jedną z wnęką na wygodnej wysokości i jak na łużeczku będzie niewygodnie to tam dam przewijak

Do góry