reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
wracając do alimtów to istneiej coś takiego jak fundusz alimentacyjny,w momęcie jak ktoś kto jest obarcziny alimentami i nie ma skąd je dać to tu działa fundusz a potem fundusz ściąga kasę od tego co nie miał... tak to chyba teraz działa... gdzieś o tym słyszałam..
a koleżanka z kwietniówek trochę za bardzo się w czuła w obronę bo my tu wcale nie najeżdżamy tylko dyskutujemy...:happy2::sorry2:

Oj rozpisałyście sie, ale kto doradzi najlepiej ciotki z BB:-D:-D:-D
Catedra - a fundusz alimentacyjny jest jeszcze cos takiego, ja tylko tak teoretycznie, trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie i wysokich alimentów:tak:
Guziczek pisalam w tym samym czasie o funduszu

czyli to ze mną jest coś nie teges że tyle wydaję na młodą..... mi schodzi autentyk między 8-10 pampersów na dobę... ale Zośkowa dupcia to książęca jest poważnie zrobi siusiu i od razu jest syrena:sorry2:

ale z tymi kosmetykami to mnie zabiłyście... ja myślałam, że normalnie je zużywam:sorry2: a może ja jakoś mało wydajne kupuję? jakich używacie kosmetyków
W nocy Tycia nie wymaga wymiany pieluchy. Ale w dzień i tak średnio jakieś 6 pieluch idzie (system wypróżniania działa niezawodnie :-D duża kupa = szczęśliwy dzidziuś).
Co do kosmetyków używam żelu do mycia ciała i włosów hippa baby sanft, kremu do twarzy nivea baby (na mróz), oilatum do kąpieli, linomag zielony do pupy, bardzo rzadko używana jest oliwka hippa (do tej pory może ze 4 razy). Reasumując zużyłam 1,5 żelu; 0,5 kremu; 2 emulsje oilatum; 4 linomagi; 0,01 oliwki....
A alimenty w tym kraju są symboliczne........
No, niestety wiem coś o tym... wysokość zasądzonych na naszą czwórkę alimentów od mojego ojca była zatrważająca...:baffled::dry:
Moje kwietniówki dały cynka, że w Auchan jest dużo rzeczy w promocji dla dzieci. 5 ostatnich stron gazetki. Są w promocji jakieś słoiczki i kosmetyki.
Gdzie to ja mam najbliższego Auchana?? Acha, we Wrocku - 160km stąd...:-p
kms oczywiście że tak jest można ściągnąć od dziadków dziecka:tak:
Tak, ściągnąć od dziadków i między bajki włożyć....:dry:

Tycia śpi... ale mi w nocy popalić dała. O 4 rano uznała, że jest całkowicie wyspana...

Alimenty, symboliczne no no... zgodze sie.

Cyniczna - u mnie to nawet ciut lepiej niz u Ciebie, 150zl :-D:-D:-D
Smiechuwarte. Biorac pod uwage, ze nie dostaje od rodzicow ni grosza wiecej, mysle... na co starsza mi 150zl? Miesiecznie na codziennie : chleb,mleko i jogurt :-D:-D:-D

Nikt na Catedre nie najechal :no:
Wszystkie dziewczyny staraja sie jej pomoc, a to nie znaczy, ze we wszystkim maja jej przytakiwac bo to nie o to chodzi ;-)

Co do pampersow... mi tez schodzi okolo 3-4 na dobe. Uzywamy pampersa, ale wlasnie chcialam przejsc na cos tanszego... slyszalam, ze TOUJOURS z Lidla sa ok. Uzywa moze ktoras z Was?
Nie jestem pewna czy zmieniac, bo co z tego ze beda ok, ale bedzie trzeba czesciej zmieniac i wyjdzie na to samo co pampers...

Polecicie cos ciotki rownajace sie z jakoscia PAMPERSA a nizsza cena? :confused:

reklama
Do góry