reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Cate to widzę, że doszłaś do tego samego wniosku w sprawie łóżeczek turstycznych, który ja napisałam jakoś na początku wątku (przed urodzeniem naszych dzieci) :-).
Ja nie miałam kołyski, wydaje mi się ona zbędnym bajerem.

kakakarolina a takie spodnie z gumkami regulacyjnymi w środku nie dają rady? Mój starszy jest chudzielec i do dziś inne spodnie mu spadają, tylko te regulowane w środku na gumkę (którą się zaczepia o guziczki z obydwóch stron) dają radę utrzymać się na jego pupie.

reklama
kakarolina- Moja też chudzina. niektórymi spodniami mogłaby się ze 4 razy owinąć. A jak czasem wciągnie brzuch to już masakra:-p
Ja bym radziła własnie wybrac się do H&M'u. u mnie tylko ten sklep się sprawdza- mają właśnie taką regulację o której pisze Jagoda.

fusia- jakoś nie bardzo widzę takiego dzieciaczka w kołysce. Mojej Mai od dawna łóżeczko za mało szerokie jest, a co dopiero taka kołyska.

Ostatnia edycja:
Jagoda nie jedna Twoja rada się sprawdziła ;)

Czy ja dobrze przeczytałam? Dziewczyno chcesz trzymać 8śmiomiesięczne dziecko w kołysce??? Czasem się zastanawiam czy Ty aby nie oszukujesz, że masz dziecko już. Bo ja to bym 5ciomiesięczniaka już w kołysce nie trzymała :/

Kołyska to wydaje mi się bezpieczna póki dziecko nie próbuje siadać, ale ja bym się chyba maksymalnie do 3-4 miesięcy nastawiała. Przecież to nie jest super stabilne, do tego miejsca nie za dużo i łatwo wypaść takiemu podnoszącemu się szkrabowi.

Cate :-), miło mi.

Co do ubrań z H&M to po pierwsze warto patrzeć po półkach na złożone rzeczy, bo czesto te na wieszakach kosztują np. 60zł a złożone inne modele są np. po 30-40zł. Ja tam rzadko kupuję, głównie dresowe spodnie dla Krystiana, bo są wspaniałe na przedszkolne wycierania. W sklepie prawdę mówiąc nie prezentują się rewelacyjnie ale o dziwo na Krystianowej pupie wyglądają spoko.
A tak po za tym to poluję na okazje, oni często robią promocje, że np 2 sztuki w cenie jednej itp. Wtedy się opłaci. I szczególnie końcówki wyprzedaży są atrakcyjne. W sierpniu kupiłam Ignaśkowi strój kąpielowy (koszulka plus spodenki) z motywem gwiezdnych wojen za 5zł (cały komplet tyle kosztował), na przyszłe lato będzie jak znalazł :-).
Choć ja Ignaśkowi staram się dużo nie dokupować. Bo mam sporo ciuchów po Krystianie. Od czasu do czasu coś mnie skusi.

to jak juz jesteśmy w temacie spodni to pomóżcie mi dziewczyny. Mojemu patykowi spadają z tyłka wszystkie gacie i już nie mam pomysłu co mu kupić mam w szafie dosłownie 2 pary i piorę w kółko. a h&m wg mnie jeszcze dodatkowo na "grubasków" szyje (ja używam do spanie spodenek rozmiar 50, które mu kupiłam po urodzeniu i dalej są ok stąd moja teoria :))
a moze ogrodniczki-one niespadną...

Jagoda nie jedna Twoja rada się sprawdziła ;)

Czy ja dobrze przeczytałam? Dziewczyno chcesz trzymać 8śmiomiesięczne dziecko w kołysce??? Czasem się zastanawiam czy Ty aby nie oszukujesz, że masz dziecko już. Bo ja to bym 5ciomiesięczniaka już w kołysce nie trzymała :/
Kołyski sa rózne ta wygląda na dużą i bardzej jak łużeczko drewniane-troszke mniejsze i bujane z możliwościa blokady bujania ...
chociaż boje sie ze jak wstanie bo na długość jest dobra nawet dla roczniaka i niechce trzymać tylko na dzremki w ciągu dnia -!
moja córa wogóle nie siedzi w łuzeczku -tylko jak śpi a do 8 miesiaca spała z nami a w łuzeczku miałe tylko dżemki w ciagu dnia!
kołyski niemiałam dlatego podpytuje jak to wygląda ....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry