reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Rozmawialiśmy dziś z naszą p. ze szkoły rodzenia i zaakceptowała emmaljungę, bo ma dużą i usztywnioną gondolkę. Czym większa gondolka, tym lepiej.
Kazała uważać na leżaczki (nie dłużej niż 2 h dziennie) no i najlepiej, żeby dawało się rozłożyć na płasko.
Poza tym, zabawki na pałąkach (maty itp) powinny być lekko odklejalne - tak, żeby dziecko się nie musiało siłować, bo nie powinno ćwiczyć siły, a manewry rączką. Najlepiej by na macie na płasko coś było do sięgania.
Smoczki - ok.
Zalecała chusty.
Pieluchy - pampersy.
Maść - sudokrem.
Do kąpieli oilatum itp i wtedy nie trzeba oliwki.
Odradzała stojaczki i gąbki do kąpieli.zalecała pajacyki odpinane z przodu na całej długości przez obie nogi i body z szerokim rozcięciem przy szyi.

Mam pytanie. Jaki najlepszy materac do łóżeczka? Bo widziałam mnóstwo, ale nie wiem który byłby najlepszy, zwłaszcza, że ceny też są różne.

Kochane o to nasze łóżeczko:) aj ale jestem happy:)
Zdjąteczka z wczorajszego wieczoru, wiec kolory i jakoś troszkę odbiegają od realu:)

Załączniki

• photo(1).JPG
    photo(1).JPG
    89,3 KB · Wyświetleń: 62
  • photo(2).jpg
    photo(2).jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 57
  • photo.jpg
    photo.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 51
Ja nie kupuję, miałam dla synka i kurwicy dostawał w nim! w szpitalu nam owijali dziecko w coś co miało być rożkiem i też się wnerwiał.

Kana-------prześliczne łóżeczko:-)

Prija--------materacyk miał Jasiek kokos-gryka i Adunia po nim go dostanie;-)

rożek----------mam po Jasiu chyba 2 czy 3 i on nie znosił rożków szczerze i dla Ady nowych nie kupuję:-)ale teściowa kupiła mi otulaczek-ciekawe p co??;-)

reklama
Do góry