reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Fotelik samochodowy bezwzglednie potrzebny. Az włos mi się jeży, jak widzę dzieciaki w samochodzie nie przypięte pasami. Rodzicom się wydaje, że jak np. trzymają na kolanach, to dzieciak jest bezpieczny, ale czytałam, że przy uderzeniu przy prędkości 60km/h nikt nie jest w stanie dziecka utrzymać w rękach.... no i dziecko wylatuje przez przednia szybę. okropna jest ta bezmyślność... ostatnio nawet wywalczyliśmy z rodzicami autobusy z pasami bezpieczeństwa na wycieczki w przedszkolu mojego synka:)
Latem, to malucha najlepiej ubrać w jakiś pajacyk i czapeczkę, wsadzić do fotelika i ew wtedy czymś przykryć.

a rożek - bardzo przydatny, choć ja nie polecam rożków z wkładką kokosową - mi było niewygodnie tak trzymać dziecko - jakoś nie miałam nad nim kontroli:) na początku dzieci uwielbiają być otulone (choć można też owinąć w kocyk i też świetnie zdaje egzamin), a potem rożek rozłożony może służyć jako kołderka:)

wpadnijcie na bloga, ktory pisze z przyjaciolka - jest kilka fajnych porad odnośnie tego, co potrzeba do porodu i dla malucha (Wyprawka Bobasa).

jesli poszukujecie wyprawki do porodu, to moja przyjaciolka wystawila kilka gotowych na allegro (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28616181)

reklama
Moje ostatnie łupy z lumpków:)

Załączniki

• IMAG0060.jpg
    IMAG0060.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 48
  • IMAG0059.jpg
    IMAG0059.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 45
  • IMAG0061.jpg
    IMAG0061.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
do dziewczyn które muszą brać rzeczy dla dziecka do szpitala-czego ile sztuk bierzecie-przede wszystkim chodzi mi jakie i ile szt ubranek?
Ja zakłądam 4-5 dni pobytu w szpitalu z dzieckiem minimum...i nie wiem ile tego nabrać???

darenka śliczne ciuszki

justyna ja na 2-3 dni biore:
3 body
2 pajacyki
półśpiochy
skarpetki, rękawiczki niedrapki, 2 czapeczki

u nas jeszcze dochodzi rożek, lekki kocyk, pieluchy tetrowe, rogal do karmienia...a z ubranek napisali:
"body lub kaftaniki, spioszki, rękawiczki, skarpetki,koszulka, sweterek, czapeczka"
nie wiem kurde blade chyba się w walizę spakuję jak na urlop 2 tygodniowy z tym wszystkim.

no ja też biorę rożek, kocyk, ręczniczek, pieluchy tetrowe, pampersy chusteczki, kosmetyki, ubranka, butelki mleko. Nie wspominając o rzeczach dla mnie. Biore 2 torby podróżne.

reklama
Do góry